26 / 04 / 2024

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nde sona yaklaşıldı!

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nde sona yaklaşıldı!

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi gündeme ilk olarak Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde gelmişti. 50 ili ilgilendiren  yol projesinin 2019'da tamamlanması öngörülüyor. 



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre gündeme ilk olarak Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde gelen Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. 

 

2'nci Abdulhamid zamanında projesi Fransız mühendislere çizdirilen, '142 yıllık rüya' olarak nitelendirilen Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi çalışmalarında sona gelindi.

 

696 milyon TL harcama yapılan yol projesi Orta ve Doğu Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi, Ordu, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş,  Adana  ve Hatay ili sınırları içerisinden geçiyor.

 

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi nde sona yaklaşıldı!

 

88 KİLOMETRELİK YOLUN 15.1 KİLOMETRESİ 25 TÜNELLE GEÇİLECEK

Projenin Ordu ekonomisinide uçuracağını söyleyen Vali Yavuz, şöyle dedi: "Bu proje; Ordu'dan başlayıp Hatay'a kadar giden bir hat. 800 kilometreyi aşan bir hattan bahsediyoruz. İlimiz sınırlarında 100 kilometrelik bir alan. En zor kısmı da ilimiz sınırlarında yapılan alan. Şu ana kadar 50 kilometre bitirildi. Diğer etaplarda devam ediyor. İlimizdeki zorluk tünellerin çok fazla olması. 88 kilometrelik güzergah üzerinde 15.1 kilometre uzunluğunda 25 tane tek tip tünel, çok sayıda köprü, viyadük içeriyor. 25 tünelden şu ana kadar 23 tanesi tamamlanmış durumda. 2 tünelin inşaatı devam ediyor. Ayrıca 330 metre uzunluğunda 1 viyadük, 270 metre uzunluğunda 4 tane köprü inşaatı tamamlandı. 1 köprünün inşaatı devam ediyor."


Geri Dön