20 / 04 / 2024

Kanal İstanbul elzem bir proje!

Kanal İstanbul elzem bir proje!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul Projesi'nin yapılmasının ne kadar elzem olduğunu, her kazada bir kez daha görmüş oluyoruz." diye açıklama yaptı. 



Körfez Tütünçiftlik bölgesinde gerçekleştirilen Kocaeli Körfezi Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Bölgesel Tatbikatı öncesinde açıklamalar yapan Bakan Kurum, Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 7 askere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

Kurum, terörle mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini dile getirerek, "Bu vatanın, bu toprağın bir karışını da hiçbir terör örgütüne bırakmayacağız." ifadesini kullandı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Kurum, 2017'de İstanbul Boğazı'ndan 43 bin geminin geçtiğini dile getirerek, "Çanakkale Boğazı'nda 45 bin deniz trafiği oluşmuş. Tabii 1965'ten bu yana da bu deniz trafiği birçok büyük ve küçük kazaları meydana getirdi. Bunlardan yakın tarihte geçen sene biliyorsunuz, bir dökme yük gemisi yalıya çarpmıştı. Hem yalıya hem boğaza ciddi manada zarar verdi. 1994'te Nassia adlı gemi kazaya neden oldu. Kanal İstanbul Projesi'nin yapılmasının ne kadar elzem olduğunu, her kazada bir kez daha görmüş oluyoruz." dedi.


Geri Dön