26 / 04 / 2024

Karat 34 satışta! 229 bin TL'den başlıyor!

Karat 34 satışta! 229 bin TL'den başlıyor!

Altyapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte yoğun ilgi gören 'Karat 34’te daire fiyatları yüzde 18 KDV dahil 229 bin TL’den, ofis fiyatları ise yüzde 18 KDV dahil 874 bin TL’den başlıyor.



İstanbul’un önemli ulaşım akslarının kesiştiği Basın Ekspres Yolu üzerinde Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat tarafından Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen 'Karat 34' projesinin lansmanı Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ayvacı, Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Ayvacı ve Başyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş’ın ev sahipliğinde Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi. 


Toplantıda yaptığı konuşmada İstanbul’un sürekli güncellenen altyapı ve kesintisiz gelişimiyle ‘marka şehir’ niteliğine dikkat çeken Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ayvacı, Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat olarak hayata geçirdikleri Karat 34’le bu gelişime katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. 


Karat 34 satışta! 229 bin TL den başlıyor!


Karat 34’ün yalnızca kendi için değil, bulunduğu çevre için de bir değer yaratacağını kaydeden Ayvacı, Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirdikleri Karat 34’ün, lokasyonu sebebiyle Karat 34’ün çevresinde sağlık kurumları, otoyollar, metro - metrobüs, alışveriş merkezleri ve sosyal alanlar, uluslararası kongre ve fuar alanı, ticaret merkezleri ile bir de havalimanının bulunduğunu ifade eden Ayvacı, “Bu nedenle Karat 34, kullanım ve yatırım açısından son derece değerli bir proje. Doğa Şehircilik ve Başyapı olarak Karat 34’e başlarken, çevresi için bir değer yaratmasını hedeflemiştik. 


Projemizi tercih edenlerin yaşamında yaratacağı farkın yanında İstanbul’da da bir fark yaratmasını amaçlamıştık. Daha projemizin isminin gündeme gelmesiyle birlikte gördüğümüz yoğun ilgi, şu ana kadar gelen ön talep, önümüze doğru hedefler koyduğumuzun en büyük kanıtı oldu” diye konuştu. 


Karat 34 projesinin yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Genel Müdürü Murat Kurum ise toplantıda yaptığı konuşmada Karat 34’ün Avrupa Yakası’nda ikinci bir Levent aksı olarak adlandırılabilecek lokasyonda bulunduğunu vurguladı. Kurum, “Proje E-5’i TEM’e bağlayan Basın Ekspres Yolu üzerinde gerçekleşiyor. Basın Ekspres Yolu bugün iş odaklı, ofis odaklı bir gelişim sergiliyor. Proje lokasyonuna baktığınızda da ulaşım bakımından sıkıntısı olmayan, hem Atatürk Havalimanı’na hem üçüncü havalimanına ulaşım kolaylığı olan bir konumda yer alıyor. Projeye oldukça yoğun bir ilgi var. Sektörde balon var, arz fazlası var diyenlere inat, daha lansman öncesinde yüzde 30’a yakın bir ön talep geldi ve bunlar satışı gerçekleşmiş talepler. Hem lokasyon hem proje içeriği itibariyle iyi bir proje olduğunu düşünüyoruz’’ diye konuştu. 


Karat 34 satışta! 229 bin TL den başlıyor!


6 blokta 470 konut, 123 ofis, 28 ticari ünite...  

Karat 34; 3’ü rezidans 3’ü ofis olmak üzere 6 bloktan oluşuyor. Proje bünyesinde; stüdyo, 1+1, 1+1 dubleks, 2+1, 2+1 dubleks, 3+1, 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks daire seçeneklerinden oluşan 470 konut ile 123 adet ofis 28 ticari ünite bulunuyor. Proje kapsamındaki daireler 28,5 metrekare ile 267 metrekare arasında değişiyor. 


Her bloğun kendine özel merpen ve asansörlerden oluşan ana giriş holleri ve lobi alanları mevcut. Tüm ofis, konut ve ticari ünitelerin kullanımı için yeterli kapasitede otopark da projede yer alıyor. 


