25 / 04 / 2024

Kamp Armen için Başbakan devrede!

Kamp Armen için Başbakan devrede!

Yetim Ermeni çocuklarının yetiştirildiği İstanbul Tuzla’daki Kamp Armen’in yıkılmaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun devreye girdiği belirtildi. Arazinin satın alınması ya da kamulaştırılmasının gündemde olduğu öğrenildi.



Yetim Ermeni çocuklarının yetiştirildiği İstanbul Tuzla’daki Kamp Armen’in yıkılmaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun devreye girdiği belirtildi. Arazinin bedelinin sahibine ödenmesi ve kamulaştırılması seçeneklerinin de gündemde olduğu ifade edildi.


Edinilen bilgilere göre Ak Parti İstanbul Milletvekili adayı Markar Esayan’ın görüştüğü Davutoğlu, yıkımın durdurulması ve sorunun çözümü için devreye girdi.



“Sorunu çözün” talimatını verdi


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile de görüşen Davutoğlu’nun sorunun çözümü talimatı verdiği bildirildi. Topbaş’ın da çözümle ilgili seçenekleri değerlendirdiği belirtildi. Arazinin sahipleriyle temasa geçilerek anlaşma yolunun aranacağı ifade edilirken, bedelin ödenmesiyle arazinin alınabileceği, o da olmazsa kamulaştırma yoluna da gidilebileceği de ifade ediliyor. Tuzla Belediyesi’nin de yıkım ruhsatını iptal etmesi bekleniyor.



Milliyet




Geri Dön