26 / 04 / 2024

Kale Grubu, sinterflex fabrikasının temelini attı!

Kale Grubu, sinterflex fabrikasının temelini attı!

Kale Grubu, 59. Kuruluş Yıldönümü ile Geleneksel Seramik Bayramı etkinlikleri kapsamında yeni granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesislerinin açılışını gerçekleştirirken, sinterflex fabrikasının temelini attı.



Kale Grubu tarafından toplam yatırım tutarı 145 milyon lirayı bulan yeni granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesislerinin açılışı gerçekleştirilirken, sinterflex fabrikasının da temeli atıldı.


Kale Grubu'nun 59. Kuruluş Yıldönümü ile Geleneksel Seramik Bayramı etkinlikleri, Çan ilçesinde ikinci gün düzenlenen açılış ve temel atma töreniyle devam etti.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ın katıldığı ve fabrikanın konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, grubun kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur'un şiar edindiği Çanakkale ruhuyla sanayi yolculuğuna hızlanarak devam ettikleri söyledi.


Okyay, 59 yıl önce İbrahim Bodur'un diktiği fidanın büyüdüğünü, köklerinin nüfusu 1.000 olan bir ilçeden önce Türkiye'ye, sonra dünyaya yayılan bir çınara dönüştüğünü kaydetti.


"Kale, ithal ikame hedefiyle kurulan bir şirketten, kendi Ar-Ge'sini yapan, ilk milli projelere imza atan, kendi teknolojisini üreten, yerli sanayiyi destekleyen, kendi sistemlerini geliştiren bir şirketler grubuna dönüştü" diyen Okyay, bu topraklardan dünyanın dört bir yanına uzanan, yatırım yapan bir sanayi devi haline geldiğini aktardı.


Okyay, bugün de açılışını yaptıkları ve başlattıkları projelerin Çan'a, Türkiye'ye ve yaptıkları işe her daim güvenlerinin en somut kanıtı olduğunu kaydederek, "59 yıl önce katıldığımız sanayi kervanında milli projelerle, katma değer artırıcı yeni yatırımlarla yola devam edeceğiz, durmayacağız. Tüm bunlarla birlikte tüm grupta 2019 yılına kadar yapacağımız yatırımların tutarı 400 milyon liraya yaklaşacak" diye konuştu.


"Çalışmaya canla başla devam edeceğiz"

Ülkece atlatılan darbe girişiminden sonra demokrasiye her zamankinden daha güçlü sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Okyay, şöyle devam etti:


"Artık yaraları sarma ve bütünleşme zamanı. Şimdi, ülkemizin geleceğine güvenle bakma, üzerimize düşeni itidalli ve tedbirli şekilde yapma zamanı. Ülkemiz bu tür iptidai kalkışmaların akla dahi getirilemeyeceği güç ve büyüklüğe gelinceye kadar hep birlikte, demokrasimiz adına, müreffeh yarınlar için el birliği ile çalışmalıyız. Kale Grubu'nun da bayraktarlarından olduğu Türk özel sektörü, dün olduğu gibi yarın da daha müreffeh bir ülke için canla başla çalışmaya devam edecek."


"İbrahim Bodur, ülke ekonomisine inanılmaz katkılar vermiştir"

Çanakkale Valisi Hamza Erkal ise ortada hiçbir sanayi tesisi ve sanayi birikimi yokken İbrahim Bodur'un Çan gibi küçük bir ilçede dünya devi haline gelecek bir tesis kurduğunu belirterek, "Ve 59 yıl hiç bıkmadan usanmadan çalışmış, didinmiş, ülke ekonomisine inanılmaz katkılar vermiştir" dedi.


Bu sanayi kuruluşunun yükselişinin devam ettiğini dile getiren Erkal, "Bu kuruluş hakikaten ismi gibi Çanakkale'nin kalesi. İsmiyle bu kadar özdeşleşmiş başka bir kurum yok" diye konuştu.


3 tesisin yatırım tutarı 145 milyon lirayı bulacak

Konuşmalardan sonra Bakan Özlü ve beraberindeki heyet fabrikayı gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra kurdela kesim töreni gerçekleştirildi.


Bu törende fabrika hakkında teknik sunum yapıldı. Sunum sonrası kurdele kesim işlemi gerçekleştirildi. Yeni tesisler için kurban kesildi.


Açılışı gerçekleştirilen granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesisleri ile temeli atılan sinterflex fabrikasının toplamda 145 milyon liralık yatırım tutarını bulacağı kaydedildi.