Proje içinde tüm kullanıcılara hitap eden bir de sosyal tesis yer alıyor. Bu tesis, bünyesinde pek çok fonksiyonu barındırıyor. Sosyal tesis; konferans salonu, seminer odaları ile kültürel, sosyal ve profesyonel çeşitli aktivitelere hizmet edecek ve hem ofislere hem de konutlara hitap edecek şekilde planlandı. Bünyesinde sauna, hamam, masaj ve buhar odaları, yüzme havuzu, soyunma ve duş odaları bulunuyor. Bunun yanı sıra özel dekore edilmiş fitnes-gym ve kişiye özel antrenman yapmaya olanak sağlayan stüdyolar da mevcut. Leed sertifikalı peyzaj ile bütünleşen, tüm kullanıcılara hitap eden açık alanda konuşlanan kafe alanları da projede yer alıyor. Basın Ekspres Yolu’yla E-5’e cephesi olan Karat 34, 

Atatürk Havalimanı’na 5 dakika mesafede olup Edirne Yolu’na bağlantıları da bulunuyor. 


Temmuz 2017’de teslim edilmesi planlanan Karat 34’ten konut ya da ofis almak isteyenler için lansman kapsamında 36 aya kadar 0 (sıfır) faiz ile satış seçenekleri bulunuyor.


Karat 34 satışta! 229 bin TL den başlıyor!




Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İstanbul’da satışa çıkan Karat 34 projesi, ön talepte yoğun ilgiyle karşılaştı. Emlak Konut Genel Müdürü Kurum, “Daha lansman öncesinde yoğun talep geldi. ‘Balon var’ diyenlere inat dairelerin % 30’unu sattık” dedi

Emlak Konut GYO güvencesinde Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat ortak girişiminin Basın Ekspres Yolu'nun girişinde hayata geçireceği Karat 34 projesi satışa çıktı. Altyapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte yoğun ilgi gören projede ön talep döneminde, konutların yüzde 30'u satıldı. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, projede 440 milyon liralık satış taahhüdü olduğunu belirterek, "Yüzde 39 oran karşılığında 171 milyon liralık şirket payı toplam geliri taahhüt edildi. 'Sektörde balon var' diyenlere inat, daha lansman öncesinde yüzde 30'a yakın ön talep geldi. Bunlar, satışı gerçekleşmiş projeler. Yoğun ilgi var" diye konuştu.


Faiz indirimi bekliyoruz

Kurum, son dönemde Fed'in kararlarını daha olumlu bir takvim sürecinde uygulayacağını açıklamasının süreci Türkiye lehine döndürdüğünü aktardı. "İç piyasaya baktığınızda faizlerle ilgili önemli gelişmeler olacağını düşünüyoruz" diyen Kurum sözlerini şöyle sürdürdü: "Hatta önümüzdeki süreçte faiz indirimleri olmasını bekliyoruz. Yükleniciler ile ortak karar alıp faizlerimizi indirdik. Bizim faiz oranlarımız diğerlerinden farklıdır. Projelerimizde TÜFE'li satış gibi farklı alternatifler var. TÜFE'li almayıp belirli bir bedel üzerinden borçlanmak isteyenler için de 0.70 faiz oranıyla 6 aydır satış gerçekleştiriyoruz."


İstanbul'a master plan şart

SABAH'ın düzenlediği 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda alınan kararlara da değinen Kurum, İstanbul'un tarihi dokusuna vurgu yapılan bir dönemde master plan çerçevesinde çalışmaların devam etmesi gerektiğini ifade etti. Kurum, "Bu konuda üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Hem  TOKİ  hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla ortak çalışmalarımız var. Bu süreç hem ülkemiz hem de İstanbul açısından çok önemli. Şehri, bir master plan çerçevesinde, ne yaptığımızı bilerek dönüştürmemiz gerekiyor. Buna ilişkin biz kendi nezdimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.


Sabah 



Haber Star'da şöyle yer aldı;


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, artık kentsel dönüşümde yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirterek, “İstanbul’un tarihi dokusunu, mirasını konuştuğumuz bu süreçte kentsel dönüşüm uygulamalarının bir master plan çerçevesinde devam etmesi ve bu plana uygun bir şekilde tek elden yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Buna ilişkin çalışmaların da ivedilikle yapılması kanaatindeyim” dedi. İstanbul’un önemli ulaşım akslarının kesiştiği Basın Ekspres Yolu üzerinde Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat tarafından Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen ‘Karat 34’ projesinin lansmanı Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ayvacı, Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Ayvacı ve Başyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş’ın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda konuşan Kurum, geçen yıl 1.3 milyon konut satışının yüzde 20’sinin İstanbul’da gerçekleştiğini kaydederek, “Bu rakam günde 650 konut satışı demek. Konut talebindeki canlılığın en önemli göstergesi” diye konuştu. 


FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYORUZ


Kurum, iç piyasaya baktığında faizlerle ilgili önemli gelişmelerin olacağını düşündüğünü kaydederek “Önümüzdeki süreçte faiz indirimleri olmasını bekliyoruz” dedi. Kurum, kentsel dönüşüme değinmek istediğini belirttiği konuşmasında  “Artık bundan sonra kentsel dönüşümde yeni bir sayfa açmalıyız. Emlak Konut bu yönde  çalışmalar yapıyor” diye konuştu.


Daireler, 229 bin’den başlıyor      


Lokasyonu ile dikkat çeken Karat 34, 3’ü rezidans 3’ü ofis olmak üzere 6 bloktan oluşuyor. Proje bünyesinde, stüdyo, 1+1, 1+1 dubleks, 2+1, 2+1 dubleks, 3+1, 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks daire seçeneklerinden oluşan 470 konut ile 123 adet ofis 28 ticari ünite bulunuyor. Proje kapsamındaki daireler 28.5 metrekare ile 267 metrekare arasında değişiyor. Altyapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte yoğun ilgi gören Karat 34’te daire fiyatları yüzde 18 KDV dahil 229 bin TL’den, ofis fiyatları ise yüzde 18 KDV dahil 874 bin TL’den başlıyor. Metre kare fiyatlarının 6 bin 150 liradan başlayan projenin yüzde 30’u da ön taleple satılmış durumda.  Temmuz 2017’de teslim edilmesi planlanan Karat 34’ten konut ya da ofis almak isteyenler için lansman kapsamında 36 aya kadar sıfır faiz ile satış seçenekleri bulunuyor.


Star/Birol Keleş


Tel: 0212 676 34 34

Web: http://www.karat34.com.tr/





Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, Basın Ekspres Yolu üzerinde yeni hayata geçirdikleri Karat 34 projesinin yüzde 30’unu lansman öncesi sattıklarını açıkladı. Projenin 2017 yılında teslim edilmesi planlanıyor.


İstanbul’un önemli ulaşım akslarının kesiştiği Basın Ekspres Yolu üzerinde Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat tarafından Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen 'Karat 34' projesinin lansmanı gerçekleştirildi. Toplantıda yaptığı konuşmada geçen yıl 1.3 milyon gibi rekor düzeyde konut satışı gerçekleştiğine dikkat çeken Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum “Lansman öncesi, ‘emlakta balon var’ diye konuşanlara inat 621 bağımsız bölümden oluşan Karat 34’ün yüzde 30’unun satışını gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. İstanbul’un sürekli güncellenen altyapı ve kesintisiz gelişimiyle ‘marka şehir’ niteliğine dikkat çeken Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ayvacı, Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat olarak hayata geçirdikleri Karat 34’le bu gelişime katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.  

EN KÜÇÜĞÜ 28.5 METREKARE


Karat 34; 3’ü rezidans 3’ü ofis olmak üzere 6 bloktan oluşuyor. Proje bünyesinde; stüdyo, 1+1, 1+1 dubleks, 2+1, 2+1 dubleks, 3+1, 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks daire seçeneklerinden oluşan 470 konut ile 123 adet ofis 28 ticari ünite bulunuyor. Projede daireler 28,5 metrekare ile 267 metrekare arasında farklılık gösteriyor...


Temmuz 2017’de teslim


Temmuz 2017’de teslim edilmesi planlanan Karat 34’ten konut ya da ofis almak isteyenler için lansman kapsamında 36 aya kadar 0 (sıfır) faiz ile satış seçenekleri bulunuyor. 'Karat 34’te daire fiyatları %18 KDV dahil 229 bin TL’den, ofis fiyatları ise %18 KDV dahil 874 bin TL’den başlıyor.


Havalimanına beş dakika


Proje içinde sauna, hamam, masaj ve buhar odaları, yüzme havuzu, soyunma ve duş odaları bulunuyor. Bunun yanı sıra özel dekore edilmiş fitnes-gym ve kişiye özel antrenman yapmaya olanak sağlayan stüdyolar da mevcut. Basın Ekspres Yolu’yla E-5’e cephesi olan Karat 34, Atatürk Havalimanı’na 5 dakika mesafede olup Edirne Yolu’na bağlantıları da bulunuyor.



Akşam


 

Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Basın Ekspres Yolu üzerinde Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat tarafından Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Karat 34 projesi satışa çıktı.


