28 / 03 / 2024

Kalamış Marina'da yasal belirsizlikler sürüyor!

Kalamış Marina'da yasal belirsizlikler sürüyor!

Ülke olarak bir işin önce yasal altyapısını hazırlamadan kervan yolda düzülür anlayışıyla hareket ediyoruz. Bazen işler yolunda gitse de çoğu zaman anlaşmazlıklar çıkıyor ve mahkemelere taşınıyor, uzun yıllar belirsi



Birçok yatırım bu nedenle iptal oldu ya da atıl olarak bekliyor.

O kadar çok örnek var ki İETT Garajı, kısa süre önce yaşadığımız SİT alanı tartışmaları, Lara Park’ın ihalesi vs... Buna eskilerden verebileceğimiz en iyi örneklerinden biri de İstanbul’daki Kalamış Marina. Şu anda Koç Holding’in turizm şirketi Setur tarafından işletilen Kalamış Marina, uzun süredir yaşanan mülkiyet tartışması nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor.

Olayı kısaca özetleyeyim: 1980’li yıllarda dönemin başbakanı Turgut Özal, Kadıköy Belediyesi’nden İstanbul’da bir marina yaptırmasını istiyor. Ortada ne bir protokol, ne alınmış bir karar var, belediye marinayı yapıyor ama yasal işlemler yapılmadığı için bir süre sonra marina üzerindeki haklarını kaybediyor. Marinayı bir süre devlet işletiyor daha sonra da Setur marinayı işletmeye başlıyor. Kadıköy Belediyesi yaklaşık 10 yıl önce marinada kendi hakları olduğunu, gelir kaybına uğradıklarını düşünerek Maliye Bakanlığı’na başvuruyor.
Akşam/Esin Gedik

Haberin devamı için tıklayınız

Geri Dön