28 / 03 / 2024

Karadeniz'in en büyük oteli Ramada Plaza Trabzon Hotel oldu!

 Karadeniz'in en büyük oteli Ramada Plaza Trabzon Hotel oldu!

RAMADA PLAZA TRABZON HOTEL & CONVENTION Karadeniz'in en büyük oteli olacak. Ramada BÜYÜK hedeflerle kurulan Başaran Grup şirketleri adına yakışır bir şekilde girdiği her sektörde başarılı oluyor.



Genç ve dinamik yapısıyla dikkat çeken Grup, turizm, inşaat, havacılık, enerji, yatçılık, finans ve gıda gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor. Başaran Grup, dünyanın dört bir yanından yerli ve yabancı turisti Trabzon'da ağırlamaya hazırlanıyor. 

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran, Trabzon'da gerçekleştirdiği Ramada Plaza Trabzon Hotel & Convention'ın açılışı için gün sayıyor. Ayrıca son dönemde yatırım yapmaya başladığı inşaat sektöründe fark yaratmaya hazırlanan Başaran Grup, mimar Eren Talu tarafından tasarlanan Mina Towers projesiyle de Fikirtepe'de ses getirecek bir projeye imza atacağa benziyor. 


Gelelim Hüseyin Başaran ile yaptığımız röportaja: KENDİ PLAJI VAR 

Trabzon'da Karadeniz'in en büyük oteli Ramada Plaza Trabzon Hotel & Convention'ı hayata geçiriyorsunuz. Oteliniz hakkında biraz bilgi alabilir miyiz? 

RAMADA Plaza Trabzon Hotel & PLAZA Trabzon Convention, 5 yıldız statüsüne sahip bir otelden beklenen tüm özellikleri en üst seviyede karşılayacak kapasiteye sahip. 11 kat ve toplam 43 bin metrekare inşaat alanından oluşan otelimizin bünyesinde sakin, konforlu ve farklı tarzlara sahip 4 engelli odası olmakla birlikte, 1 adet President Suit, 10 adet Master Suit, 4 adet Business Suit ve standart odalar dahil toplam 351 oda bulunuyor. Otelimiz ayrıca yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacak. İş dünyasına yönelik teknolojik donanım ve estetiğin birleştiği business ve deluxe süitler ile teraslı penthouse odalarda yer alıyor. Kendine ait plajı ve açık havuzuna ilave olarak toplam 4 bin 800 metrekarelik spa merkezinde kapalı yüzme havuzu ve fitness alanı da hizmet verecek. Barındırdığı özellikleriyle uluslararası arenada kalitesini tescilleyen Ramada Plaza Trabzon Hotel & Convention'ın Trabzon'un marka değerini de yükselteceğine inanıyorum." İşe fındık ile başladık 


Başaran Şirketler Grubunun temelleri ne zaman atılmaya başladı? 

BAŞARAN'IN temelleri 1930 yılında Dedem Yakup Başaran tarafından Trabzon'da atılmıştır. Fındık ticareti ile başlayan bu girişim Başaran'ı 1954 yılında fabrika haline getirmiştir. Başaran Gıda, Türkiye'nin ilk fındık ihracatçıları arasında yer almıştır. 1960 yılma gelindiğinde işleri babam Faruk Başaran devralmış ve 1990 yılma kadar kurum büyümeye ve emin adımlarla ilerlemeye devam etmiştir. Üçüncü kuşak olarak 1995 yılında devraldığım, 14 farklı kültürde mutfak hizmeti sunuyoruz.


Ramada Plaza Trabzon Hotel ve Convention'ı Karadeniz'deki diğer otellerden ayıran önemli özelliklerinden bahseder misiniz? 

ÖNCELİKLE en önemli özelliklerinden biri lokasyonu. Otelimiz denize sıfır konumda, havaalanına yakın hem şehrin içi hem deniz kenan. İçinde Trabzon bölgesinde büyük ihtiyaç olan bin 140 metrekarelik konferans ve balo salonu bulunuyor. Ayrıca lezzet anlamında da hem Trabzonlulann hem de turizm tarafında misafirlerimin keyif alacağı Uzak Doğu Mutfağı, Türk Mutfağı, İtalyan Mutfağı ve Lübnan Mutfağı olmak üzere 4 farklı konsepte hizmet verecek restoranlan bulunuyor. 


