19 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'a teknokent kurulacak!

Kahramanmaraş'a teknokent kurulacak!

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun, Kahramanmaraş'ta teknokent kurulması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na müracaat edildiğini söyledi



Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Teknokent için KSÜ Avşar Yerleşkesi'nde yaklaşık 102 dekarlık alan tahsis edildiğini hatırlatarak, "Dosya hazırlığı tamamlandı. Hazırlanan dosya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gönderildi. Gerekli incelemenin yapılmasının ardından Bakanlar Kurulu'ndan onay bekleyeceğiz."dedi.

Teknokent'te KSÜ'nün, Kahramanmaraş İl Özel İdaresinin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın payının bulunacağını kaydeden Baytorun, önce bir şirket kuracaklarını ve yönetim kurulu oluşturacaklarını, daha sonra finansman sorunu çözerek Ar-Ge çalışmaları başlatacaklarını ifade etti.

Firmaların teknokentte alan kiralayacağını belirten Baytorun şöyle konuştu:
"Alan kiralayan firmalar teknoloji geliştirme amacıyla Ar-Ge yapacaklar. Ar-Ge için vergi muafiyeti de var. Geliştirilecek olan ürünler ilgili fabrikalarda üretilecek. Türkiye için çok önemli. Bence bu olay üniversite-sanayi işbirliğinin en önemli noktalarından birisi olacak."

Baytorun, 400 yataklı üniversite hastanesi inşaatı için de yeni bir ihale hazırlamakta olduklarını belirtti.

Hastane inşaatı için bugüne kadar 64 milyon lira harcama yaptıklarını kaydeden Baytorun, "DPT yeni ihale için keşif hazırladı. İhalemiz önümüzdeki günlerde yapılacak. Büyük ihale olduğu için çalışmalar yoğun devam ediyor. 2 ay içerisinde tamamlarsak ve itiraz olmadığı takdirde bu sene 10 milyon lira daha harcayacağız ve hastanemizin 200 yataklı bölümünü hizmete açabileceğiz" diye konuştu.
AA


Geri Dön