19 / 04 / 2024

Kaleseramik yüzde 30 ciro artışı sağladı!

Kaleseramik yüzde 30 ciro artışı sağladı!

Kaleseramik Satış ve Pazarlama Genel Koordinatörü Bahadır Kayan, 2010’un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 ciro artışı sağladıklarını bildirdi



Bahadır Kayan, düzenlediği basın toplantısında, bu yılın ikinci çeyreğinde en fazla büyüme gösteren sektörün inşaat olduğunu, bu durumun seramik sektörünün ilk 6 ayda yüzde 15 büyüme kaydetmesini sağladığını belirtti.

Kayan, "Kaleseramik olarak da 2010’un ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 ciro artışı sağladık. Yine aynı dönem ile karşılaştırdığımızda brüt karımızda yüzde 55 oranında bir artış gösterdik. Yılın lk yarısında hacmimizi ve karlılığımızı artırmış olduk. Yıl sonunu 500 milyon iranın üzerinde brüt ciro ile kapatmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Yurt dışındaki güçlü dağıtıcı ağları ile 5 kıtada 60’ın üzerinde ülkeye sürekli ihracat yaptıklarını anlatan Kayan ihracatlarının yüzde 50’sini AB, yüzde 18’ini Orta Doğu ülkelerine ve yüzde 8’ini Kuzey Amerika’ya yaptıklarını, İsrail’de seramik kaplamalık pazarının yüzde 8’ini, İsveç ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yüzde 5’ini elinde bulunduran Kaleseramik’in, 3 binin üzerinde üreticinin rekabet ettiği dünya pazarında ihraç edilen hacmin yüzde 1’ine sahip olduğunu bildirdi.

Krizde ABD ve Avrupa pazarlarındaki daralma nedeniyle bu dönemde Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarlarına yönelik çalışmalarıyla ihracatta hedeflerini tutturduklarını belirten Kayan, dünyanın 17 ülkesinde dağıtım yapan önemli şirketler ile işbirliği anlaşması imzaladıklarını kaydetti.

Kayan, "Tripoli (Trablusgarb), Erbil, Beyrut, Üsküp ve Hindistan’da Koçin gibi kritik önem taşıyan pazarlarda yüzde 100 Kale ürünlerinin sunulduğu ve tasarım felsefemize uygun showroomlarımızı açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Pakistan’dan Avustralya’ya olan coğrafyada üst segment ürün gamımızın satışlarını artırıyoruz. Yakın vadede yeni bayiler açarak bölgesel liderlik hedefimiz için daha da aktif hale gelmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Kaleseramik’in sadece dış piyasada değil, iç piyasada da yeniden yapılandığını belirten Kayan, Ar-Ge alanındaki faaliyetlerini hızlandıran Kaleseramik’in, kurulum çalışmalarına başladığı Kaleseramik Ar-Ge Merkezi’ni 2011’in ilk çeyreğinde tamamlamayı planladığını ifade etti.
AA
Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kaleseramik ilk 6 ayda cirosunu yüzde 30 artırdı

Kaleseramik Satış ve Pazarlama Genel Koordinatörü Bahadır Kayan, 2010’un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 ciro artışı sağladıklarını söyledi

Kayan, bu yılın ikinci çeyreğinde en fazla büyüme gösteren sektörün inşaat olduğunu, bu durumun seramik sektörünün ilk 6 ayda yüzde 15 büyüme kaydetmesini sağladığını belirtti.
Kayan, “Kaleseramik olarak da 2010’un ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 ciro artışı sağladık. Yine aynı dönem ile karşılaştırdığımızda brüt karımızda yüzde 55 oranında bir artış gösterdik. Yılın ilk yarısında hacmimizi ve karlılığımızı artırmış olduk. Yıl sonunu 500 milyon liranın üzerinde brüt ciro ile kapatmayı hedefliyoruz” dedi.
Yurtdışında 5 kıtada 60’ın üzerinde ülkeye sürekli olarak ihracat yaptıklarını anlatan Bahadır Kayan, ihracatlarının yüzde 50’sini AB, yüzde 18’ini Orta Doğu ülkelerine ve yüzde 8’ini Kuzey Amerika’ya yaptıklarını belirtti. Bahadır Kayan, İsrail’de seramik kaplamalık pazarının yüzde 8’ini, İsveç ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yüzde 5’ini elinde bulunduran Kaleseramik’in, 3 binin üzerinde üreticinin rekabet ettiği dünya pazarında ihraç edilen hacmin yüzde 1’ine sahip olduğunu bildirdi. 
Milliyet


Geri Dön