19 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Tapu sözümün arkasındayım!

Kadir Topbaş: Tapu sözümün arkasındayım!

Kartal Hürriyet Mahallesi sakinleri dün tapularına kavuştu. Tapu sözünün arkasında olduğunu söyleyen Başkan Kadir Topbaş, Büyükşehir'e ait arazilerde yaşayanların tapularına yakında kavuşacaklarının da müjdesini verdi



Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün Kartal Hürriyet Mahallesi'nde düzenlenen törende hak sahiplerine tapularını dağıttı. Başkan Topbaş, törende yaptığı konuşmada İstanbul'da geçmişte olduğu gibi göç yoğunluğunun olmadığına işaret ederek bunun nedeninin Anadolu'daki gelişme süreci olduğunu ifade etti. Tapu sorununun kentin bütününü ilgilendirdiğini kaydeden Topbaş, "İstanbul'un tamamında Büyükşehir'e ait arazilerde yaşayanların tapularının verilmesi için çalışmaları yaptık. Bazı gecikmeler var. Bugün burada tapuların bir kısmını veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz'' diye konuştu.

'İMAR ARTIŞI'

Bölgede yıkım olmayacağını belirten Topbaş, bölgeye imar artışı gibi ek imknlar da vereceklerini, böylece deprem riski olan yapıların yıkılarak yeniden yapılabileceğini anlattı. Topbaş, kentsel dönüşüm yerine imar hakkını vatandaşın kendisinin kullanmasını sağlayacaklarını kaydetti. Tapu törenin ardından Topbaş, Eyüp'ü ziyaret etti. Esnafla ve ilçe sakinleriyle bir araya gelen Topbaş, "2013 yılında toplu taşımada Avrupa standartlarında taşımacılık yapılacak" dedi. Topbaş şöyle konuştu: "Taksicilerin, dolmuşçuların sorunlarını biliyorum. Halkımızın ulaşım taleplerini biliyorum. Nasip olursa 2014'e varmadan halk otobüsleri de dahil olmak üzere hepsini yenileyeceğiz. Klimalı tertemiz, rengiyle, tipiyle yepyeni araçlarla hizmet verecek hale getireceğiz. İDO'nun satışından gelecek para yeni otobüslerin alımında kullanılacak. Otobüslerde balık istifi gibi insan taşınmaz. Minibüsler çok önemli hizmet veriyor ve bugüne kadar verdi. Minibüs esnafını mağdur etmeden çözmek zorundayız. Onunla ilgili çalışmaları hem oda, hem de ilgili arkadaşlarımız yapıyor."

SABAH


Geri Dön