BODRUM RAMADA RESORT ödüle doymuyor

BODRUM şehir merkezine sadece 4 km. uzaklıkta olan otelimiz Bitez'de yer alıyor. Konumu, eşsiz Kos Adası, Ege Denizi, Bitez Vadisi manzarası ve modern mimarisi ile bölgedeki diğer otellerden ayrılıyor. Açıldığı günden bu yana birçok ödül alan otelimiz Bodrum Ramada, Tripadvisor'ın Türkiye'nin En İyi Otelleri ve En Lüks Otelleri Bodrum kategorisinde Travelers Choice ödülünü alarak 2014 ve 2015 senesinde en iyi oteli seçildi. Wyndham Otel Grubu'nda 2012 yılının en iyi açılış oteli ödülünün sahibi Bodrum Ramada, Triçadvisor 2013 Mükemmeliyet Ödülü, Trivago 2014 Türkiye'nin En İyi Ramada Oteli, Venere.com 2013 En Çok Oy Alan Otel gibi birçok ödülün de sahibi... 


Mina Towers nefes aldıracak

Fikirtepe'de inşaat çalışmalarına başlanan Mina Towers, kentsel dönüşüm kapsamında yenilenme sürecine giren bölgeye nefes aldırarak adeta bambaşka bir hava katacak... FİKİRTEPE bölgesinde birden çok inşaat firması ve yeni yatırımlar söz konusu. Ancak Kentsel dönüşüm kapsamında projelendirildiği için hak sahipleri, uzlaşma süreçleri her firma için uzun ve sabır gerektiren bir süreç. Biz süreci hızlı tamamlayan şirketler arasmdayız. Şuan tüm enerjimizle projemizin inşaatına başladık. Söz verdiğimiz kalite ve zamanlama ile teslim etmeyi hedefliyoruz. Projemizi 2015 yılının ikinci yarısında satışa açmayı planlıyoruz ve bunun de için hazırlıklarımız son sürat devam ediyor.  YAKLAŞIK bin 500 konuttan oluşacak projemizde 1+1, 2+1, 3+1,4+1 ve 5+1 daire alternatiflerimiz bulunuyor. 


Fikirtepe Mandra Caddesi üzerinde yer alan lokasyonumuz hem yatırım hem de oturum için çok uygun bir noktada. Bu sebeple yaşayan bir proje konsepti geliştirdik. İçerisinde tüm daire sahiplerinin temel ihtiyaçlarını kolayca karşılayabileceği 68 tiR s cari üniteden oluşan zengin bir çarşı alanı da yer alıyor. Ayrıca 5 yıldızlı otel mantığı ile yönetilecek projemizde üst düzey güvenlik ve concierge hizmetleri de yer alacak. 


Girişimci ruhum sayesinde! 

Başaran Grup'un birçok alana yayılmasında ve sektörel anlamda fazlasıyla büyümesine çok büyük katkılar yaptığınızı biliyoruz. Bunu nasıl başardınız? 

TAMAMININ çıkış noktası tek bir sebebe dayanıyor aslında, girişimci ruhum. Gıda tarafında işlerimiz aktif olarak devam ediyordu ancak hep daha fazlasını yapabileceğimize inandım ve bunu yaparken de her zaman alanında uzman kişilerle işbirliği içerisinde oldum. Şu anda yatçılık, finans, inşaat, enerji, havacılık, ve turizm olmak üzere farklı sektörlerde yatırımlarımıza devam ediyoruz. 


YATÇILIK sektöründe 46 metre ve üzeri lüks mega yat üretiminde önemli bir marka olan CMB Yachts firmamızla dünyanın önde gelen tasarımcıları ile birlikte çalışıyoruz. İnşaat alanında da Türkiye'nin en değerli lokasyonlarında birçok projeyi Başaran Gayrimenkul olarak hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Turizm alanında ise Bodrum Ramada Resort otelimizden sonra şimdi memleketimiz olan Trabzon'da Karadeniz'in en büyük oteli olan Ramada Plaza Trabzon Hotel ve Convention'ın inşaatını tamamlamak üzereyiz. 


Milliyet Trabzon


Geri Dön