19 / 04 / 2024

Kapalıçarşı için firmalar sıraya girdi!

Kapalıçarşı için firmalar sıraya girdi!

Kapalıçarşı, perakende şirketlerinin yeni ilgi odağı. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fırat, Dükkan boşalırsa diye dev firmalar sırada, dedi...



Yılda 150 milyon kişinin ziyaret ettiği, 550 yıllık tarihi Kapalıçarşı, perakendecilerin yeni gözdesi oldu. Türkiye'nin tanınmış markalarından Vakko ve Silk&Casmere'in mağaza açtığı Kapalıçarşı'da Mudo, Migros, Beymen, Özdilek ve Koton gibi birçok marka mağaza açmak için dükkan arıyor. Dünyaca ünlü kozmetik markası M.A.C de Türkiye'deki 17. mağazasını Kapalıçarşı'da açtı. Kapalıçarşı'da mağaza açan markalar, daha bir iki ay olmasına rağmen satışlarından oldukça memnun. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fırat, Kapalıçarşı'nın dokusunu ve havasını bozmayacaklarını, o nedenle mağaza sayısını 40'la sınırlayacaklarını belirtti.

ÖZDİLEK SATIN ALACAK
 Vakko ve Silk&Casmere'in Kapalıçarşı'da mağaza açtığını ifade eden Fırat, Paşabahçe'nin ise yılbaşında Nuru Osmaniye'nin girişinde mağaza açacağını, şu anda dekorasyon çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. Fırat, 'Mudo, Migros, Beymen, Özdilek, Koton mağaza açmak için dükkan arıyor. Özdilek bulursa satın almak istiyor. Burada dükkan hemen boşalmıyor. Dükkan boşalırsa girecekler'' dedi.

 Gemi turisti ciroyu yüzde 40 artırdı
 KAPALIÇARŞI'ya gemilerle gelen turistlerin ve Ortadoğu ülkelerinden gelen ziyaretçilerin, bu yıl tarihi çarşının ziyaretçi sayısı ve cirosunu yüzde 30-40 arasında artırdığına da işaret eden Fırat, ''Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Kapalıçarşı'ya destek olmak için gemilerle gelen turistlerin bir bölümünü Kapalıçarşı'ya hiçbir ücret almadan getiriyor. Örneğin 3 bin kişilik bir grup geldiğinde, bir gün içinde 1.500 kişiyi çarşıya getirip götürüyor. Gelen turistlere gece özel VIP yemekler yapıyoruz'' dedi.

 Yabancı marka istemiyoruz
 YABANCI giyim ve çanta markalarından da çok fazla talep geldiğine işaret eden Fırat, şunları kaydetti: ''Ancak yabancı markaları almıyoruz, yerli alıyoruz. Dünyaca ünlü kozmetik markası M.A.C, mal sahibi ile ortak girmişti. Ona bir şey yapamadık ama yabancı marka istemiyoruz. 40 tane Türk markası yeter. Kurumsallaşan markalarımız dünyada da tanınsın istiyoruz. Burada taklit istemiyoruz. Kapalıçarşı'ya gelenlerin yüzde 70'i yabancılardan oluşuyor. Türkiye'deki insanlar bu markaları biliyor ama yabancılara bu markalarımızı tanıtmamız lazım.''

Akşam


Geri Dön