26 / 04 / 2024

Kalekim’in kalitesi Fransa’dan tekrar tescillendi!

Kalekim’in kalitesi Fransa’dan tekrar tescillendi!

Yapı kimyasalları sektörünün lider markası Kalekim, ürünlerinin kalite performansının ve sistem gerekliliklerinin uluslararası alanda yeniden tescillenmesiyle, güvenilir marka imajını pekiştirdi...





Yapı kimyasalları sektörünün lider markası Kalekim, ürünlerinin kalite - performansının ve sistem gerekliliklerinin uluslararası alanda yeniden tescillenmesiyle, güvenilir marka imajını pekiştirdi. Kalekim, geçen yıl Fransa’dan “CSTB Belgesi” aldığı ürünleri “1051 Kalekim”, “1052 Kalekim Beyaz” ve “1054 Technoflex”in, bu yıl tekrar denetimden geçerek onaylanmasıyla kalite belgesini korudu.  


Geliştirdiği yenilikçi ürünlerle sektörün öncü markası olmaya devam eden Kalekim, Fransa’da yapı malzemeleri sistemlerinde araştırma yapan ve teknik onay veren CSTB (Centre Scientifique du Techniques Batiments) kuruluşundan, 2012 yılında “CSTB Belgesi” almaya hak kazandı. 


2013 yılı Mayıs ayında CSTB tarafından gerçekleştirilen gözetim denetimine giren Kalekim, seramik uygulamaları ürün grubunda yer alan seramik yapıştırıcıları “1051 Kalekim”, “1052 Kalekim Beyaz” ve “1054 Technoflex” ürünleri ile ilgili standart kriterlerini ve sistem gerekliliklerini sağladığı için, sahibi olduğu “CSTB Sertifikası”nı korudu. Kalekim, ürünlerinin kalite ve performansının ve sistem gerekliliklerinin uluslararası alanda denetimden geçerek yeniden tescillenmesiyle, güvenilir marka imajını daha da güçlendirdi.  


Türkiye’deki Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) bir benzeri olan, Fransa İskân Bakanlığı’nın da içinde yer aldığı CSTB, yapı malzemelerinin performanslarını test edip, Fransız standartlarına uygunluğunu belirleyerek sertifika veriyor. Türkiye’de ilk kez Kalekim tarafından alınan “CSTB Sertifikası”nın, yapı malzemesi üreticileri için ayrı bir önemi bulunuyor. 


Geri Dön