25 / 04 / 2024

Kağıthane'deki ofis pazarı gelişiyor!

Kağıthane'deki ofis pazarı gelişiyor!

Kağıthane'nin ekonominin can damarı olan Maslak-BüyükdereLevent hattına yakın mesafede olması ve ulaşım açısından öne çıktığını belirten Gökçe Meriçten, "Ulaşım yatırımları ile bölgenin cazibesi artacak ve İstanbul'un yeni ticaret merkezi haline gelecek" dedi.



Kağıthane'nin ekonominin can damarı olan Maslak-Büyükdere Levent hattına yakın mesafede olması ve ulaşım açısından Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Şişli ve Mecidiyeköy hattına hâkim bir noktada yer alması ile öne çıktığını belirten Gökçe Meriçten, "Ulaşım yatırımları ile bölgenin cazibesi artacak ve İstanbul'un yeni ticaret merkezi haline gelecek" dedi. 


FERKO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten İstanbul'un en işlek ve ekonominin can damarı olan Maslak-Büyükdere Levent hattına yakın mesafede olan ve ulaşım açısından Eminönü, Karaköy, Beşiktaş,  Şişli ve Mecidiyeköy hattına hakim bir noktada yer alan Kağıthane'nin son yıllarda önemli gelişim gösterdiğine dikkat çekti. Bölgede ticari gayrimenkul kadar konut ve alışveriş merkezi projeleri de yer aldığını belirten Meriçten, "Yabancı ve yerli birçok şirketin genel müdürlüklerinin yeni adresi de olan bu lokasyonun cazibesi, Dolmabahçe-Bomonti karayolu tüneli, metrobüs hattı, sanayi metro istasyonları ile Seyrantepe, TEM viyadüğü gibi ulaşım yatırımları sayesinde daha da artacak ve İstanbul'un yeni ticaret merkezi haline gelecek" dedi. 


İVMESİ YÜKSELEN BÖLGE 

Kağıthane'deki potansiyelin bilinci ile proje geliştirdiklerini belirten Gökçe Meriçten, "Kağıthane Metro Cash&Carry inşaatı ve 2014 yılında yaşamın başladığı Papirüs Plaza bunun en güzel örneklerinden biri. Hızla gelişen yapısı, ulaşım kolaylığı ve gün geçtikçe artan ticari gayrimenkul projeleriyle iş dünyasının en önemli bölgelerinden biri haline gelen Kağıthane aslında bizim hakim olduğumuz bir lokasyon. Gelişimini yakından takip ettiğimiz Kağıthane ile ilk olarak Metro Cash & Carry inşaası ile tanıştık. 2014 yılında ise bölgeye yeni bir bakış açısı kazandığımız Papüus Plaza'yı hayata geçirdik. Papirüs Plaza, 40 bin metrekarelik A+ ofis alanı, ofislere ait 600 araç kapasiteli kapalı otoparkı, geniş konferans ve toplantı odaları ile konforlu bir iş hayatı sunuyor. Şimdi de bu ivmesi giderek yükselen lokasyonda Ferko Line projemizle yer alıyoruz.  2016 yılının son günlerinde lansmanını yaptığımız 2018'in son çeyreğinde tamamlamayı hedeflediğimiz 120 milyon dolarlık yatırımımız Ferko Line'm 105 bin metrekareden oluşan toplam inşaat alanında üçü ofis, biri otel olmak üzere toplam dört blok bulunuyor"  dedi.  Ferko Line projesi kapsamında iki önemli işbirliği yaptıklarını belirten Meriçten, "Projenin bir bloğunda Four Points by Sheraton hizmet verecek.  Markalı şehir içi iş oteli yatırımcısı ve işletmecisi Er Yatırım Turizm ve İnşaat A.Ş tarafından işletilecek otel, 12 kattan oluşuyor. 173 odası, 7 toplantı salonu ve 688 metrekare genel kullanım alanı olacak ve konaklama ile özel toplantılar için tasarlaman lüks salonları bulunacak. Four Points by Sheraton, hizmet kalitesiyle farklı alternatiflerin bulunmadığı bölgede iş hayatı için prestijli bir seçenek olacak. Almanya'nın 150 yıllık prestijli mobilya markası olan ve son 15 yıla 120'den fazla uluslararası tasarım ödülü sığdıran YValter Knoll ile yaptığımız işbirliği ise ofis projelerinde bir ilk olma özelliği taşıyor. YValter Knoll, zarif ve şık olduğu kadar ergonomiye de önem veren usta dokunuşlaııyla Ferko Line ofislerine hayat verecek." diye konuştu. 


4 YENİ  PROJE YOLDA 

İSTANBUL Büyükdere Caddesinin üzerinde yer alan ofis projesi Ferko Signature'da ise kiralamaların başladığını belirten Meriçten, "Dünyaca ünlü mimar Norman Foster'ın imzasını taşıyan Ferko Signature 10 yıl boyunca Yemeksepeti'nin yeni adresi olacak. Teknolojik ve çevre dostu sistemlerle donatılan, lüks kavramını ofislere taşıyan Ferko Signature, sosyal yaşamın odağındaki popüler markalara sahip AVM'ler ile şehrin gözde otel, restoran ve eğlence merkezlerine yakınlığı ile dikkat çekiyor. Ferko Signature'ın Kent Bahçesinde bulunan yeşil alan, kafe ve restoranları ise iş yaşamının hızlı temposunda, çalışanların soluklanmaları için tasarlandı dedi. Meriçten. 3'ü Göktürk'te biri Seyrantepe'de olmak üzere 4 yeni proje hayata geçireceklerini açıkladı.  seçkin eserlerinden özenle oluşturacağımız heykel bahçeleri, yürüyüş yollan ve keyifli mola alanları ile de profesyonellere huzur dolu bir çalışma ortamı sunmaya hazırlanıyoruz. Heı katta yer alan kat terasları, alışılagelmiş standartların aksine açılan camlar, tamamen çalışanların bir ofisten beklentileri öngörülerek tasarlandı. Geniş sosyal olanaklar ile tüm ihtiyaçlaro karşılamayı hedeflediğimiz Ferko Line'ın tam donanımlı toplantı, lounge, seminer salonları, otel atmosferinde ve konforunda ofis lobileri, ferah ve modern ofisleri ile iş konforunu artıracağız. Ayrıca engelli dostu olarak inşa ettiğimiz ve dünyada tanıtıldığı ve kabul edilebilirliği en yüksek yeşil bina sertifikası olan LEED sertifikasına da aday projemizde elektrikli araba şarj üniteleri de bulunacak" dedi.


Hürriyet 


Geri Dön