29 / 03 / 2024

Kahta spor kompleksinin temeli atıldı!

Kahta spor kompleksinin temeli atıldı!

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa edilen Kahta spor kompleksinin temeli atıldı.



TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 bin 500 kişilik spor kompleksinin temel atma törenine katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan tesisin temel atma törenine, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, kurum amirleri ve ilçe okullarında faaliyet gösteren spor kulüpleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


26 dönüm üzerine kurulan yaklaşık 23 milyon TL’ye mal olacak Spor Kompleksi projesinde 500 kişilik yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol salonu, voleybol salonu, güreş salonu, karate salonu, santraç odaları, eskrim salonu, bilardo salonu, sporcu soyunma odaları ve hakem odası bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Kahta ilçesine yapmış olduğu ziyaret esnasında Spor Kompleksi sözünü verdiğini belirten ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, “Sayın bakanımız vermiş olduğu sözde durarak ilçemizin dev bir spor kompleksine sahip olmasına vesile oldu. Bizde 16 Nisan’da ‘Evet’ diyerek yeni anayasamıza kavuşacağız, vesayet sistemini ortadan kaldıracağız. Hem de ilçemize böylesine güzel yatırımları gerçekleştiren bakanlarımızın ve milletvekillerimizin elini daha güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.


Geçmiş dönemlerde yokluk ve yoksulluk dönemlerini yaşadığını söyleyen Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “ Geçmiş dönemlerde yaşanan yokluk ve yoksullukla mücadele ederek bugün onurla temsil ettiğim valilik makamına gelmiş bir kardeşiniz olarak benimde sizlere söyleyecek birkaç sözüm var. Bugün Kahta’da, il merkezinde olmayan bir spor kompleksinin temellerini atıyoruz. Bu yatırım Adıyaman ve Kahta’da son 15 yıl içerisinde yapılan ne ilk yatırımdır nede son yatırımdır” dedi.


Adıyaman’ın 2002 yılında almış olduğu kamu tutarının sadece 10 milyon TL olduğunu belirten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “Biz bir yılda sadece 2 kalemde Kahta’ya 500 milyon TL harcıyoruz. Kahta’ya ikinci bir hastane lazım dedik ve 2. bir hastane olarak ağız ve diş hastalıkları hastanesi açıyoruz. Kahta ilçesinde Atatürk stadının tribünü, ışıklandırması ve çimleri yoktu. Biz iktidara geldikten sonra hepsini yaptık. Yetmez dedik, Kahta en iyisine sahip olmalı dedik. Şimdi temellerini attığımız spor kompleksinin içerisinde tam 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu var. Tesisimizin içerisinde 500 kişi kapasiteli yarı olimpik bir kapalı yüzme havuzu var. Tenis Skortu ve Tartan Pist’in projeye dahil edilmesini istedik.

Taleplerimizi bakanlığımıza ilettik. İnşallah onlarda Spor Kompleksimizin içerisinde olacak. 600 günde bitirilmesi gereken projeyi firmamız inşallah gayret göstererek 400 günde teslim edecek” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 2 bin 500 kişilik spor kompleksinin temeli dualar eşliğinde atıldı.


Milliyet 




Geri Dön