29 / 03 / 2024

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.



Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındakinin arazisinin 4 katlı ticaret + konut parseline dönüştürüldüğü iddia edilmişti. 

Gazete Duvar'dan Hazal Ocak'ın haberine göre; Kanal İStanbul projesinin çevresi imara açılarak kurulacak Yenişehir’in Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İmar Kanunu’nun 18. Maddesi hükümleri kapsamında hazırlanan imar uygulamasını onaylamasından sonra arazisi birçok arazi de değer kazandı. 

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

‘ARAZİLER DEĞERİNE DEĞER KATTI’

Türkiye’de 2016'da Kuveyt Devleti vatandaşı iş insanı Wael N Y Alnusef, 100 bin TL sermayeyle Nour Alkhaır Gayrimenkul Turizm şirketini kurdu. İstanbul Başakşehir’de yer alan şirket 21 Aralık 2018 tarihinde Arnavutköy'de “tarla” vasfına sahip 80 bin 817 metrekare büyüklüğündeki bir arazinin 53 bin 878 metrekaresini satın aldı. Alınan bilgilere göre, söz konusu arazide de imar uygulamasının onaylanmasından sonra yüzde 45 Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kesintisi uygulandı. Yani arazide kamunun ortak kullanımına ait olacak alanların oluşturulabilmesi için kesinti yapıldı. Tarla vasfına sahip arazi kesintilerden sonra ticaret ve konut alanı fonksiyonunda 3 ayrı parsel haline geldi. Parsellerde zemin + 4 kat sınırlaması mevcut.

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

TARLAYA 3 KAT İZİN

Ayrıca Suudi Arabistanlı iş insanı Sulaıman Al Muhaıdıb’ın da proje güzergâhında arazi aldığı gündeme gelmişti. Al Muhaıdıb ise ‘tarla’ vasfında 9 bin 500 metrekare büyüklüğündeki araziyi 2015'te satın aldı. Arazi yüzde 45 DOP kesinti sonrasında 5 bin 225 metrekare büyüklüğünde konut alanı haline geldi. Arazide zemin+3 kat sınırlaması yer alıyor. Uzmanlara göre, arazinin ruhsat alabilmesinde engel kalmamış oldu.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Kanal İstanbul’un tapuları onaylandı!

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralıyoruz!


Geri Dön