Proje lansmanında konuşan emlak konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Faizleri düşürün” sözlerine destek verdi. Kurum, “Fed’in kararları daha olumlu bir takvim sürecinde uygulayacağını açıklaması, süreci Türkiye lehine döndürdü. İç piyasaya baktığınızda faizlerle ilgili önemli gelişmeler  olacağını düşünüyoruz. Hatta önümüzdeki süreçte faiz indirimleri olmasını bekliyoruz” diye konuştu. 


‘Bizde faiz 0.70’

Murat Kurum, “Emlak Konut olarak biz faizleri indirdik. Yüklenicilerle ortak karar aldık. Buna ilişkin bizim faiz oranlarımız diğerlerinden farklıdır. Bizim projelerimizde TÜFE’li satış gibi farklı alternatifler var. TÜFE’li almayıp belirli bir bedel üzerinden borçlanmak isteyenler için 0.70 faiz oranıyla 6 aydır satış yapıyoruz” dedi. 


‘Balon yok satış var’

Altyapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte yoğun ilgi gören projede ön talep döneminde konutların yüzde 30’u satıldı. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, projede 440 milyon liralık satış taahhüdü olduğunu belirterek, “Yüzde 39 oran karşılığında 171 milyon lira şirket payı toplam geliri taahhüt edildi. ‘Sektörde balon var’ diyenlere inat daha lansman öncesinde yüzde 30’a yakın ön talep geldi. Bunlar, satışı gerçekleşmiş projeler. Yoğun ilgi var” diye konuştu.


KDV dahil 229 bin liraya konut!

Başyapı Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş, havaray güzergahının arazinin içinden geçtiğini ve projenin değerini arttırdığını dile getirdi. Baş, “Bölgedeki havaray durağı da Kuyumcukent’in önünde bulunuyor. Projemizden yaya geçişi sağlanacak” dedi.  Baş, toplam 470 konut, 123 ofis ve 28 ticari üniteden oluşan projeye olan talebin, bulunduğu konum ve Emlak Konut güvencesinden dolayı çok iyi olduunu söyledi. 

Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ayvacı ise, projede konut fiyatlarının 229 bin, ofis fiyatlarının ise 874 bin TL’den başladığını belirtti.


İstanbul’a master plan şart

Kentsel dönüşümde yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirten Murat Kurum, “İstanbul’un tarihi dokusunu, mirasını konuştuğumuz bu süreçte kentsel dönüşüm uygulamalarının bir master plan çerçevesinde devam etmesi geerkiyor. Bu konuda üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bununla ilgili hem TOKİ, hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili çalışmalarımız var. Bu süreç hem ülkemiz hem İstanbul açısından çok önemli. Bunu da bir master plan çerçevesinde ne yaptığımızı bilerek dönüştürmemiz gerekiyor. Buna ilişkin biz kendi nezdimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Milliyet





Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Emlak Konut GYO, Yenibosna'da fidanlık alandaki 22 dönüm arazide Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat ile rezidans projesi hayata geçiriyor. Arsayı Emlak Konut iki şirkete 171 milyon 600 bin TL'ye sattı. 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Bahçelievler Yenibosna'da Fatih Koleji'nin yanındaki fidanlık alandaki 22 dönüm araziye Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat ile rezidans konut ve ofislerden oluşan Karat 34 adlı bir proje hayata geçiriyor. 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum arsayı 2014'te TOKİ'den özelleştirme kapsamında satın aldıklarını belirterek, "Biz bu arsayı aldığımızda fidanlık değildi" savunmasını yaptı. 
Başyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş ise, projenin dışında E5'e kadar olan bölümün fidanlık olduğunu bunun da Karat 34'ün değerini artırdığını söyledi. 

440 milyon TL gelir 


Karat 34 Yenibosna projesi 36 bin 174 metrekare alan üzerinde yükselecek. Doğa-Başyapı ortaklığı, Karat 34 projesinin arsasını Emlak Konut GYO'dan 440 milyon lira satış toplam geliri ve 171 milyon 600 bin liralık Emlak Konut pay teklifiyle kazanmıştı. Karat 34 için 25 Ocak 2016'da yapı ruhsatı alınmıştı. Karat 34 arsasının daha önce Gülen Cematine yakınlığıyla bilinen Fatih Koleji'ne tahsis edildiği ancak 17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüjvet Operasyonlarından sonra bundan vazgeçildiği de iddia ediliyor. 

Karat 34'ün tanıtım toplantısında verilen bilgilere göre; Proje, 3'ü rezidans 3'ü ofis olmak üzere 6 bloktan oluşuyor. 

