10 / 05 / 2024

Kapıkule Sınır Kapısı modern hale getirildi!

Kapıkule Sınır Kapısı modern hale getirildi!

Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı yeni Kapıkule, vatandaşın yüzünü güldürdü



Uzun araç kuyrukları, sıra beklemekten bitap düşmüş araç şoförleri ve yolcular... Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun yıllardır görmeye alışık olduğumuz bu manzaraya artık çok fazla rastlanmıyor. 
 
Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı yeni Kapıkule, vatandaşın yüzünü güldürdü. Genişletilen ve daha modern hale getirilen Kapıkule gümrük sahasında, artık şikâyetten çok memnuniyet var. Gümrük teşkilatının, Kapıkule'den giriş ve çıkış yapan 3 bin 500 kişi üzerinde yaptığı ankete göre, bu güzergâhı kullananların yüzde 90'a yakını halinden memnun. Sürücüler, eskiye göre daha az beklediklerini ve daha iyi hizmet aldıklarını belirtiyor. Tutulan istatistiklere göre araç çıkışının en yoğun olduğu ağustos ayında bir aracın ortalama bekleme süresi 2008'de 3 saat 27 dakikayken, 2009'da bu süre 1 saat 9 dakikaya düştü. Araç girişlerinde ise bekleme süresi 2007'de 2 saatken, 2009'da 1 saate geriledi. Anketi değerlendiren Edirne Gümrük ve Muhafaza Baş Müdürü Kaptan Kılıç sürekli olumsuzluklarla anılan Kapıkule'de sorunların en aza indirildiğini ve çalışmalarının devam ettiğini vurguluyor. Eskiden 9 peronda yapılan işlemlerin artık 12 peronda gerçekleştirildiğini belirten Kılıç, "Toplam 24 personel tarafından gümrük ve pasaport işlemleri yapılıyor. Bu da uzun kuyrukları önlediği gibi bekleme süresini de azaltıyor." dedi. Sorunların tamamen giderildiği iddiasında olmadıklarını anlatan Kılıç, "Fakat sağlanan ilerleme de vatandaşlarımızı memnun ediyor." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen ankette; "İşlemler için bekleme süresini nasıl buldunuz?" sorusuna, katılanların yüzde 80'i 'normal' cevabını verdi. "Sahanın yeni halini nasıl buldunuz?" sorusuna ise vatandaşların yüzde 77'si çok iyi şeklinde cevap verdi. Beğenmeyenlerin en önemli şikâyeti ise sahanın büyük ve karmaşık olması. "Yol boyu geldiğiniz ülkelerde ve Kapıkule'de sizi rahatsız eden bir durum oldu mu?" sorusuna ise ankete katılanların yüzde 69'u "diğer ülkelerden istenen illegal ücret" cevabını verdi.
Zaman/Emre Soncan


Geri Dön