29 / 03 / 2024

Kapadokya futbolda kamp merkezi olma yolunda!

Kapadokya futbolda kamp merkezi olma yolunda!

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya ' nın son dönemlerde futbol takımlarının kamp merkezi haline geldiğini söyledi...



Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve yer altı şehirleriyle ünlü Kapadokya, turizmin yanı sıra son yıllarda futbol takımlarının kamp merkezi olarak da adını duyurmaya başladı. 


Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'nın son dönemlerde futbol takımlarının kamp merkezi haline geldiğini söyledi. 

Kapadokya'nın hem turistik mekanları hem de spor tesisleri açısından çok güzel bir yer olduğunu vurgulayan Ünlüer, geçen yıl 30 takımın tercih ettiği bölgede bu sezon PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig. Spor Toto 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig'den 70 ekibin kamp yaptığını vurguladı. Ünlüer, yaklaşık 10'argün Kapadokya'da kalan takımların, bölgedeki tesislerde yaptıkları antrenmanların yanı sıra hazırlık maçlarıyla da form tutma imkanı bulduğunu ifade etti. 


Kentte 17'si müdürlüklerine, 3'ü ise otellere ait 20 çim saha olduğuna dikkati çeken Ünlüer, "Kentimizdeki çim sahalarımızın bakımı ve görünümü oldukça iyi. Ayrıca tüm ilçelere! o ve merkezde çim sahamız var. 

Türkiye'nin birçok ilinden daha fazla çim sahaya sahibiz" diye konuştu. 



FUTBOL TAKIMLARI TURİZMCİNİN CAN SİMİDİ OLUYOR 


Bölgedeki tesislerin yatak kapasitesinin 20 binin üzerinde olduğunu kaydeden Ünlüer, futbol takımlarının kampları sayesinde yaz mevsiminde otellerdeki doluluk oranının arttığını belirterek, "Bu aylarda personel sayısını azaltan oteller, futbol kulüplerinin gelmesiyle iş yoğunluğu arttığı için personel çıkartmadı. Takımlar kaldıkları bölgedeki esnafa da gelir açısından önemli katkı sağladı" ifadelerini kullandı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak kente gelen takımlara ellerinden gelen desteği sağladıklarını dile getiren Ünlüer, "İnşallah daha büyük bir ivme kazanarak bundan sonraki dönemlerde turizmcilerimizin de desteğiyle Kapadokya'nın gözde kamp merkezlerinden biri olması için çabalıyoruz" dedi. 


Kapadokya'nın nem oranı ve rakımıyla kamp yapacak takımlar için iyi bir ortama sahip olduğunu vurgulayan Ünlüer, "Nem oranının düşük olması ve birbirinden güzel 20 çim sahanın bulunması, Nevşehir'in diğer illerden avantajlı olmasını sağladı" şeklinde konuştu. 


"SPOR TURİZMİNİN ARTMASINI SAĞLAYABİLİRİZ" 


Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ahmet Tok ise yurt içi ve yurt dışından kulüpleri bölgeye çekmek için farklı çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. 


Tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındıran Kapadokya'da birçok spor dalı için uygun ortamlar olduğuna işaret eden Tok, "Bölgede turizm açısından temmuz ve ağustos aylan durgun geçiyor. Bu aylarda futbol takımlarının bölgede kamp yapmasını turizmciye destek açısından önemsiyorum. Bu noktada Kapadokya'nın alternatif turizm potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Bunun için gerekli altyapı çalışmalarını ve spor organizasyonlarını artırmamız gerekiyor" diye konuştu. 



Ankara Son Söz 


Geri Dön