Proje bünyesinde; stüdyo, 1 + 1, 1 + 1 dubleks, 2+1,2+1 dubleks, 3+1, 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks daire seçeneklerinden oluşan 470 konut ile 123 adet ofis 28 ticari ünite bulunuyor. Projede konutların m2 fiyatları ise 7 bin 300 TL olacak. 


Şehriban KIRAÇ/Cumhuriyet





Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ayvacı, projenin isminin gündemi gelmesiyle yoğun ilgi gördüklerini ve lansman öncesi yüzde 30 ön talep aldıklarını kaydetti. 

Doğa Şehircilik vc Başyapı İnşaatın Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçen Karat 34 projesi, Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen lansmanla görücüye çıktı. Toplantıda, İstanbul'un 'marka şehir niteliğine dikkat çeken Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ayvacı, Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat olarak hayata geçirdikleri Karat 34'le bu gelişime katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. 

ÇEVRESİ İÇİN DE DEĞERLİ 


Karat 34'ün lokasyon itibariyle değerli bir bölgede bulunduğunu belirten Ayvacı, "Daha projemizin isminin gündeme gelmesiyle birlikte gördüğümüz yoğun ilgi, şu ana kadar gelen ön talep, önümüze doğru hedefler koyduğumuzun en büyük kanıtı oldu" diye konuştu. Karat 34; 3'ü rezidans 3'ü ofis olmak üzere 6 bloktan oluşuyor. Proje içerisindeki 28 ticari ünite, ihale yöntemiyle satışa sunulacak. 

SİLUET KORUNDU 


Projenin siluetin korunarak yapıldığını vurgulayan Kurum, İstanbul'da gerçekleşen projelerdeki imar planlarına değinerek, inşa ettikleri büyük ölçekli projelerde master plan uygulayarak, yatay mimariyi tercih ettiklerini belirtti. Master plan uygulamanın kendi işleri olmadığını ancak yine de uyguladıklarını kaydeden Kurum, "Bu benim Murat Kurum olarak değil bir vatandaş olarak talebim. Yoğunluk olan yerlerde dönüşüm yapılmamalı. İstanbul'un siluetine sadık kalmak gerekiyor. Süreç içerisinde kentsel dönüşüm kapsamında bunlar da yapılacak" dedi. 



Karar





Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat'ın Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa ettiği 'Karat 34' görücüye çıktı. Proje E-5'i TEM'e bağlayan Basın Ekspres Yolu üzerinde. Karat 34'te daire fiyatları yüzde 18 KDV dahil 229 bin liradan, ofis fiyatları ise yüzde 18 KDV dahil 874 bin liradan başlıyor. Temmuz 2017'de teslim edilecek Karat 34'te 36 aya kadar 0 faizle satış yapılıyor. 



Posta





Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




İstanbul, Basın Ekspres Yolu üzerinde Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat tarafından Emlak Konut'la birlikte hayata geçirilen 'Karat 34' projesinin lansmanı gerçekleştirildi. İstanbul'un sürekli güncellenen altyapı ve kesintisiz gelişimiyle 'marka şehir' niteliğine dikkat çeken Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ayvacı, hayata geçirdikleri Karat 34'le bu gelişime katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise Karat 34'ün Avrupa Yakası'nda ikinci bir Levent aksı olacak lokasyonda bulunduğunu vurguladı. Projeye yoğun ilgi olduğunu belirten Kurum, "Proje, Temmuz 2017'de teslim edilecek" dedi. 



Yeni Şafak


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı


TÜİK’in konut satışı istatistiklerinde ruhsatlı ve tapulu satışların kullanıldığını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, satış vaadi sözleşmelerinin de eklenmesi için harekete geçtiklerini, Kalkınma Bakanlığı’nın konuyla ilgili çalıştığını söyledi


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Merkez Bankası (MB) ve Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) alınan konut satış istatistiklerine noter onaylı satış vaadi sözleşmelerinin de eklenmesi gerektiğini belirtti. Emlak GYO güvencesiyle Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat ortaklığının hayata geçirdiği Karat 34 projesinin dün gerçekleştirilen lansman toplantısında konuşan Kurum, konuyla ilgili olarak Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüştüklerini dile getirdi. “Konut satış rakamlarını MB ve TÜİK’ten alıyoruz. Ancak bu kurumlar hesaplarında yalnızca ruhsatlı ve tapulu satışları kullanıyor” diyen Kurum, şöyle devam etti: “İnşaat şirketlerinin noter onaylı satış vaadiyle yaptığı satışlar TÜİK istatistiklerine katılmadığı için, veriler gerçek değerin altında kalıyor. Konuyu, Bakan Cevdet Yılmaz’a açtığımızda, bununla ilgili çalışma yapılabileceğini söyledi.”

