18 / 04 / 2024

Kadir Topbaş, deprem seferberliği ilan etti!

Kadir Topbaş, deprem seferberliği ilan etti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın davetiyle dün Saraçhanedeki Belediye Sarayında bir araya gelerek Deprem seferberliği ilan etti



İstanbul Büyükşehir Belediyesinde temsil edilen AK Parti ve CHPnin grup başkan vekilleri, 39 ilçenin belediye başkanları ile teknik başkan yardımcıları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın davetiyle dün Saraçhanedeki Belediye Sarayında bir araya gelerek Deprem seferberliği ilan etti.
Şehrin geleceğini kurtaracak depreme hazırlık çalışmalarıyla ilgili acil eylem planlarının konuşulduğu toplantı sonrası açıklama yapan Başkan Topbaş, İstanbulluları, sıkıntılı ortamlardan menfaat sağlamak isteyen art niyetli kişilere karşı uyardı. Topbaş, Birileri çantasıyla kapınızı çalabilir. Belediyeden geldiğini söyleyip, Kolonlara bakacağım, hasar tespiti yapacağım diyebilir. İlçe belediyesinin ismini verebilir. Sakın ha, bu tip insanlara müsamaha göstermeyin. Hemen belediyeyi arayın. Kapıya gelene, kapıyı açmadan önce Bir dakika beyefendi, belediyeyi arıyorum deyin, bakalım hâlâ kapıda durabilecek mi dedi.

İstanbulun bütün belediye başkanları hazır bulunduğu toplantıya Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, mazeret beyan edip yardımcılarını gönderdi.

Deprem komisyonu kurulacak

Toplantı sonrasında alınan kararları basın mensuplarıyla paylaşan Başkan Kadir Topbaş, İBB grup başkan vekilleri, imar ve deprem komisyonları ile bazı ilçe belediye başkanlarının ve STKların, gerekirse dışarıdan uzmanların katılımıyla 15 gün içinde bir komisyon oluşturulacağını belirtti. Topbaş, komisyonun ilk olarak yapıların deprem riski taşıyıp taşımadığına dair bir çalışma yapacağını söyledi.

Hürriyet/Fatma Aksu


Geri Dön