18 / 04 / 2024

Kafe Pi’nin 21’inci şubesi Londra’da hizmete giriyor!

Kafe Pi’nin 21’inci şubesi Londra’da hizmete giriyor!

9 yıl önce 3 üniversitesi tarafından Beyoğlu’nda açılan ‘Kafe Pi’nin 21’inci şubesi Londra’da hizmete giriyor. Kısa sürede önemli başarıya imza atan 3 ortak, Alaçatı’dan sonra İstanbul’da otel de açmaya hazırlanıyor.




Tolga Çetinel, Engin Yaşar ve Yunus Orali isimli 3 üniversite öğrencisinin 2004 yılında Beyoğlu’nda açtıkları ‘Kafe Pi’ ile başlayan serüvenleri, bugün Londra’ya açmaya hazırlandıkları 21’inci şube ve Alaçatı’nın ardından İstanbul’a açacakları eğlence oteli ile devam ediyor. Çalışanlarının yüzde 95’i üniversite öğrencisi olan grup, felsefesini ise Pi sayısından esinlenerek “Çapımız ne kadar değişirse değişsin biz değişmeyeceğiz’ olarak benimsiyor.


 


TESADÜFEN BAŞLADILAR


‘Kafe Pi’nin kurucularının aslında tesadüfen aldıkları küçük bir barın işletmesiyle başlayan, profesyonel işletmecilik hayatları, ‘öğrenci’ konseptiyle bugün büyük bir eğlence markasına dönüştü. İlk işletmelerinden itibaren büyüklere yasak koymasalarda kibarca biz daha çok üniversite öğrencisine hitap ediyoruz diyerek hedef kitlelerini belirleyen kurucuların, çalışan tercilerinde öğrencilerden yana. Kuruculardan Engin Yaşar, İstanbul’da ünlü kulüplere alternatif olarak yeni bir yer açacaklarını anlatarak, eğlence sektörünün büyük bir değişiklik içinde olduğunu anlattı. Yaşar, “Alaylı mekâncıların dönemi kapanıyor artık şubeleşen işletmeciler sektörde kalıyor” diyerek yeni projeleri için şu bilgileri verdi: “Biz kalitenin ucuza da yapıldığını göstermek istiyoruz. Bununla yola çıktık ve öğrencilerle bunu başarıyoruz. ‘Öğrencilerin parası yok salaş yer olur’ diye düşünmüyoruz. Çeşme Aya Yorgi’deki beach’lerin arasında da yerimizi alıyoruz. Şimdi de locaların olmadığı şişe açmanın zorunlu olmadığı ama yine de kaliteli olan bir gece kulübü açacağız. Aralık ayına kadar açmayı hedefliyoruz. Parayı nereden kazanıyorsunuz derseniz sürümden kazanıyoruz.”


 


ÖĞRENCİ OTELİ


2014 yılında İstanbul’a da otel açmayı planladıklarını anlatan Yaşar, New York’un ünlü otellerinden ‘Standart Otel’ tarzında bir dikkat çeken bir otel olacağını söyledi. Otelleri öğrencilik hayatında grubun kafelerinde müşteri olanlar için açtıklarını söyleyen Yaşar, “Biz çalışanlarımız ve müşterilerilerimizle bir aile gibiyiz. Yöneticilerimizin bir  çoğu müşteriyken kafelerde çalışmaya başlayıp yükselen isimler. Hedefimiz üniversitelerin olduğu her şehirde en az bir Kafe Pi olması. Yıllık 1.7 milyon kişi bizim mekanlarımıza geliyor” diye konuştu.


Hürriyet



Geri Dön