GÜNDE 650 KONUT SATILDI

Geçen yıl Türkiye’de 1.3 milyon konut satışı yapıldığını ve bunun yüzde 20’sinin İstanbul’da gerçekleştiğini kaydeden Kurum, “Bu, günde 650 konut satıldığı anlamına geliyor” dedi. Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) son dönem kararlarının Türkiye lehine olduğunu belirten Kurum, “İç piyasaya baktığımızda, önümüzdeki dönemde faiz indirimleri bekliyoruz” diye konuştu.

‘HEDEFLERE ULAŞACAĞIZ’

Kurum, Emlak GYO’nun ilk çeyrek verilerinde bir önceki yıla göre 1000 ünitelik düşüş ve gelirinde azalma olmasını “Açıkladığımız hedeflere çok uzak değiliz. Yeni lansmanlar ve satışlar gelecek. İnşallah yıl sonu hedeflerine ulaşacağız” şeklinde değerlendirdi.

Habertürk


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı




Karat34'ün üçte biri lansman öncesi satıldı Basın Ekspres Yolu üzerinde, 22 dönüm araziye inşa edilen Karat34 projesinin üçte birinin daha proje tanıtılmadan satıldığını belirten Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Karat34 Avrupa Yakası'nın ikinci Levent aksı olacak" dedi. 


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul'da, Basın Ekspres Yolu üzerinde inşa edilen Karat34 projesinin üçte birinin lansmandan önce satıldığını söyledi. Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat tarafından Emlak Konut güvencesiyle 22 dönüm üzerinde inşa edilen 'Karat 34' projesi ile ilgili bilgi veren Kurum şunları söyledi: "Projede 440 milyon liralık satış taahhüdü bulunuyor. Yüzde 39 oran karşılığında 171 milyon lira şirket payı toplam geliri taahhüt edildi. Projede 621 bağımsız bölüm var.
 

Sektörde balon vardı, arz fazlası vardı diyenlere inat daha lansman öncesinde yüzde 30'a yakın ön talep geldi. Bunlar, satışı gerçekleşmiş projeler. Yoğun ilgi var." Kurum, süreç içerisinde kendilerine taahhüt edüen 171 milyon 600 bin liralık gelirin proje değerlendiği ve zamanla değerleneceği için artabileceğini bildirerek şöyle devam etti:

 "Altyapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte yoğun ilgi görmekteyiz 'Karat 34'te daire fiyatları yüzde 18 KDV dahil 229 bin TL'den, ofis fiyatları ise yüzde 18 KDV dahil 874 bin TL'den başlıyor. Karat 34 Avrupa Yakası'nda ikinci bir Levent aksı olarak adlandırılabilecek lokasyonda bulunuyor. Proje E-5'i TEM'e bağlayan Basın Ekspres Yolu üzerinde gerçekleşiyor. Basın Ekspres Yolu bugün iş odaklı, ofis odaklı bir gelişim sergiliyor. Proje lokasyonuna baktığınızda da ulaşım bakımından sıkıntısı olmayan, hem Atatürk Havalimanı'na hem üçüncü havalimanına ulaşım kolaylığı olan bir konumda yer alıyor." 

'Kentsel dönüşüm master plan çerçevesinde devam etmeli'


 Artık kentsel dönüşümde yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirten Kurum, şu ifadeleri kullandı: "İstanbul'un tarihi dokusunu, mirasım konuştuğumuz bu süreçte kentsel dönüşüm uygulamalarının bir master plan çerçevesinde devam etmesi ve bu plana uygun bir şekilde tek elden yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Buna ilişkin çalışmaların da ivedilikle yapılması kanaatindeyim." İnşaat sektörünün Türkiye'deki istihdamın yüzde 8'ini oluşturduğunu dile getiren Kurum, bu ekonomik gücün en önemli aktörlerden birisinin de konut geliştiricileri olduğunu aktardı. Kurum, geçen yıl 1.3 milyon konut satışmm yüzde 20'sinin İstanbul'da gerçekleştiğini kaydederek, "Bu rakam günde 650 konut satışı demek. Konut talebindeki canlılığın en önemli göstergesi. Türkiye ekonomisi, istihdam verileri ve desteklediği sektörler açısından önemli bir veri" diye konuştu. 

