16 / 04 / 2024

Kale Grubu Çanakkale'ye 100 milyon dolarlık yatırım yaptı!

Kale Grubu Çanakkale'ye 100 milyon dolarlık yatırım yaptı!

ÇANAKKALE’nin Çan ilçesinde 1957 yılında genç bir sanayici, İbrahim Bodur tarafından kuruldu Kale Grubu... Bugün Çan’dan İtalya’ya 17 fabrikada üretim yapan, 5 bin çalışanıyla global bir sanayii grubu.



Projelerden biri yeni bir yatırım, diğeri de bir belgesel.  Temel atma töreni ve belgesel gösterimi için Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Orhan Okyay’ın davetiyle Çan’a gittik.


Zeynep Bodur Okyay, babası İbrahim Bodur’un Çan’da yaktığı sanayi ateşini aynı heyecanla sürdürdüklerini söylüyor. 5 yıl içinde 420 milyon liralık yatırım yaparak ciroyu 3 milyar liraya yükseltmeyi hedeflediklerini ekliyor.


ASKERLERE BORÇLUYUZ 

100 milyon liralık yeni granit fabrikasının temelini Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmazla birlikte atan Zeynep Bodur Okyay, bu konuda da şunları söylüyor: “Temeli atılan bu fabrika ailemiz için çok anlamlı. 1950’lerin ortasında hayvan pazarı kurulan bu yere idealist bir genç tarafından kuruldu bu fabrika. Temelini de rahmetli Adnan Menderes ve Fatin Rüştü Zorlu ile birlikte attı. Bugün, Kale Grubu’nun doğduğu ilk fabrikayı yeniden, yepyeni bir teknoloji ile hayata geçirmek için temel atıyoruz. Çanakkale’de bu yatırımları yapabiliyorsak bunu gözünü kırpmadan can veren kahraman askerlere borçluyuz.”


ÇANAKKALE’NİN EVLATLARI

100’üncü yıl için hazırlanan belgesel konusunda verdiği bilgiler ise şöyle: “Hazırlanan belgesel interaktif bir belgesel. Adı “Çanakkale’nin Evlatları/Sons of Gallipoli.”  canakkaleninevlatlari.com ve sonsofgallipoli.com adreslerinde yayınlanmaya başlanan belgeselde zafere bir Türk ve bir Avustralyalı annenin gözünden bakılıyor. Belgeseli Murat Bodur öncülüğünde ABD, Kanada gibi ülkelerden uluslararası bir ekip hazırlamış. 


Hürriyet



Geri Dön