28 / 03 / 2024

Kamhi Ailesi'nin avukatı: Yargı, handaki işgale son verecek!

Kamhi Ailesi'nin avukatı: Yargı, handaki işgale son verecek!

2. Abdülhamid 'in Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşa 'dan miras kalan İstiklal Caddesi 'ndeki Botter Han 'ın işgal edildiği gerekçesiyle yargıya başvuran Tuli Kamhi ve Emine Resa Selbes, yargının işgale son vereceğine inandıklarını belirtti



Tuli Kamhi ve Emine Resa Selbes 'in avukatı bir açıklama yaparak Botter Han 'ın kendilerine ait olduğunu duyurdu

Botter Han 'ın tapusu uzun süren hukuki sürecin ardından 2006 yılında Tuli Kamhi ve Emine Resa Selbes adına tescil edilmişti.

Kamhi ile Selbes 'in avukatı, yaptığı açıklamada Botter Han 'ın tapusunun uzun bir hukuki sürecin ardından 2006 'da kesinleşen mahkeme kararıyla kendileri adına tescil edildiğine dikkat çekerek, şöyle dedi: “Kamhi 'nin Selbes 'ten pay satın aldığı yönündeki bilgi ve beyanlar gerçek dışıdır. Bina ile ilgili olarak on yıllardan beri dayanıksız iddialarda bulunan ve maliki muris Zeynep Oyvar ile hiçbir irtibat ve ilintileri olmayan sözde varisler kesinleşmiş mahkeme kararları nedeniyle hukuken hak elde edemeyeceklerini anladıkları için, bayram tatili boşluğundan istifadeyle fiili ve fiziki bir işgal ile sahibi bulunmadıkları sahaları ‘kiraya ' vermek gibi hukuksuz ve abesle iştigal saydığımız eylemlere kalkışmışlardır. Mütecavizler hakkında gerekli suç duyuruları ve bina sahiplerinin haklarını koruyacak hukuki girişimler başlatılmış olup, idari makamların ve yargı mercilerinin haklılığımız yönünde süratle karar üreterek işgale son verileceğine inancımız tamdır. ”

MİLLİYET


Geri Dön