'Faiz indirimi bekliyoruz' 


Fed'in 2014 sonundan itibaren faiz artırımıyla ilgili söylentisinin gelişmekte olan piyasaları olumsuz etkilediğini anımsatan Kurum, son dönemde Fed'in kararları daha olumlu S? 9V CI01Hİ"! JO bir takvim sürecinde uygulayacağım açıklamasının süreci Türkiye lehine döndürdüğünü aktardı. Kurum, "İç piyasayabaktığmızdafaizlerle ilgili önemli gelişmeler olacağım düşünüyoruz. Hatta önümüzdeki süreçte faiz indirimleYi'olmasyıı bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Geçen yıl Türkiye'nin yüzde 4 büyüdüğünü hatırlatan Kurum, bu rakamının beklenenin üzerinde olduğunu, bu rakamın Türkiye'deki ekonomik istikrarın piyasaya ve büyümeye etkisini gösterdiğini söyledi. 

Dünya



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DOĞA Şehircilik ve Başyapı İnşaat'ın Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa ettiği 'Karat 34' İstanbul Avrupa yakasının iş ve yaşam akışı açısından kritik ulaşım akslarının kesiştiği noktada yükseliyor. 
Altyapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte yoğun ilgi gören 'Karat 34'te daire fiyatları yüzde 18 KDV dahil 229 bin TL'den, ofis fiyatları ise yine yüzde 18 KI )V dahil 874 bin 'Hilen başlıyor İstanbul'un önemli ulaşım akslarının kesişti.

Basın Ekspres Yolu üzerinde 

Doga Şehircilik ve Başyapı inşaat tarafından Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen 'Karat 34' projesinin lansmanı Emlak Konut GYO Gend Müdürü Murat Kurum, Doga Şehircilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ayvacı, Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Ayvacı ve Başyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş'ın ev sahipliğinde Çırağan Sarayında gerçekleştirildi.

MARKA ŞEHİR 

Toplantıda yaptığı konuşmada İstanbul'un sürekli güncellenen altyapı kesintisiz gelişimiyle 'marka şehir' niteliğine dikkat çeken Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ayvacı "Projemizi tercih edenlerin yaşamında oluşacak farkın yanında İstanbul'da da bir fark geliştirmeyi amaçlamıştık. Daha projemizin isminin gündeme gelmesiyle birlikte gördüğümüz yoğun ilgi, şu ana kadar gelen ön talep, önümüze doğru hedefler koyduğumuzun en büyük kanıtı oldu" diye konuştu. 

MASTER PLÂN 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, artık kentsel dönüşümde yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirterek, "İstanbul'un tarihi dokusunu, mirasını konuştuğumuz bu süreçte kentsel dönüşüm uygulamalarının bir master plan çerçevesinde devam etmesi ve bu plana uygun bir şekilde tek eklen yönetilmesi gerekliğini düşünüyorum Ikına ilişkin çalışmaların da ivedilikle yapılması kanaatindeyim" dedi 

Yeni Akit



Bu haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Bahçelievler Yenibosna’da Fatih Koleji’nin yanındaki fidanlık alandaki 22 dönüm araziye Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat ile rezidans konut ve ofislerden oluşan Karat 34 adlı bir proje hayata geçiriyor.
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum arsayı 2014’te TOKİ’den özelleştirme kapsamında satın aldıklarını belirterek, “Biz bu arsayı aldığmızda fidanlık değildi” savunmasını yaptı. Başyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Musa Baş ise, projenin dışında E5’e kadar olan bölümün fidanlık olduğunu bunun da Karat 34’ün değerini artırdığını söyledi.

440 milyon TL gelir


Karat 34 Yenibosna projesi 36 bin 174 metrekare alan üzerinde yükselecek. Doğa-Başyapı ortaklığı, Karat 34 projesinin arsasını Emlak Konut GYO’dan 440 milyon lira satış toplam geliri ve 171 milyon 600 bin liralık Emlak Konut pay teklifiyle kazanmıştı. Karat 34 için 25 Ocak 2016’da yapı ruhsatı alınmıştı. Karat 34 arsasının daha önce Gülen Cematine yakınlığıyla bilinen Fatih Koleji’ne tahsis edildiği ancak 17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüjvet Operasyonlarından sonra bundan vazgeçildiği de iddia ediliyor. 
Karat 34’ün tanıtım toplantısında verilen bilgilere göre; Proje, 3’ü rezidans 3’ü ofis olmak üzere 6 bloktan oluşuyor. Proje bünyesinde; stüdyo, 1+1, 1+1 dubleks, 2+1, 2+1 dubleks, 3+1, 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks daire seçeneklerinden oluşan 470 konut ile 123 adet ofis 28 ticari ünite bulunuyor. Projede konutların m2 fiyatları ise 7 bin 300 TL olacak.

