29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş'tan İstanbul'da 'kat sınırı' açıklaması!

Kadir Topbaş'tan İstanbul'da 'kat sınırı' açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Kanal İstanbul ile gündeme gelen 5 katlık sınırlamayla ilgili 'İnsanın doğayla ve toprakla yakın ilişki kurabileceği bir çalışma yapılıyor' dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin, "Taksim ile ilgili ihalemizi yaptık. Proje de hazır. Mevsim itibariyle biz orayı şantiye haline çevirirsek 'yağmur çamur bugünden çok daha kötü olur diye' biraz daha beklettik. Mevsim şartlarının biraz daha düzelmesini arzu ediyoruz. Müteahhit hemen girebilecek inşallah" dedi.


Topbaş, Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi'nde (Living Lab) gerçekleştirilen, büyükşehir belediye başkanlarının katıldığı ve Barselona modelinin anlatıldığı "akıllı şehircilik" konulu yuvarlak masa toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Halkalı-Sirkeci Banliyö Hattı'nın ne zaman açılacağına ilişkin soru üzerine Topbaş, banliyö hattı hızlı treni de kapsadığı için şu anda çalışmaların Ulaştırma Bakanlığınca yürütüldüğünü söyledi.


"Orada zemin iyileştirme ve zemin oturma gibi birtakım bekleme süresi var. Biz şimdilik otobüslerle idare ediyoruz" diyen Topbaş, bu hattın açılmasından sonra Gebze'den Çerkezköy'e kadar çalışması halinde Çatalca'yı da kapsayan bir hattın devreye gireceğini ifade etti.


- "İnsanın doğayla yakın ilişki kurabileceği bir çalışma yapılıyor"


Topbaş, "Kanal İstanbul ile gündeme gelen 5 katlık sınırlamayı İstanbul'un tümünde uygulamak mümkün mü?" şeklindeki soru üzerine, plan aşamasında o bölgenin geleceği, bölgedeki nüfus hareketi gibi kriterlerin dikkate alındığını belirterek, bu bölgede yaşayacak insan sayısına göre sosyal donatı alanı yapıldığını anlattı.


Yüzde 50'si orman olan İstanbul'un parklar, bahçeler, havaalanları, oyun alanları gibi olan diğer yarısında yaşamın sürdüğünü dile getiren Topbaş, şöyle devam etti:


"İstanbul'un yeni gelişim alanlarında belirli alanlarda yüksek yapılar olabilir ama kısıtlamalı ve dengeli, her noktada yüksek yapı yerine artık bundan sonra kurulacak yeni şehirlerde insana daha insani ölçeklerde yaşam imkanı verecek, insanın doğayla ve toprakla yakın ilişki kurabileceği bir çalışma yapılıyor."


Topbaş, "Taksim'deki beton manzaradan ne zaman kurtulacağız?" şeklindeki soru üzerine, Taksim ile ilgili projelerinin hazır olduğunu ve ihaleyi yaptıklarına işaret ederek, projenin kuruldan onaylandığını bildirdi.


Belediye başkanı Topbaş, "Mevsim itibariyle biz orayı şantiye haline çevirirsek 'yağmur çamur bugünden çok daha kötü olur diye' biraz daha beklettik. Mevsim şartlarının biraz daha düzelmesini arzu ediyoruz. Müteahhit hemen girebilecek inşallah" dedi.


AA


Geri Dön