20 / 04 / 2024

Kamu görevlilerine lojman müjdesi!

Kamu görevlilerine lojman müjdesi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, dün gerçekleştirilen AK Parti Bayburt Merkez İlçe Kongresine katıldı. Bakan Ağbal, kamu görevlilerine lojman müjdesi verdi. 



Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, dün AK Parti Bayburt Merkez İlçe Kongresine katılan  Maliye Bakanı Naci Ağbal Torba Yasa hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

Farklı sektörleri ilgilendiren, ekonomiyle ilgili bir çok yeni düzenleme getirecek olan Torba Yasa ile "Lojmanlarda oturan kamu görevlilerine, bu lojmanları öncelikle alma hakkı'' getirilecek. 

 

Maliye Bakanı Ağbal, Torba Yasa ile ilgili görüşmeleri Plan Bütçe  Komisyonunda bugün tamamlanacağını dile getirdi. Ağbal, öncelikle vergi konularında düzenlemerin yer aldığına dikkat çekti. 

 

Ağbal, ''Emlak vergi değerlerinin tespitine ilişkin belediyelerin yapmış  olduğu değerlemelerde yüzde 50 üst sınır getiren  bir düzenleme var'' dedi. 

 

Bakan Ağbal ''Vatandaşlarımızın belediye mücavir alan sınırları içerisinde kullanmış olduğu taşınmazların tarım arazisi olarak kullandıkları taşınmazları doğrudan satın almalarının önünü açıyoruz'' diye sözlerine ekledi. 

 

Kamu lojmanlarının ekonomiye kazandırılmasına yönelik değişikliklerin yapılacağını vurgulayan Ağbal,  "Lojmanlarda oturan kamu  görevlilerine bu lojmanları öncelikle alma hakkı getiriyoruz. Böylelikle de kamu  çalışanları dilerlerse bu lojmanları edinebilecekler." dedi.

 

Kamu lojmanlarından ise beklenen geliri şöyle dile getirdi;  "Plan Bütçe Komisyonunda dağıttığımız etki analizinde tek tek  belirledik. Lojman satışı tabii ki bir yılda başlayacak ve bitecek bir proje  değil. Yıllar içerisinde Maliye Bakanlığı olarak kurumlarla çalışarak bunu  belirleyeceğiz yani yerine göre bazı konutlardan 500 milyon lira gelir  bekliyoruz, bazılarından 1 milyar lira gelir bekliyoruz dedik." 


Geri Dön