23 / 04 / 2024

Karabağlar'da 30 yıllık imar sorunu bitti!

Karabağlar'da 30 yıllık imar sorunu bitti!

Karabağlar Bahçelievler Mahallesi’nin yaklaşık 30 yıldır devam eden parselasyon sorunu Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun girişimleriyle son buldu. 



Mahalle sakinleri Karabağlar Tapu Müdürlüğü’nden yeni tapularını alma imkanına sahipler. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Bahçelievler Mahallesi, Helal Para Camii civarında 1990 yılından bu yana devam eden imar planı uygulama sorunu nedeniyle mahalle sakinleri inşaat yapamıyor, mülkiyetleriyle ilgili kalıcı tasarruflar da bulunamıyordu. 

Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Başkan Selvitopu, konunun çözülmesiyle ilgili verdiği sözü tuttu. Çalışmalar neticesinde önce 999/1 No’lu geri dönüşüm planı, arkasından da 999/2 No’lu parselasyon planı Karabağlar Belediyesi ve  İzmir  Büyükşehir Belediyesi encümeninde onanarak, Karabağlar Tapu Müdürlüğü’nce tescil edildi. 

Çalışmalar sonucunda yaklaşık 150 parselde toplam 500 aileyi ilgilendiren sorun tamamen çözülmüş oldu. Ayrıca mahalle sakinleri de arsaları ve mülkiyetleriyle ilgili her türlü çalışmayı bundan sonra yapabilecek, bu sayede bölge değer kazanıp hak ettiği noktaya gelecek. Yaklaşık 30 yıllık çözülemeyen parselasyon sorununun çözüme kavuştuğunu ifade eden Selvitopu, yeni tapularını alacak vatandaşlara hayırlı olsun dedi. 


Geri Dön