25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Tekke'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Kahramanmaraş Tekke'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Planladığı projelerle Kahramanmaraş’ta yüzyılın şehircilik hareketini başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gayberli’den sonra Tekke’ye kazma vurmaya hazırlanıyor. Erkoç, bugünü değil geleceği düşünerek adım attıklarını belirtti.



Planladığı projelerle Kahramanmaraş’ta yüzyılın şehircilik hareketini başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gayberli’den sonra Tekke’ye kazma vurmaya hazırlanıyor. Başkan Erkoç vatandaşları gayri sıhhi konutlardan kurtararak vatandaşları modern konutlara kavuşturmayı hedefliyor.


Yeşil alan ve sosyal dokuya uygun mimari projelerin hayata geçirildiği Kentsel Dönüşüm Projelerinin Kahramanmaraş’ın çehresini değiştireceğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,  projeleri uygulamaya koyarken bugünü değil geleceği düşünerek adım attıklarını anlattı.


Gayberli, Malik Ejder mahallelerinden sonra Yusuflar Mahallesi’nde de oturan hiçbir vatandaşın haklarını zayi etmeyeceklerini belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “Tekke Mahallesi’nde gayri sıhhi konutlarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımızı modern konutlara kavuşturacağız. Oturup hepsiyle anlaşacağız. Tekke mahallemiz için Serintepe mahallemizde bulunan TOKİ’nin doğu bölgesindeki alanı rezerv alanı olarak oluşturduk. Çamlık mahallemizle birlikte oluşacak modern konutlarda bu vatandaşlarımızın ikamet etmesini sağlayacağız. Dönüşüm yapılacağı alan ise Selçuklu Mimarisi’ni temel alarak projelendiriyoruz.” Dedi.


Köprülü kavşaklar ve yeni bulvarlarla kent içi trafiğini rahatlatmayı hedefleyen Başkan Erkoç seçim beyannamesinde söylediği gibi merkezdeki hizmetleri ilçelere de taşıdı. Türkiye’nin en iddialı projesini Ceyhan nehri üzerine rekreasyon projesi olarak uygulayacağını da belirten Başkan Erkoç atıksu arıtma tesisini de hayata geçirdi.


Maraş Bugün


Haber Milliyet Gazetesi'nin ekinde şu şekilde yer aldı;


Büyükşehir Belediyesi tarafından Gayberli-Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallelerinde başlatılan, tüm Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam hız sürüyor.


YEŞİL alan ve sosyal dokuya uygun mimari projelenn hayata geçirildiği kentsel dönüşüm projeleri Kahramanmaraş'ın çehresini değiştireceğe benziyor. Büyükşehir Belediye Başkam Fatih Mehmet Erkoç da, projeleri uygulamaya koyarken bugünü değil geleceği düşünerek adım attıklarının altını çiziyor. Erkoç, projenin ilk etapta afet riski altındaki Gayberli, Malik Ejder, Oruç reis ve Barbaros mahalleleri sınırlan içinde 39 hektarlık bir alan başladığım, toplam 347 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm çalışması yürütüldüğünü belirtti. Bu projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürütüldüğünü söyleyen Başkan, "Burada gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışması aynı zamanda yeni Türkiye'de milletimize, halkımıza duyduğumuz saygının bir göstergesi. Kentsel dönüşüm alamnda 410 binada yaklaşık 3 bin vatandaşımız yaşıyor. Uygulama yapılan 521 adet parselden 433 parselde vatandaşlanmız ile anlaşarak 100 milyon TL'lik kamulaştırma bedeli ödendi" dedi. 


SELÇUKLU İMZASI 

AYRICA Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatıldığı Yusuflar (Tekke) Mahallesinde 24 hektarlık riskli alan üzerindeki bin 788 bina üzerinde çalışmalar başlatılacak. Yusuflar Mahallesinde oturan hiçbir vatandaşın haklarını zayi etmeyeceklerini belirten Erkoç, dönüşüm yapılacak alanı Selçuklu mimarisini temel alarak projelendirdiklerini söyledi. 


Çalışmalar sürüyor 

KENTSEL dönüşüm kapsamında, şehrin girişinde görüntü kirliliği de oluşturan Gayberlı Mahallesi'ınde riskli metruk haldeki alanı tamamen ortadan kaldırarak yapımına başlanılan Gayberli Rekreasyon alanı içerisinde botanik bahçe, modern park ve oyun alanları çalışmaları hızla devam ediyor. Gayberli Rekreasyon Alanı içerisinde Yeşil Alan ve Oturma Alanları, Otopark, Temalı Çocuk Oyun Alanı, Çay Bahçesi, Sağlıklı Yaşam ve Koşu Yolu, Kondisyon Aletleri, Spor Kompleksi, Basketbol, Futbol, Tenis ve Japon Kalesi Sahaları, Akülü Araba Parkuru, Bisiklet yolu gibi mekanlar bulunacak.


Milliyet Kahramanmaraş Eki


Geri Dön