25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Su ve Atık Su projesi geliyor!

Kahramanmaraş Su ve Atık Su projesi geliyor!

Avrupa Birliği fonları ve ulusal kaynaklar vasıtasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı planlanan ve yaklaşık 600.000 kişiye hizmet edecek.




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla başlatılan “Kahramanmaraş Su ve Atık Su Projesi” başlangıç toplantısı düzenlenecek.


Avrupa Birliği fonları ve ulusal kaynaklar vasıtasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı planlanan ve yaklaşık 600.000 kişiye hizmet edecek olan “Kahramanmaraş Su ve Atıksu Projesi’nin başlangıç toplantısı 07 Eylül 2015 tarihinde saat 10:00’da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız’ın ve teknik ekibin katılımıyla yapılacak. Başlangıç toplantısına eş finansman sağlayan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkilisi de iştirak edecek.


Yapım işinin tamamlanmasıyla hem Kahramanmaraş’ta atık su arıtma tesisi inşa edilecek ve içme suyu şebekesi iyileştirilecek hem de Kahramanmaraş halkına Avrupa Birliği standartlarında su ve atık su yönetimi hizmetleri sağlanacak. Bu sayede halk sağlığını tehdit eden unsurlar asgari düzeye indirilmiş olacak.


Finansman Avrupa Birliğinden


Toplam 49.016.594 Avro tutarında yatırım yapılan iş için % 85 oranında Avrupa Birliği hibe fonları kullanılacak, geriye kalan yatırım ise ulusal kaynaklardan karşılanacak.


Proje kapsamında 2030 yılı projeksiyonuna göre yaklaşık 800.000 eşdeğer nüfus için tasarlanmış bir atık su arıtma tesisi inşa edilecek ve mevcut içme suyu temin sistemi 26 alt bölgeye ayrılarak kayıpların azaltılması sağlanacaktır. 


Geri Dön