26 / 04 / 2024

Karacabey'deki metruk binalar tek tek yıkılıyor!

Karacabey'deki metruk binalar tek tek yıkılıyor!

Bursa Karacabey Belediyesi ilçede ‘modern kent’ hedefi dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, ilçe içerisindeki kullanılmayan ve yıkılmak üzere olan metruk binalarla mücadele ediliyor.



Bursa'nın Karacabey ilçesinde, bölgenin yaşamında olumsuzluğa neden olan metruk bina sorununa kalıcı çözüm getirmek için çalışmalar başlatan Karacabey Belediyesi, Başkan Ali Özkan’ın göreve geldiği günden bu yana toplamda 82 tane metruk binayı yıkıp, binaların olduğunu etrafı çevre güzelleştirmeleriyle beraber daha yaşanabilir hale getirdi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; ilçenin çeşitli noktalarında kullanılmayan ve yıkılmak üzere olduğu için de tehlike oluşturan binaların, yer sahipleri ile diyaloğa geçilip yıkımları tamamlanıyor. Yangın ve benzer konular nedeniyle yıkılma riskleri ile insanların can güvenliğini tehdit eden bu binalar, madde kullanıcıları ve benzer zararlı alışkanlıklara da fırsat verdiği için vatandaşlarda tedirginlik yaşatırken, Karacabey Belediyesi’nin yıllardır uyguladığı etkin programa göre, metruk binalarla ilgili önemli adımlar atılıyor.


Geri Dön