25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul ile orta koridor hedefi güçlenecek!

Kanal İstanbul ile orta koridor hedefi güçlenecek!

Mardin-Midyat yolunun temel atma törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mardin-Midyat yolunun temel atma töreninde Kanal İstanbul projesine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Milliyet'te yer alan habere göre; Türkiye'nin dört bir yanında başarılı projelerin hayata geçmeye devam edeceğini dile getiren Karaismailoğlu şu açıklamalarda bulundu:

Kanal İstanbul ile orta koridor hedefi güçlenecek!

"AK Parti hükümetleri döneminde Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen yatırımlarımız sonucunda, ülkemizin kat ettiği gelişmeyi görmek, bizleri mutlu ediyor, daha fazlasını yapmak için cesaretlendiriyor. Milletimizin bize verdiği yetki ile, bugün Türkiye’yi dünyanın lider lojistik güçlerinden biri haline getirmek için, karayolları ve havayollarında kat ettiğimiz gelişmeyi, demiryolları ve deniz yollarında da sağlıyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Filyos Limanı ve çalışmaların sürdüğü Rize İyidere Lojistik Limanı ile doğu- batı ve kuzey- güney ekseninde oluşturacağımız orta koridor ile Türkiye yeni, küresel bir lojistik üs haline dönüşecek. Kanal İstanbul ile birlikte, orta koridor hedefimiz daha da güçlenecek. Küresel bir vizyonla attığımız bu adımların olmazsa olmazı ise her ilimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla az önce değindiğim bütünsel kalkınmamızın hayata geçmesi. Mardin’e gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeyi planladığımız her yatırım da gerek bölge gerekse ülkemiz önem arz ediyor."

İstanbullular Kanal İstanbul için ne diyor?


Geri Dön