19 / 04 / 2024

Kampus liseler kaliteyi yükseltti

Kampus liseler kaliteyi yükseltti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), birkaç lise türünün bir arada bulunduğu mesleki teknik ağırlıklı 'lise kampusu'' projesi, Bursa'da iki yıldan beri faaliyet gösteriyor.



Kentin hem Yıldırım hem de Osmangazi ilçelerinde kurulan iki ayrı kampus lise başarılı oldu. Pilot bölge olarak seçilen Bursa'da iki yıl önce Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açılan 'kampus lise' farklı dallarda eğitim veren okulları bir araya toplayarak, hem eğitim kalitesini yükseltti, hem de maddi anlamda büyük bir tasarruf sağladı. Kampuslarda, spor salonu, laboratuvar, yemekhane, yatakhane gibi tesisler ortak kullanıma açıldı. Böylece her okula bu tesislerin yapılmasına gerek kalmadı. Farklı dallarda eğitim gören öğrencilerin de tek bir alanda toplanmasıyla çocukların diğer branşlara yabancı kalması da engellenmiş oldu.

6 BİN 500 ÖĞRENCİ
Kampus lisenin ilki okul sıkıntısı çeken Yıldırım İlçesi'ne Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yaptırıldı. İsmi BTSO Eğitim ve Spor Vadisi olan kampus lise, 130 bin metrekare alana 15 milyon 960 bin TL harcanarak inşa edildi. MEB'na devredilen ve 6 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü kampusta sosyal bilimler lisesi, genel lise, endüstri meslek lisesi, ilköğretim okulu, ana okulu, otistik çocuklar eğitim merkezi, üstün zekalı çocuklar bilim sanat merkezinin yanı sıra kız öğrenci yurdu, erkek öğrenci yurdu, kapalı spor salonu ve çok amaçlı salon yer alıyor. Ayrıca eğitim vadisi, zorunlu eğitimin 11 yıla çıkarılması halinde temel eğitimin tek komplekste tamamlanabileceği tek ve en büyük proje olma özelliğini taşıyor. Bursa'daki ikinci kampus lise ise hayırsever işadamı Mustafa Dörtçelik, tarafından Osmangazi ilçesinde hizmete sokuldu. Tesise Mustafa Dörtçelik Eğitim Köyü ismi verildi. Şehir merkezlerindeki ortaöğretim binalarını ek derslik ihtiyacı duyulan ilköğretime tahsis etmek, liseleri de arazi bulma imkanının daha fazla olduğu yerlere taşımak amacını taşıyan projeyi diğer illere de yaymak isteyen MEB, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş,  Adana  ve
Kayseri'de de bu komplekslerden kuracak.



Sabah


Geri Dön