19 / 04 / 2024

Karabük Kültür Merkezi'nin inşaatı devam ediyor!

 Karabük Kültür Merkezi'nin inşaatı devam ediyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Asıl ihtiyacımız olan halkın konser ve tiyatro izleyebileceği veya güzel bir edebi konferans dinleyebileceği 400-500 kişilik salonları olan kültür merkezleriydi. Şimdi projelerimizi bu çerçevede tazeliyoruz'' dedi



Bakan Günay, Karabük Valiliği ziyaretinin ardından yapımı devam eden Karabük Kültür Merkezi'nin inşaatında incelemelerde bulundu. 

     Günay, burada yaptığı konuşmada, merkezin temel atma törenine katılamadığını hatırlatarak, şimdi inşaatı görmeye geldiğini söyledi. 

     Karabük Kültür Merkezi ile bölgenin bir ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Günay, ''Geçen ve bu dönem Karabük milletvekili arkadaşlarımız, merkezi çok yakından takip ettiler. Biz de devletin, milletin imkanlarını doğru bir şekilde kullanmaya çalıştık. Buraya eski projeleri tadil ederek yeni bir proje yaptık'' dedi. 

     Bakan Günay 90'lı yıllarda çok sayıda kültür merkezi temeli atıldığını belirterek, şöyle devam etti: 

     ''Bunlara müteahhitlik hizmetlerinin gelişmesi için yapılmış projeler gözüyle bakıyorum. Çünkü devasa projeler, ama içerisinde doğru düzgün, küçücük salon bile yok. Türkiye'de kapalı alan olarak 10 bin metrekare kültür merkezleri inşaatları vardı. İçine 150-300 kişilik salonlar koymuşlar. Halbuki, asıl ihtiyacımız olan halkın konser ve tiyatro izleyebileceği veya güzel bir edebi konferans dinleyebileceği 400-500 kişilik salonları olan kültür merkezleriydi. Şimdi projelerimizi bu çerçevede tazeliyoruz. Yeni yaptığımız projeleri de zaten bu çerçevede yapmaya çalışıyoruz.'' 

     Karabük Kültür Merkezini hem Karabük'e hem de Safranbolu'ya ortaklaşa hizmet verecek bir merkez olarak düşündüklerini vurgulayan Günay, yüklenici firmadan merkezin 2013 yılındaki Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirilmesi konusunda söz aldı. 

     Bakan Günay, daha sonra Safranbolu İskalyon Mektebi'nin restorasyon çalışmaları ile tarihi Hacı Hüseyinler Evi'nde incelemelerde bulundu. 

     Safranbolu Kent Tarihi Müzesi'nin bahçesini gezerek, burada bulunan tarihi saat kulelerini inceleyen Günay, ardından müze içinde bulunan Bilişim Tarihi Salonu'nun açılışını gerçekleştirdi. 

     Günay, Safranbolu Belediyesi'ne ait Kültür Merkezi'nin açılışını yaptıktan sonra, Paçacıoğlu bağ evini ve İncekaya Kanyonu'nda bulunan Cam Seyir Terası'nı gezdi. 

     Bakan Günay'a inceleme ve açılışları sırasında, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Valisi İzzettin Küçük ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin eşlik etti. 

AA


Geri Dön