28 / 03 / 2024

Kamu İhale Kurumu'nun gözaltına alınan üyesi Ali Kaya hakkında gayrimenkul zengini iddiası!

Kamu İhale Kurumu'nun gözaltına alınan üyesi Ali Kaya hakkında gayrimenkul zengini iddiası!

Kamu İhale Kurumu'ndaki ihalelere fesat karıştırılmasına yönelik başlatılan adli soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Kurul Üyesi Ali Kaya'nın yakını olan ve soruşturmanın kilit isimleri arasında yeralan Yusuf K.'nin Libya'ya kaçtığı ortaya çıktı



Polis operasyonundan önce yurt dışına çıkış yapan Yusuf K.’nın izini Libya’da bulan polis, hakkında yakalama kararı çıkarttı. Zanlı Yusuf K.’nin, ihalelere yapılan itirazlar sonrasında itirazı yapan firmalara para karşılığı rapor hazırlanmasını organize eden Ali Kaya’nın, söz konusu firmaları Yusuf K.’nin şirketine yönlendirdiği belirlenmişti. Yusuf K.’nin Ali Kaya ile birlitte yolsuzluk organizasyonunu yürüttüğü ve firmalardan Ali Kaya adına maddi çıkar sağladığı anlaşıldı.

Stent takıldı
Bu arada, Kamu İhale Kurulu Ali Kaya’nın operasyon kapsamında evinde yapılan polis araması sonrasında getirildiği emniyette tansiyonunun yükseldiği ve hemen hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Yüksek tansiyona bağlı sorun yaşayan Kaya’ya Numune Hastanesi’nde cerrahi müdahale yapıldığı ve iki stent birden takıldığı kaydedildi. Kaya’nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Menkul ve gayrimenkuller
Soruşturmada gözaltına alınan zanlıların banka hesapları üzerindeki incelemeler devam ederken, Ali Kaya üzerinde önemli miktarda menkul ve gayrimenkul bulunduğu iddia edildi. Gözaltındaki KİK raportörü Osman T.’nin evindeki aramada yaklaşık 100 bin liralık döviz ve TL bulunanarak tutanak altına alındı.

Polisin teknik takiplerinde zanlı Ali Kaya’nın operasyon başlamadan bir kaç gün öncesine kadar para karşılığı rapor yazılmasını isteyen firmalarla görüşmeler yaptığı ve bağlantıları kurduğu belirlendi. Takipler sırasında Kaya’nın, İstanbul’a giderek bazı firmalarla görüşmeler yaptığı saptandı.

Ayrıca, Kaya’nın, daha önce yine Ankara’da özellikle temizlik ve yemek ihalelerinde yolsuzlukların ortaya çıkarıldığı soruşturmalarda önemli konumda yeralan Mustafa B. adlı işadamıyla da yakın temas halinde olduğu tespit edildi. Soruşturma kapsamında İstanbul’da polisin elinden kaçan işadamı Ferit R.’nin aynı zamanda Kasımpaşa Spor Kulübü’nde yöneticilik yaptığı ve bazı AK Partili siyasilerle bağlantısının bulunduğu iddia edildi.

TOLGA ŞARDAN /Milliyet
 


 

 


Geri Dön