29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş: İstanbul’un tapu sorununu çözüyoruz!

Kadir Topbaş: İstanbul’un tapu sorununu çözüyoruz!

İstanbul’da tapu sorunu yaşayan mahalleleri çok iyi bildiğini belirten Başkan Topbaş, “İstanbul’un birçok noktasında çalışmalar sürüyor, tapuları vereceğiz” dedi



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından teknelerin düzensiz parklanması amacıyla İstinye ve Tarabya Tekneparklarının açılışında konuşan Başkan Kadir Topbaş, “Problemli olan ve her siyasetçinin ‘ben çözerim’ diye gelip gittiği sorunları biz çözüyoruz. Derbent’te 1660 konutu yenileyerek halk sahiplerine veriyoruz. Arkasından Pınar Mahallesi geliyor. Adım adım her mahallede varız. Nerede sıkıntı varsa oradayız” dedi.


Reşit Paşa Vakıfbahçe’deki tapu problemini de bildiğini ifade eden Kadir Topbaş, “Burası İTÜ arazisi olduğu için sizlere tebligatlar geliyordu binalarınızı yıkacağız diye. Şimdi biz bu mahkemeyi kazandık. Bu yer İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. İşte tapusu elimde.  Bu sorunu da biz çözeceğiz. Sizlerin gönlünü alacağız. Bizim böyle bir anlayışımız var” diye konuştu.


İstanbulluları memnun etmek ve yaşamlarını düzeltmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yeniköy PTT Evleri, Kazım Karabekir ve Çayırbaşındaki Vakıf arazilerinin Büyükşehir’e devri için inşallah Milli Emlak Müdürlüğü çalışmasını yaptı, bize devredecek. Tapuları da biz vereceğiz. İş bu hizmet bu çalışma bu. Beyoğlu ve Okmeydanı, Kartal Hürriyet Mahallesi gibi birçok noktada bu çalışmalarımız devam ediyor.”


Belediye Meclisi’nden Aksaray’da bulunan iki üst geçidin kaldırılmasıyla ilgili bir karar geçtiğini hatırlatan Topbaş, birkaç gün önce ziyaretime gelen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü ile Kandilli Rasathanesi Müdürünün bu üst geçitlerin depreme dayanıksız olduğunu söylediğine dikkat çekerek, “Böyle büyük sorun taşıyan üstgeçitlerin yıkılma kararı Belediye Meclisimize geldiğinde CHP grubu destek vermedi. Kamu menfaati, milletin menfaati olmasına rağmen oy birliğiyle geçemiyor. Oysa burada 64 bin metrekare alan meydan yapılarak şehre kazandırılacak” şeklinde konuştu.


İBB 


Geri Dön