Dün başlayan Kale Grubu 59. Kuruluş Yıldönümü ile Geleneksel Seramik Bayramı etkinlikleri, bugün gerçekleştirilen temel atma ve açılış töreni ile sona erdi.


Etkinlikler kapsamında yüzme yarışı finali ve spor turnuvalarında derece alanlar ödüllendirildi. Sünnet töreni ve mevlitler okundu. Bu yıl Çan ilçesinden 106 çocuk sünnet ettirildi. Böylece Seramik Bayramları kapsamında sünnetleri gerçekleştirilen çocuk sayısı 15 bin 100'e ulaştı.


AA




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kale Grubu’nun 59’uncu yılına 145 milyon liralık yatırımla girdi. Yabancıların Türkiye’ye güvendiklerini belirten Zeynep Bodur Okyay; savunma sanayi, enerji ve seramik yatırımlarını aksatmadan sürdüreceklerini kaydetti. Okyay, “Yabancı ortaklarımıza da anlattık. Yatırımlara devam” dedi.


Kale Grubu'nun 59. Kuruluş Yıl Dönümü ve Seramik Bayramı etkinlikleri 145 milyon liralık yeni yatırımla Çanakkale'nin Çan ilçesinde kutlandı. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, yeni yatırımlar ve seramik bayramı için davet ettikleri yabancı partnerlerinin de açılış ve kutlamalara katıldığını söyledi. Okyay, 15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe girişiminin ardından yabancı yatırımcıların kendilerini arayıp durumdan duydukları üzüntüyü belirttiklerini ifade etti.


YABANCI GÜVENİYOR

Okyay, “Yabancı yatırımcılar bana Türkiye'ye güveniyoruz. Vatandaşın karşı duruşunu takdir ediyoruz. Bu günleri kısa zamanda aşacağınıza inanıyoruz dedi. İnandıklarını açılış ve geleneksel bayram davetimize katılarak da gösterdiler. Ben iş yaptığımız Almanya, İtalya ve İspanyalı yaklaşık 20 tedarikçimize mektup yazarak 'biz ülkemize yatırım yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz süreç uzun sürmeyecek ve Türkiye ekonomisi büyümeye devam edecek. Durum böyle ama davetimize katılmasanız da anlayabilirim' dedim. 2-3 yatırımcı haricinde herkes geldi. Bu da bizi mutlu etti” dedi.


2019 yılına kadar toplamda 400 milyon liralık yatırıma ulaşacaklarını belirten Okyay, OHAL uygulaması hakkında da düşüncelerini aktardı.Sanayici ve işadamının hür ve demokratik ortamda nefes aldığını, yeni yatırımlara giriştiğini belirten Okyay, “Demokratik ortamlarda çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Bir an önce biz bu durumu aşmak için çok çalışmalıyız” dedi.


SAVUNMA VE ENERJİYE YATIRIMA DEVAM EDERİZ

Savunma sanayine yönelik ciddi bir Ar-Ge sürecinden geçtiklerini de hatırlatan Okyay, bu alanda büyüyeceklerini aktardı. Sektöre şimdiye kadar yaklaşık 16 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Okyay, “15 bin milli piyade tüfeği üreteceğiz. Bunun bize getirisi yatırımımızın altında 25 milyon lira. Zırhlı araçlar ve uçaklar için de motor üretimi konusunda ciddi bir yol aldık. Uçak motoru işini büyüteceğiz. Enerji, boru hatları ve tribün üretimine yönelik fizibilite çalışmalarımız da var. Bu alada önemli bir boşluk var” bilgisini verdi.


YATIRIM BABA VASİYETİDİR

Gruplarının toplam cirosunun savunma hariç 1 milyar 700 milyon lira civarında olduğunu belirten Kale Grubu Başkanı Okyay, "Tüm şirketlerimizle toplamda 5 bin kişilik istihdamı aştık” dedi. Babasının kendisine servet değil isim bıraktığını kaydeden Okyay, “Anadolu'nun 4 bir yanına yatırım yapmaya devam et. Çanakkale ruhu vatana ve millete hizmetten geçiyor. Para kaybedebilirsin ama isminin itibarını kaybetme” dedi.


