20 / 04 / 2024

Karamürsel'in yol sorunu mecliste!

Karamürsel'in yol sorunu mecliste!

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde bulunan ve çok sayıda kazanın yaşandığı beton yola ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı. Böylece Karamürsel'in yol sorunu meclise taşındı..



Karamürsel in yol sorunu mecliste!


Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde bulunan ve çok sayıda kazanın yaşandığı beton yola ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı. 


Hürriyet, sorularının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanmasını talep etti.


Hürriyet soru önergesinde "Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde bulunan D-130 Karayolu'nun şehir merkezinden geçen 2 kilometrelik bölümü 2010 yılında beton yol olarak yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre yapım aşamasında telli fırçalarla enine pürüzlendirme yapıldığı için başlangıçta kayma direnci oldukça yüksek olan beton yol trafiğine açıldıktan sonra lastik sürtünmesinden ötürü yolun kayma direnci sıfırlanmıştır. Özellikle hafif yağışlı zamanlarda dahi yol buz pateni haline gelmekte, sadece araçlarında bulunan şoförleri değil, yaya olarak kaldırımda yürüyen yayalar içinde büyük tehlike yaratmaktadır. Fakat yol trafiğe açılıp üzerinde araç geçmeye başlayınca lastiklerin sürtünmesinden dolayı bu pürüzlülük hali kısa zamanda ortadan kalkmakta, yolun kayma direnci sıfırlanmaktadır." dedi.


Bu bağlamdaki soruları;


1. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Karamürsel'de ismi Ölüm Yolu'na çıkan iki kilometre uzunluğundaki beton yoldan haberi var mıdır?


2. İki kilometrelik beton yolun asfalt yola dönüştürülmesi mümkün müdür?


3. Karamürsel ilçesinde bulunan ve onlarca ölüme yüzlerce yaralanmaya neden olan beton yolun değiştirilmesi hususunda bakanlığınız bir şey yapacak mıdır?






Geri Dön