18 / 04 / 2024

Karabük Üniversitesi'ne Dünya Çevre Ödülü!

Karabük Üniversitesi'ne Dünya Çevre Ödülü!

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, çevreci yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çeken ve çevreye duyarlı bireyler yetiştiren Üniversitelerine “The Global Green Award” ödülü ile ödüllendirildiğini söyledi...




Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, çevreci yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çeken ve çevreye duyarlı bireyler yetiştiren Üniversitelerine “The Global Green Award” ödülü ile ödüllendirildiğini söyledi.


31 Mart 2014 tarihinde Almaya’nın Berlin kentinde 5 kıtadan gelen yenilenebilir enerji firmaları, çevre kuruluşları ve yeşil şirketlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Global Green Award& The Green Economy Forum’da, Dünya çapında şirketleri, küresel ve yeşil ekonomiye katkıları ve sürdürülebilirlik performansı açısından değerlendiren The Presidency Of Association Otherways Management & Consulting France “Üstün çevresel başarıları ve sürdürülebilir uygulamalarından dolayı Karabük Üniversitesi’ne Küresel Yeşil Ödülü” verildi.


52 ülkeden gelen 175 katılımcının, tüm üretim ve hizmet sektörlerini temsil ettiği organizasyonda The Presidency Of Association Otherways Management & Consulting France Karabük Üniversitesi’nin; Biyogaz enerjisine yaptığı yatırımlar, Yenilenebilir Enerji Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Faaliyetleri kapsamında yapılan güneş enerjisi panelleri ve güneş enerjisi ile çalışan ‘Güneş Aracı’ imalatı ve kampüs alanı içerisinde bölgenin ekolojik koşulları düşünülerek, çevre ve hava kirliliği gibi çevre ve insan sağlığını tehdit edebilecek unsurların etkilerini azaltmaya ve önlemeye yönelik çalışmalar ve yerleşkedeki erozyon riski taşıyan bölgelerin tespit edilerek, bu riski ortadan kaldırmaya yönelik olarak yapılan peyzaj, rekreasyon ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında çevreci yatırımları, çevreye duyarlı, bilinçli ve sorumlu bireyler yetiştirerek, çocuklar ve gençler arasında sürdürülebilirlik bilincini artıran eğitim kurumu olarak “Karabük Üniversitesi’ne ‘The Global Green Award” takdim ettiler.


Karabük Üniversitesi’nin çevreci yatırımlarıyla uluslararası çevrecilik ödülü almasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal, “Her alanda örnek çalışma yapan üniversitemizin çevreci yatırımlarıyla uluslararası çevrecilerin dikkatini çekmiş olması, farklılığımızın uluslararası platformlarda fark edilmiş olması Biz Karabük Üniversitelileri ziyadesi ile memnun etmiştir. Çevreye yapmış olduğumuz yatırımlarla tüm insanlığın geleceğine yatırım yaptığımızın bilincindeyiz. Uluslararası çevrecilik ödülünün alınmasında katkı sağlayan çalışma arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve üniversitemizden hiçbir zaman ilgi ve alakalarını esirgemeyen Karabüklü hemşerilerime teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”dedi.



Milliyet




Geri Dön