23 / 04 / 2024

Karamürselli emlakçılara yeni yönetmelik anlatıldı!

Karamürselli emlakçılara yeni yönetmelik anlatıldı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, Karamürselli üyelerine yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'yle ilgili açıklamalar yaptılar. 



İlçedeki bir kafeteryada düzenlenen bilgilendirme toplantısında açıklamalar yapan Alpay Hacıoğlu, 5 Haziran'da yürürlüğe giren yönetmelikle emlakçılık mesleğine ciddi bir düzenleme getirildiğini dile getirdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre artık yetki belgesi olmayan kişilerin emlakçılık yapamayacağını dile getiren Hacıoğlu, "Emlakçılık yapacak kişinin en az lise mezunu olması gerekiyor. Emlak işletmeleri 30 metrekareden az olmayacak. Bu yönetmelikle birlikte emlak işi yapanlar sadece emlak işi yapmak zorunda olacak. Eğer başka iş kollarında devam etmek istiyorsa onunla ilgili başka ofis açacak. Bu da bizler için sevindirici bir gelişme oldu."  dedi.

Hacıoğlu, yetki belgelerinin İl Ticaret Müdürlüğünden alınabileceği bilgisini vererek, "Yeni yönetmelikte yer alan en az lise mezunu olma ve 30 metrekare ofis zorunluluğu şartı geçmişte emlakçılık yapan ve bu işe devam eden emlakçıları kapsamıyor." diye açıklama yaptı. 


Geri Dön