27 / 04 / 2024

Kamudaki tüm sözleşmeliler bu haberi bekliyor! Bakan’dan son dakika açıklaması…

Kamudaki tüm sözleşmeliler bu haberi bekliyor! Bakan’dan son dakika açıklaması…

Kamudaki bütün sözleşmeli personelin kadroya alınacağı günü beklerken heyecanlandıran açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayacak düzenlemenin pazartesi günü kabine toplantısında ele alınacağını duyurdu.



BAKAN BİLGİN, BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE AÇIKLAMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 bütçesinin sunumunda sözleşmeli personelin kadroya geçişiyle ilgili çalışmanın Kasım ayı bitmeden tamamlanacağını ifade etmişti. Bakan Bilgin konuyla ilgili açıklamasında sözleşmeli memurları bu ay içinde kadrolu hale getireceğiz, söz konusu çalışmayı tamamladık" demişti.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL NE İSTİYOR?

Kamuda çalışan sözleşmeli personelin hali hazırda kurumlar arası yer değiştirme hakkı bulunmuyor. Ayrıca sözleşmeli personel görevde yükselme sınavına da giremiyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte, kamuda kadrolar arasındaki farklılıklar ortadan kalkmış olacak. Yeni düzenleme ile birlikte kadroya geçmek isteğe bağlı olacak.

Kamudaki tüm sözleşmeliler bu haberi bekliyor! Bakan’dan son dakika açıklaması…

Memur ile sözleşmeli personelin maaş, mali, sosyal ve diğer özlük hakkı gibi birçok hakkı çok farklı. Bu da kamu kurum ve kuruluşlarında aynı yerde aynı görevde bulunan aynı işi yapan fakat kadrolu veya sözleşmeli olarak farklı statüye sahip çalışanların gerek özlük, gerekse mali hakları bakımından ayrıma tabi tutulmalarına neden oluyor. Bu da sözleşmeli personeli sürekli kadroya geçme beklentisine sokuyor.

Kamuda çalışan sözleşmeli personel en kısa zamanda kadroya geçerek yer değiştirme hakkı başta olmak üzere maaş ve diğer özlük haklarında kadrolu çalışanlarla aynı haklara sahip olmak istiyor.

Araç sahipleri dikkat! Depoyu doldurmadan hemen bakın! Benzine indirim geliyor! 24 Kasım 2022 güncel akaryakıt fiyatları

SON DAKİKA! Bütçeyi sarsacak bir zam daha! İstanbulluları üzecek haber geldi! Suya yüzde 25 zam!

Dolar bugün ne kadar? Faiz düştü, dolar yükseldi mi? Dolarda son durum ne? Dolar yükselecek mi?


Geri Dön