Cumhuriyet



Haber Taraf Gazetesi'nde şöyle yer aldı



Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat'ın Emlak Konut GYO güvenceli projesi Karat 34'te daireler KDV dahil 229 bin, ofisler 874 bin TL'den başlıyor. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, 'sektörde arz fazlası var, balon var' diyenlere inat, lansman öncesi yüzde 30'unu sattık' dedi .

4 İstanbul'un önemli ulaşım akslarının kesiştiği Basın Ekspres Yolu üzerinde Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat tarafından Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen 'Karat 34' projesi satışa sunuldu. 
Karat 34'ün yalnızca kendi için değil, bulunduğu çevre için de bir değer yaratacağını kaydeden Doğa Şehircilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ayvacı, Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirdikleri Karat 34'ün, lokasyonu sebebiyle bir yatırım fırsatı sunduğunu kaydetti. 

BASIN EKSPRES YOLU ÜZERİNDE 


Karat 34'ün çevresinde sağlık kurumlan, otoyollar, metro metrobüs, alışveriş merkezleri ve sosyal alanlar, uluslararası kongre ve fuar alanı, ticaret merkezleri ile bir de havalimanının bulunduğunu ifade eden Ayvacı, "Bu nedenle Karat 34, kullanım ve yatınm açısından son derece değerli bir proje. Projemizde gördüğümüz yoğun ilgi, şu ana kadar gelen ön talep, önümüze doğru hedefler koyduğumuzun en büyük kanıtı oldu" diye konuştu. 

Karat 34 projesinin yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken Emlak Konut Gayrimenkul Yatınm Ortaklığı A.Ş Genel Müdürü Murat Kurum, "Proje E-5'i TEM'e bağlayan Basın Ekspres Yolu üzerinde gerçekleşiyor. Basın Ekspres Yolu bugün iş odaklı, ofis odaklı bir gelişim sergiliyor. Proje lokasyonuna baktığınızda da ulaşım bakımından sıkıntısı olmayan, hem Atatürk Havalimam'na hem üçüncü havalimanına ulaşım kolaylığı olan bir konumda yer alıyor. Projeye oldukça yoğun bir ilgi var. Sektörde balon var, arz fazlası var diyenlere inat, daha lansman öncesinde yüzde 30'a yakın bir ön talep geldi ve bunlar satışı gerçekleşmiş talepler." dedi. 

6 BLOKTA 470 KONUT, 123 OFİS, 28 TİCARİ ÜNİTE... 


Karat 34; 3'ü rezidans 3'ü ofis olmak üzere 6 bloktan oluşuyor. 
Proje bünyesinde; stüdyo, 1+1,1+1 dubleks, 2+1,2+1 dubleks, 3+1,3+1 dubleks ve 4+1 dubleks daire seçeneklerinden oluşan 470 konut ile 123 adet ofis 28 ticari ünite bulunuyor. Proje kapsamındaki daireler 28,5 metrekare ile 267 metrekare arasında değişiyor. 
Her bloğun kendine özel merdiven ve asansörlerden oluşan ana giriş holleri ve lobi alanlan mevcut. Tüm ofis, konut ve ticari ünitelerin kullanımı için yeterli kapasitede otopark da projede yer alıyor. 
Projede çok fonksiyonu sosyal tesis var. Sosyal tesis; konferans salonu, seminer odalan ile kültürel, sosyal ve profesyonel çeşitli aktivitelere hizmet edecek ve hem ofislere hem de konuüara hitap edecek şekilde planlandı. Bünyesinde sauna, hamam, masaj ve buhar odalan, yüzme havuzu, soyunma ve duş odalan bulunuyor. Bunun yanı sıra özel dekore edilmiş fitnes-gym ve kişiye özel antrenman yapmaya olanak sağlayan stüdyolar da mevcut. Leed sertifikalı peyzaj ile bütünleşen, tüm kullanıcılara hitap eden açık alanda konuşlanan kafe alanlan da projede yer alıyor. Basm Ekspres Yolu'yla E-5'e cephesi olan Karat 34, Atatürk Havalimam'na 5 dakika mesafede olup Edirne Yolu'na bağlantılan da bulunuyor. Temmuz 2017'de teslim edilmesi planlanan Karat 34'ten konut ya da ofis almak isteyenler için lansman kapsamında 36 aya kadar o (sıfır) faiz ile satış seçenekleri var. 


Geri Dön