27 / 04 / 2024

Kanal Edirne'de son 100 metre!

Kanal Edirne'de son 100 metre!

Taşkınlarla yaşamak zorunda kalan Edirne halkının gözü tamamlanmasına 100 metre kalan Kanal Edirne projesine çevrilmiş durumda.



Edirne’de her yağmur yağdığında halkı telaşlandıran taşkın riskine karşı beklenti için kalıcı çözüm. Kentte herkesin gözü, kazısının tamamlanmasına sadece 100 metre kalan ‘Kanal Edirne’ projesinde. Milliyet Gazetesi'nden Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre, Meriç’in suyunun bir bölümünün Karaağaç’ta kazılan 7.8 kilometre uzunluğundaki kanaldan geçirilmesini kapsayan projenin bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor. 

Kanal Edirne sayesinde Edirne’nin rahat bir nefes alacağını açıklayan DSİ 11. Bölge Müdürü Nesip Özden, “Proje 500 yıllık taşkından zarar gelemeyecek şekilde planlandı” diyor. 

Edirne’deki taşkın riski atlatıldı. Meriç Nehri’nin debisi normal seviyeye gerilerken, Tuna’daki düşüş dün de sürdü. Yaşanan taşkından geriye ise sular altındaki Er Meydanı ile binlerce dönüm ekili arazi kaldı. Kentte yaşayanları korkutan taşkından en büyük zararı çiftçiler gördü. Herkesin beklentisi Meriç’teki taşkınları engellemesi planlanan tahliye kanalı Kanal Edirne’nin bir an önce bitirilmesi.
 


Geri Dön