Ekonomimiz çok zor bir sınavdan geçti


Çanakkale Çan'da düzenlenen Kale Grubu 59. Kuruluş Yıldönümü ve Geleneksel Seramik Bayramı etkinliklerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı. Buradaki konuşmasında sanayicilere, yerli ve yabancı yatırımcılara seslenen Bakan Özlü, “Türkiye'de her şey yolundadır, her şey normaldir, yatırımlarımıza devam edelim, aldığımız kararları asla ertelemeyelim. Göreceksiniz; Türkiye'de yeni yatırımların hızla arttığı, sanayi üretiminin hızlandığı bir döneme gireceğiz. Yabancı dostlarınıza ve ortaklarınıza gerçek Türkiye'nin Batı'da aksettirilmeye çalışılan Türkiye ile alakası olmadığını anlatın. Yanlış ön yargıları hep birlikte kıracağız” dedi.


YATIRIM, ÜRETİM VE REFAH

Hükümet olarak hem ekonomiyi hem demokrasiyi birlikte güçlendirerek ülkemizdeki yatırımları, üretimi, refahı ve istihdamı artıracak adımlar atacaklarını anlatan Bakan Özlü, şunları kaydetti: "Son olaylarda hem demokrasimiz hem de ekonomimiz çok ama çok zor bir sınavdan geçti, birçok ülkenin geçer not alamayacağı bu sınavdan tam not aldı. Ekonomimiz de çok başarılı sınav verdi.”


Yeni Şafak


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Kale Grubu tarafından toplam yatırım tutarı 145 milyon lirayı bulan yeni granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık  tesislerinin açılışı gerçekleştirilirken, sinterflex fabrikasının da temeli atıldı.


Kale Grubu’nun 59. Kuruluş Yıldönümü ile Geleneksel Seramik Bayramı etkinlikleri, Çan ilçesinde ikinci gün düzenlenen açılış ve temel atma töreniyle devam etti.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Çanakkale Valisi Hamza Erkal’ın katıldığı törende konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, grubun kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur’un şiar edindiği  Çanakkale ruhuyla sanayi yolculuğuna hızlanarak devam ettikleri söyledi.


Okyay, 59 yıl önce İbrahim Bodur’un diktiği fidanın büyüdüğünü, köklerinin nüfusu 1000 olan bir ilçeden önce Türkiye’ye, sonra dünyaya yayılan bir çınara dönüştüğünü kaydetti.


“Kale, ithal ikame hedefiyle kurulan bir şirketten, kendi Ar-Ge’sini yapan, ilk milli projelere imza atan, kendi teknolojisini üreten, yerli sanayiyi destekleyen, kendi sistemlerini geliştiren bir şirketler grubuna dönüştü” diyen Okyay, bu topraklardan dünyanın dört bir yanına uzanan, yatırım yapan bir sanayi devi haline geldiğini aktardı.


Okyay, açılışını yaptıkları ve başlattıkları projelerin Çan’a, Türkiye’ye ve yaptıkları işe her daim güvenlerinin en somut kanıtı olduğunu kaydederek, “59 yıl önce katıldığımız sanayi kervanında milli projelerle, katma değer artırıcı yeni yatırımlarla yola devam edeceğiz, durmayacağız. Tüm bunlarla birlikte tüm grupta 2019 yılına kadar yapacağımız yatırımların tutarı 400 milyon liraya yaklaşacak” diye konuştu.


‘Canla başla çalışalım’


Ülkece atlatılan darbe girişiminden sonra demokrasiye her zamankinden daha güçlü sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Okyay, şöyle devam etti:


“Artık yaraları sarma ve bütünleşme zamanı. Şimdi, ülkemizin geleceğine güvenle bakma, üzerimize düşeni itidalli ve tedbirli şekilde yapma zamanı. Ülkemiz bu tür iptidai kalkışmaların akla dahi getirilemeyeceği güç ve büyüklüğe gelinceye kadar hep birlikte, demokrasimiz adına, müreffeh yarınlar için el birliği ile çalışmalıyız. Kale Grubu’nun da bayraktarlarından olduğu Türk özel sektörü, dün olduğu gibi yarın da daha müreffeh bir ülke için canla başla çalışmaya devam edecek.”


‘Üretimi sürdürelim’


Seramik Bayramı’nda bir konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girişimine ve Türkiye’de kaos ortamı yaratmak isteyenlere karşı millet olarak el ele verildiğini belirterek, “En önemlisi de 16 Temmuz sabahında hayatı normale döndürdük. İşte ülkemizde her şeyin normal seyrinde ilerlediğini gösteren bir etkinlikteyiz” dedi.


