23 / 04 / 2024

Kahramankazan-Esenboğa arası 30 kilometreye düşecek!

Kahramankazan-Esenboğa arası 30 kilometreye düşecek!

Kahramankazan ile Esenboğa Havalimanı arasındaki 70 kilometrelik mesafenin 30 kilometreye düşmesi için proje hazırlandı. Yolun projelendirme çalışmalarının bu yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.



Kahramankazan ile Esenboğa Havalimanı’nı birleştirecek yeni bir yol yapılması için çalışmalar devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yetkilileri proje için Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’le buluştu. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Başkan Ertürk ve KGM yetkilileri projelendirme çalışmaları süren yolla ilgili görüşme düzenledi. Görüşmede Kahramankazan’ı Esenboğa’ya bağlayacak yolun güzergahı ve projesi konuşuldu.

70’den 30 kilometreye düşecek 

Projelendirme aşamasındaki yol bittiğinde 70 kilometre olan Kahramankazan ile Esenboğa Havalimanı arasını 30 kilometre olacak. Kahramankazanlılar bölgede yaşayan vatandaşlar yol tamamlandığında büyük oranda tasarruf sağlayacak. 

Kahramankazanlılar ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlar Esennboğa Havalimanı’na gitmek için Kahramankazan’dan Saray Kavşağı çevre yolunu kullanıyor. Projelendirme çalışmaları devam eden yolun ise direkt olarak Kahramankazan Ovalılar Kavşağı mevkiinden Günbaşı, İçören, Peçenek güzergahını izleyip Akyurt Kavşağı’na bağlanması planlanıyor. 70 kilometrelik mesafenin 30 kilometreye düşürülmesi planlanıyor. Kahramankazan-Esenboğa yolunun tamamlanmasıyla  Ankara  ikinci bir çevre yoluna kavuşacak. Bu yıl içerisinde yolun projesinin bitirilerek ihaleye çıkılması amaçlanıyor.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kahramankazan-Esenboğa Havalimanı yolunun ilçelerini uçuracak bir proje olduğunu açıkladı. Başkan Ertürk, “Yeni yapılacak bu yol yalnızca Kahramankazanlıların değil Kızılcahamam, Çamlıdere gibi çevre ilçelerinin de havalimanına ulaşımını büyük oranda kolaylaştıracak. Bu dev proje tamamlandığında Ankara ikinci bir çevre yoluna daha kavuşmuş olacak. 70 kilometrelik mesafenin 30 kilometreye düşmesiyle birlikte, Kahramankazanlılar adeta ışık hızıyla Esenboğa’ya ulaşmış olacak. Bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yolun hayata geçirilmesi için büyük emekleri olan TBMM Başkanımız ve AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım ile Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne tüm Kahramankazan ve bölge ilçeler adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Geri Dön