25 / 04 / 2024

Karabük Belediyesi'nden Esentepe Mahallesi'ne asansör atağı!

Karabük Belediyesi'nden Esentepe Mahallesi'ne asansör atağı!

Kent merkezinden Esentepe Mahallesi'ne çıkmak isteyen ve 100 metre uzunluğundaki merdiveni çıkmak zorunda kalan vatandaşların zorlanması nedeniyle belediye tarafından Dereevler mevkisine asansör yerleştirildi.



400 BİN TL'YE MAL OLDU


Camdan olan ve 27 metre yüksekliğe sahip kulede çalışacak 12'şer kişilik 2 asansör, mahalle sakinlerinin merpen çıkma çilesine son verecek. 

Belediye Başkanı Rafet Vergili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 ay önce başladıkları asansör çalışmalarının tamamlandığını söyledi.


Asansörlerin 400 bin liraya mal olduğunu belirten Vergili, "Karabük, engebeli araziye sahip. Bu nedenle vatandaşlarımız bir yerden bir yere giderken gerçekten zorluklar yaşıyor. Bunu ortadan kaldırmak için çalışmalar başlattık. Daha önce de kentin değişik bölgelerine ve mahallelerine yürüyen merpen, üst geçit, yaya köprüsü, kule asansörle yatay asansör yapmıştık. Şimdi de kent merkezinden Esentepe ve diğer mahallelere gitmek isteyenler için yapılan asansörü tamamladık." diye konuştu.


Asansörlerin bir kaç gün içinde hizmete gireceği belirtildi.



Hürriyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Karabük'te tepelerde yaşayanların ulaşımını kolaylaştırmak için belediye 400 bin liraya mal olan asansör yaptırdı


Karabük Belediyesi, kentin yüksek kesimlerindeki 3 mahallede yaşayanların ulaşımını kolaylaştırmak için daha önce yaptırdığı 2 asansör ve 1 yürüyen merdivenden sonra, şimdi yan yana olan 2 mahalle için asansör yaptırdı.


Dere Evler Mahallesi ve Yeşil Mahallesi’nde oturanların yaklaşık 100 metre uzunluğundaki merdivenleri çıkmakta zorlanması üzerine 27 metre yükseklikte, 11 ve 16 kişilik kapasiteli asansör kule yapıldı. Karabük Belediyesi’nin 400 bin liraya mal olan yeni projesi ile 2 mahallede yaşayanların merdiven çilesi bitmiş olacak. İki mahalle arasındaki noktada 4 ay önce yapımına başlanan ve tamamlanan asansör, yapılacak çevre düzenleme çalışmalarının ardından bu ayın sonunda hizmete girecek.


Karabük Belediye Başkanı MHP’li Rafet Vergili, daha önce Kayabaşı Mahallesi’ne kule asansör, Öğlebeli Mahallesi’ne yatay asansör, Yenişehir Mahallesine de 60 metre uzunluğunda yürüyen merdiven yaptırdıklarını hatırlatırak şöyle dedi:


“Karabük dağlık, tepelik olan bir şehir. Tepelerdeki mahallelerimizde ulaşımda, mahallelerin birbirine geçişinde vatandaşlarımıza bazı kolaylıklar sağlamamız gerekiyordu. Tüm bu projelerle kentte farklı bir yaşam alanı ortaya çıkartıyoruz.”


Sözcü


Geri Dön