26 / 04 / 2024

Kapalıçarşı'da restorasyon başlıyor!

Kapalıçarşı'da restorasyon başlıyor!

Dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da restorasyon başlıyor. Günde 300 bin, yılda 92 milyon kişinin ziyaret ettiği 555 yıllık tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmaları çatıdan başlayacak.



İstanbul Beyazıt, Molla fenari, Taya Hatun Mahalleleri’ndeki 555 yıllık tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmaları başlıyor. 22 kapıdan oluşan Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmaları ilk olarak çatıdan başlayacak.


Toplam 110 bin 868 metrekarelik alana yayılan Kapalıçarşı'ya günde 300 bin, yılda ise 92 milyon ziyaretçi geliyor. Kapalıçarşı 25 bin kişiye istihdam sağlıyor.


64 sokağa yayılıyor

İçerisinde 5 mescit, 2 bedesten ve 7 çeşmenin yer aldığı Kapalıçarşı 64 sokağa yayılıyor. Alışveriş merkezinde projelendirilen han sayısı 27 olarak belirlendi.


Kapalıçarşı da restorasyon başlıyor!


En son 1980 yılında bakımdan geçen Kapalıçarşı 1461 yılından beri 20’yi aşkın deprem ve yangın atlattı. Kapalıçarşı 26 Kasım 2007 yılında Bakanlar Kurulu Kararı'yla Yenileme Alanı ilan edildi.


Dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da restorasyon sürecinin 10 yıl sürmesi hedefleniyor. Tarihi alışveriş merkezinin restorasyonunu Fatih Belediyesi üstleniyor.


3 bin 125 dükkan bulunuyor

Bu zamana kadar 99 röleve, restitüsyon ve restorasyon proje onayı gerçekleştirilen Kapalıçarşı'da toplam 3 bin 125 dükkana ev sahipliği yapıyor.


Kapalıçarşı harita;


Kapalıçarşı da restorasyon başlıyor!


Meryem Kurtuldu/ Emlakkulisi.com



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Kapalıçarşı'da 5 yıl sürecek restorasyon süreci başlıyor. Restorasyon süreci, kanalizasyon işlerini, yerlerin onarımını, bazı yerlerin güçlendirilmesini, çatının onarımını ve ısıtma-soğutma işlerini kapsıyor.


İstanbul’un önemli turistik mekanlarından Kapalıçarşı’da kapsamlı bir restorasyon süreci başlıyor. Beş yıl sürmesi beklenen restorasyonda ‘ilk kazma’ yarın vuruluyor.


Restorasyon süreci Kapalıçarşı’nın çatısında başlatılacak. İstanbul'un tarihi, turistik ve ticari yapılarından biri olan ve Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen Kapalıçarşı, dünyanın en işlek noktalarından biri.

Kapalıçarşı'daki restorasyon süreci yarın çatıdan başlıyor

Çarşı’yı geçtiğimiz 92 milyona yakın kişi ziyaret etti. 2 bin 500 esnafın iş yaptığı, 10 bini aşkın kişinin çalıştığı Kapalıçarşı’da 2009’dan bu yana gündemde olan ‘restorasyon’ sürecinde sona gelindi.


Anıtlar Yüksel Kurulu’ndan da gerekli izinlerin çıkması ile birlikte restorasyon sürecinde önemli bir eşik de aşılmıştı.


Süreç 5 yıl devam edebilirRestorasyon sürecinin 5 yıla yakın sürmesi bekleniyor.

Kapalıçarşı'daki restorasyon süreci yarın çatıdan başlıyor

Restorasyon süreci, çatıdan başlayacak. Bunun için ilk işlem yarın, düzenlenecek törenle başlayacak. 


Konu ile ilgili Fatih Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Fatih Belediyesi tarafından restorasyonuna başlanabilmesi için yıllarca süren hazırlık çalışmalarında sona gelindi ve Kapalıçarşı’nın çatısında restorasyon başladı” denildi. 


