28 / 03 / 2024

Karaman Kisecik için bilirkişi raporu açıklandı!

Karaman Kisecik için bilirkişi raporu açıklandı!

Maliye hazinesine devredilen arazi köylüler tarafından mera olarak kullanılmaya devam edildi. 50 dönümlük merada büyükbaş hayvan yetiştirme tesisi yapmak isteyen özel bir şirket 2015 yılında Karaman İl Özel İdaresi’ne başvuru yaptı.



Maliye hazinesine devredilen arazi köylüler tarafından mera olarak kullanılmaya devam edildi. 50 dönümlük merada büyükbaş hayvan yetiştirme tesisi yapmak isteyen özel bir şirket 2015 yılında Karaman İl Özel İdaresi’ne başvurdu. Başvuru üzerine imar planlanı değiştirilerek arazi, ‘entegre büyükbaş süt hayvanı yetiştiriciliği ve buna bağlı ek tesisler alanı’ olarak ilan edildi. 

Meranın tesis amaçlı imara açılmasına karşı çıkan Kisecik köyü halkı ile Karaman Çevre Platformu planla ilgili İl Özel İdaresi’ne başvurarak itirazlarını dile getirdi. İtirazın reddedilmesi üzerine köy halkı planların iptali için Konya 1. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme söz konusu büyükbaş hayvan yetiştirme tesisinin kurulması planlanan alanda bilirkişi incelemesi istedi. 

Hürriyet 

Geri Dön