Bu seneki kuruluş yıldönümü ve Seramik Bayramı’nın, önceki yıllara göre büyük bir farkla, İbrahim Bodur’suz gerçekleştiğini ifade eden Özlü, “Rahmetli İbrahim Bodur, ülkemizin ve Anadolu’da sanayileşme kültürünün gelişmesinin en önemli aktörü idi. Yalnızca birkaç şehirde değil, her yerde üretim yapılabileceğini kanıtladı. İdeal bir sanayici portresini bizlere sunan çok değerli bir isimdi” şeklinde konuştu.


“İhracatımızın yüzde 95’ini sanayi ürünleri oluşturmakta ve amacımızın daha yüksek katma değerli ürünleri üretmek olmalıdır” diyen Bakan Özlü, “Rahmetli İbrahim Bodur’un ‘Ticaret bireyleri, sanayi toplumları zengin eder’ ifadesi tüm meseleyi açıklar nitelikte. Bu amaç için çok güçlü bir zemin oluşturmalı ve yükselmeliyiz. Bu yükseliş içinde güçlü bir demokrasi ve güçlü bir ekonomiye ihtiyaç vardır. 15 Temmuz gecesi ile demokrasimizin gücünü gösterdik. Aynı şekilde ekonomimiz de bu dönemde büyük ve başarılı bir sınav verdi” dedi.


Özlü, “Sanayi kurumları ve tüm özel sektörlerden isteğimiz; yatırımlarımıza devam edelim, üretimlerimizi sürdürelim. Yabancı dostlarınıza, iş ortaklarınıza gerçek Türkiye’nin batıda aksettirilen ülkeyle hiçbir alakası olmadığını belirtelim” diye konuştu.


15 bin çocuk sünnet ettirildi


Açılışı yapılan granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesisleri ile temeli atılan sinterflex fabrikası 145 milyon liraya malolacak. Öte yandan, etkinlikler kapsamında spor turnuvalarında derece alanlar ödüllendirildi. 106 çocuk sünnet ettirildi. Bugüne kadar sünnet ettirilen çocuk sayısı 15 bin 100’e ulaştı.


Milliyet




Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


59. kuruluş yıldönümünü kutlayan Kale Grubu, dün toplam yatırım tutarı 145 milyon lirayı bulan yeni granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesislerinin açılışı gerçekleştirirken, sinterflex fabrikasının da temelini attı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katıldığı törende konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, darbe girişiminden sonra demokrasiye her zamankinden daha güçlü sahip çıkılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:


‘HALKIMIZI TAKDİR ETTİLER’


“Artık yaraları sarma ve bütünleşme zamanı. Şimdi, ülkemizin geleceğine güvenle bakma, üzerimize düşeni itidalli ve tedbirli şekilde yapma zamanı. Ülkemiz bu tür iptidai kalkışmaların akla dahi getirilemeyeceği güç ve büyüklüğe gelinceye kadar hep birlikte, demokrasimiz adına, müreffeh yarınlar için el birliği ile çalışmalıyız. Kale Grubu’nun da bayraktarlarından olduğu Türk özel sektörü, dün olduğu gibi yarın da daha müreffeh bir ülke için canla başla çalışmaya devam edecek” dedi. Açılışını yaptıkları ve başlattıkları projelerin Çan’a, Türkiye’ye ve yaptıkları işe her daim güvenlerinin en somut kanıtı olduğunu kaydeden Okyay “59 yıl önce katıldığımız sanayi kervanında milli projelerle, katma değer artırıcı yeni yatırımlarla yola devam edeceğiz, durmayacağız. Tüm bunlarla birlikte tüm grupta 2019 yılına kadar yapacağımız yatırımların tutarı 400 milyon liraya yaklaşacak” dedi.Okyay, gazetecilere yaptığı sohbet toplantısında,  Kale Grubu 59. kuruluş yıl dönümüne davet ettikleri 20’ye yakın yatırım ortaklarına Türkiye’de sivil hayatın normal şekilde sürdüğünü anlattıklarını belirterek, “Yabancı ortaklarımız halkın bu işe karşı çıkmasını ve önünde durmasını çok takdir ediyorlar” diye konuştu.


