29 / 03 / 2024

Kalekim'den 2 yıl garantili seramik ustaları!

Kalekim'den 2 yıl garantili seramik ustaları!

Kalekim, 65 ilde eğitim verdiği 2500 usta ile ‘garanti’ uygulaması başlattı. Kalekim’in ustalarına seramik uygulaması yaptıranlara 2 yıl uygulama, 10 yıl da ürün garantisi veriliyor.



Yapı kimyasalları alanında faaliyet gösteren Kale Grubu şirketlerinden Kalekim, ‘garantili usta’ servisi başlattı. Buna göre, banyo, mutfak, balkon, teras gibi mekanlarda seramik uygulaması yaptırmak isteyenler Kalekim’in önerdiği ustalarla bu işi yaptırdığında, 2 yıl uygulama, 10 yıl da ürün garantisine sahip oluyor.

Kalekim’in 2001 yılında kurduğu ve bugün üye sayısı 55 bine ulaşan ‘usta kulübü’den 2 bin 500 ustayla başlayan ‘garantili usta’ uygulamasının sayısının önümüzdeki günlerde de artırılması hedefleniyor.


Şirketin bu yıl 41’inci yaşını kutladığını belirten Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, şirketin çok emekler verilerek bugünlere geldiğini söyledi. Akbaş, grubun kurucusu İbrahim Bodur’un inşaat kimyasallarında kullanılan kazeini (sütte bulunan bir protein) almak için İstanbul’dan arabayla Kars’a gittiğini anlattı. Köy köy dolaşarak 55 bin kayıtlı ustaya ulaştıklarını belirten Akbaş, “Usta kahvelerinde gezerek, onları bilgilendirerek ürünlerimizi tanıttık” dedi.


65 ilde uygulanıyor


Kalekim’in bugün 800 bin ton üretim kapasitesi bulunuyor. Şirketin seramik yapıştırıcı sektöründe yüzde 55 pazar payına sahip olduğunu kaydeden Akbaş, “Her iki karodan birinde Kalekim’in seramik yapıştırıcısı kullanılıyor” dedi.


Akbaş ‘garantili usta’ ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:


“Tüketiciler, telefonla veya internetten başvurabilecek. Arayanlara en yakın 3 ustayı öneriyoruz. Bu 3 usta 24 saatte ücretsiz keşfe giderek müşteriye fiyat teklifi ve doğru çözümü sunuyor. Müşteri hangisini isterse onunla çalışarak seramik uygulamasını yaptırabilir. Verilecek fiyata karışmıyoruz. Bizim için önemli olan ürünlerimizi kullanmaları.”


Ustanın tamiratı yaptığı yerde yapacağı hasarlar da sigorta kapsamında. Kalekim’in bu uygulaması şu anda 65 ilde faaliyette. Hedef, bunu 81 ile çıkarmak. 5 yılda ise ‘2 bin 500 garantili usta’ sayısının 5 bine çıkartılması hedefleniyor.


Türkiye’de ilk Avrupa’da 5’inci


Kalekim, üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa’da ise 5’inci sırada bulunuyor. Şirketin yapı kimyasallarında yıllık toplam kapasitesi ise

800 bin ton.


Ürünlerinde ajan var!


Kalekim Genel Müdürü Akbaş, ustaların Kalekim’in seramik yapıştırıcılarını kullanıp kullanmadığını nasıl anladıklarıyla ilgili olarak, “Ürünün içine bir ajan, bir kimyasal koyuyoruz. Bununla ürünün bizim olup olmadığı anlıyoruz. Ayrıca, rastgele denetimler yapıyoruz.” dedi.



Ayfer Yıldız / Milliyet






Geri Dön