25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Göksun’da sosyal konutların temeli atıldı! 

Kahramanmaraş Göksun’da sosyal konutların temeli atıldı! 

Kahramanmaraş Göksun’da inşa edilecek olan sosyal konutlarının temeli atıldı. 



Kahramanmaraş'ta yapılması planlanan sosyal konutların ilkinin temeli Göksun'da atıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, projede 376 konutun yanında 8 işyerinin bulunduğu ticaret merkezi ve caminin de yer aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen, ‘Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesi kapsamında Kahramanmaraş'ta hayata geçirilecek olan sosyal konutların ilkinin inşaatına başlandı.

Kahramanmaraş Göksun’da sosyal konutların temeli atıldı! 

Yantepe Mahallesi Çataltepe mevkiinde temelleri atılan toplu konut alanında incelemelerde bulunup yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, projesi kapsamındaki 376 konutun tamamlanmasından sonra konutların ikinci etabına başlamayı hedeflediklerini söyledi.

Konutların yatay mimari anlayışıyla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun olarak inşa edildiğini kaydeden Coşkun, "Toplu konut uzun yıllardan beri arzu ettiğimiz ve hayata geçmesi için  TOKİ  başkanlığı ile çalışmaları aralıksız sürdürdüğümüz bir proje. Bundan dolayı çok mutluyuz. Temelinin ilk olarak Göksun’da atılmış olması ve hızlı bir şekilde inşaatların devam ediyor olması bizi son derece mutlu ediyor. Bunun nedeni ise bizim 2014 yılından itibaren toplu konut projesini hayata geçirmek için yürüttüğümüz kararlı mücadelemiz ve gerekli imar planı ve etüt çalışmalarını zamanında yapmış olmamızdır. Bu bulunduğumuz bölgede toplu konut için tahsis edilmiş 300 dönüm alan var. Biz, yatay mimari anlayışıyla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun olarak inşa edilen 376 konutu birinci etap olarak değerlendiriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda ikinci etap konutlarını talep etmek suretiyle buradaki rezerv alanımızı da değerlendirip konut sayısı artıracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Genel Başkan Yardımız Sayın Mahir Ünal’a, İçişleri Komisyonu Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç’e, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, TOKİ Başkanımıza, Kahramanmaraş Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemize ve hak sahibi hemşerilerime konutlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

2+1 ve 3+1 olarak inşa edilecek konutların yüklenici firmaya yer tesliminin 22 Ekim 2020 tarihinde yapıldı. Konutların teslim tarihi ise 14 Ocak 2022. 
 

TOKİ Kahramanmaraş Göksun 376 konut ihalesi yarın!


Geri Dön