Özlü: Üretimin hızlandığı dönem başlıyor


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası 16 Temmuz sabahında hayatı normale döndürdüklerini, gerçekleştirilen bu törenin de bunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Özlü, şunları söyledi: “Burada sanayicilere, yerli ve yabancı yatırımcılara seslenmek istiyorum; Türkiye’de her şey yolundadır, her şey normaldir, yatırımlarımıza devam edelim. Aldığımız kararları asla ertelemeyelim. Göreceksiniz; Türkiye’de yeni yatırımların hızla arttığı, sanayi üretiminin hızlandığı bir döneme gireceğiz. İş dünyamızdan rica ediyorum; yabancı dostlarınıza ve ortaklarınıza gerçek Türkiye’nin Batı’da aksettirilmeye çalışılan ile alakası olmadığını anlatın. Biz de bunu yapacağız. Demokrasimizi ve ekonomimizi birlikte güçlendirerek yatırımları, üretimi, refahı ve istihdamı artıracağız.”


Star



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Sanayicinin ve yabancı yatırımcının güven ortamı istediğine de vurgu yapan Bodur, “Bu tip olaylar ülkede çok iz bırakıyor. Ülkemizin gelişmesi için üretimin, istihdamın artması gerekiyor. Girişimci, sanayici ancak hür ve demokratik ortamda kendini ifade edebilir. Bir ülke sanayileşmeden kalkınamaz. Bugünün rekabet ortamında babam ve onun kuşağının bizlere bıraktığı mirası devam ettirmek kolay değil ama tüm gayretimizle bunu yapmaya çalışacağız” dedi.


YARALARI SARALIM

Kale Grubu'nun Çanakkale'nin Çan İlçesi'ndeki fabrika açılışında konuşan Bodur, artık yaraları sarma ve bütünleşme zamanı olduğunu ifade ederek, iş dünyası olarak üzerlerine düşen görevleri itidalli ve tedbirli şekilde yapacaklarını aktardı. Ülkedeki yabancı yatırımcı için de güven ortamı sağlanmasının Türkiye'nin kendini dünyaya daha fazla anlatması ile mümkün olduğunu kaydeden Bodur, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) koordinasyonunda önümüzdeki günlerde Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik ile görüşerek bir imaj çalışması yapmak istediklerini söyledi. Açıklamalarında, “AB yolunda daha itidalli davranılması gerekiyor. Türkiye ve AB ekonomilerindeki entegrasyonun sürmesi gerekiyor. Sis perdesi var, erken konuşmamak da lazım. İyi düşünüp sağlam adım atılmalı. Keskin çıkışların kimseye faydası olmayacak” diye konuşan Bodur, yabancı yatırımcıların ‘bekle gör' politikasında olduğunu aktardı. Bodur, yaklaşık 20 yabancı ortağına mektup yazarak Türkiye'ye davet ettiğini ve buradaki durumun iş dünyası ile ilgili olmadığını anlattığını söyledi. Zeynep Bodur Okyay, şu ana kadar savunma alanında 150 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, grup olarak da 2019'a kadar 400 milyon TL'lik yatırım planları olduğunu kaydetti.


BABAM PARA DEĞİL İTİBAR BIRAKTI

Zeynep Bodur Okyay, babasının ölümünden sonra büyük bir üzüntü ve boşluk hissettiklerini anlattı. Babasının para kazanmaya değil itibara büyük önem verdiğini belirten Bodur, “Babam idealist bir insandı. Biz de onun yolunda gideceğiz. Babam bana ‘Sana iş ve servet değil isim bırakıyorum. Bunu bil ve ona göre davran. İtibarınız paranızdan fazla olsun' derdi. Bize çok büyük bir isim bıraktı. İşimiz zor ama onun mirasını devam ettireceğiz” dedi.


Kale Grubu'nun savunma alanındaki projesi olan milli piyade tüfeği konusuna da değinen Zeynep Bodur Okyay, devlet ile yapılan anlaşmada başlangıçta 191 bin adet olarak planlanan üretimin 35 bin adede düşürüldüğünü, bunun da sadece 15 bin adedini kendilerinin üreteceğini söyledi.


Kale Grubu Teknik Bölümü Başkan Yardımcısı Nadi Köklü de konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Tüfekte tasarım süresi 26 ay olarak belirlendi. Sonra 6 yıla uzadı. Başta 300 bin adetlik rakamlar konuşuluyordu. Sonra 191 bine inildi.”


16 milyon dolarlık yatırım yaptıklarına dikkat çeken Zeynep Bodur Okyay, “Yatırım yaptık ama bize getirisi 25 milyon TL civarında olacak. Zaten biz buna para kazanmak olarak değil geleceğe yatırım olarak bakıyoruz. Azerbaycan, Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkelerinden de talep alıyoruz. Bakanlık izin verirse onlara da satabileceğiz” diye konuştu.


Sözcü


Geri Dön