Hürriyet 



Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmaları yarın başlayacak. 


Fatih Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yılda 92 milyon kişinin ziyaret ettiği 554 yıllık Kapalıçarşı’da ilk olarak çatı restorasyonu gerçekleştirilecek. 


Yıllar süren hazırlık çalışmalarının ardından çatı restorasyonu, Fatih Belediyesi'nin katkılarıyla yapılacak.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yarın düzenlenecek törende çatıya ilk tuğlayı koyarak, restorasyon çalışmalarını başlatacak. 


AA




Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmaları yarın başlayacak.Fatih Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yılda 92 milyon kişinin ziyaret ettiği 554 yıllık Kapalıçarşı’da ilk olarak çatı restorasyonu gerçekleştirilecek.


Yıllar süren hazırlık çalışmalarının ardından çatı restorasyonu, Fatih Belediyesi'nin katkılarıyla yapılacak.Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yarın düzenlenecek törende çatıya ilk tuğlayı koyarak, restorasyon çalışmalarını başlatacak.


Dünya



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dünyanın ilk alışveriş merkezi olan, 554 yıllık geçmişe sahip tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışması başlıyor. Yılda 92 milyon kişinin ziyaret ettiği Kapalıçarşı'da çalışmalar çarşının çatısından başlayacak. İlk tuğlaların çatıya yerleştirilmesiyle başlayacak olan çalışmalar kapsamında tarihi çarşı onarılarak güçlendirilecek.


Fatih Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan restorasyon çalışmaları yarın düzenlenen törenle başlayacak.


Fatih Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşısı olan 554 yıllık tarihi Kapalıçarşı'nın restorasyon çalışmaları çatıdan başlıyor. Fatih Belediyesi tarafından restorasyonuna başlanabilmesi için yıllarca süren hazırlık çalışmalarında sona gelindi ve Kapalıçarşı'nın çatısında restorasyon başladı" ifadelerine yer verildi.


Milliyet




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Kapalıçarşı'da restorasyon süreci başlıyor. Süreç, kanalizasyon işlerini, yerlerin onarımını, bazı yerlerin güçlendirilmesini, çatının onarımını ve ısıtma-soğutma işlerini kapsıyor.


'İLK KAZMA' YARIN VURULUYOR


İstanbul'un önemli turistik mekanlarından Kapalıçarşı'da kapsamlı bir restorasyonsüreci başlıyor. Beş yıl sürmesi beklenen restorasyonda 'ilk kazma' yarın vuruluyor.


FATİH SULTAN MEHMET DÖNEMİNDE İNŞA EDİLDİ


Restorasyon süreci Kapalıçarşı'nın çatısında başlatılacak. İstanbul'un tarihi, turistik ve ticari yapılarından biri olan ve Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen Kapalıçarşı, dünyanın en işlek noktalarından biri.


GEÇEN SENE 92 MİLYON ZİYARETÇİ


Çarşı'yı geçtiğimiz yıl 92 milyona yakın kişi ziyaret etti. 2 bin 500 esnafın iş yaptığı, 10 bini aşkın kişinin çalıştığı Kapalıçarşı'da 2009'dan bu yana gündemde olan 'restorasyon' sürecinde sona gelindi.


Konu ile ilgili Fatih Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Fatih Belediyesi tarafından restorasyonuna başlanabilmesi için yıllarca süren hazırlık çalışmalarında sona gelindi ve Kapalıçarşı'nın çatısında restorasyon başladı" denildi.


Restorasyon süreci, çatıdan başlayacak. Bunun için ilk işlem yarın, düzenlenecek törenle başlayacak.


SÜREÇ 5 YIL DEVAM EDEBİLİR


Anıtlar Yüksel Kurulu'ndan da gerekli izinlerin çıkması ile birlikte restorasyon sürecinde önemli bir eşik de aşılmıştı.


Restorasyon sürecinin 5 yıla yakın sürmesi bekleniyor.




Sabah


Geri Dön