18 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Taksim'de yüzeysel düzenleme yapılıyor!

Kadir Topbaş: Taksim'de yüzeysel düzenleme yapılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Saraçhane'deki Başkanlık Sarayı' nda Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis konuk etti. Kadir Topbaş 'Taksim'de yüzeysel düzenleme yapılıyor' dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Saraçhane'deki Başkanlık Sarayı'nda Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis konuk etti. Yunan konuğunu yaklaşık 1 saat makamında ağırlayan Topbaş çıkışta basın mensuplarına görüşme ile ilgili bilgi verdi. 

Görüşmeden sonra basın mensuplarmın Taksim Meydanı'nda yapılacak düzenlemeye ilişkin sorusu üzerine, "Yüzeysel düzenleme yapıyoruz. Bunu engelleyen bir şey yok" şeklinde yanıt verdi. İdare Mahkemesi'nin Taksim İmar ' Planlarını iptal ettiği ve proje yapılamayacağına yönelik eleştiriler üzerine Topbaş şöyle konuştu: "Zaten yapılanlar bitti. Alternatif planlar yine zaten yapılıp verilecek. Tekrar sunulacak. Plan süreçleri tamamlanacak. Bu iptal bizim yüzeysel çalışmamızı engelleyecek durumda değil. Bunu hukukçularımız da söylüyor. Tamamlanması gerekiyor". Düzenlemenin 30 seçim sonrasına ertelenmesine ilişkin çağrılara ise "Bir problem yok. Biz yolumuza devam ediyoruz" diye yanıt verdi.


Milliyet



Geri Dön