26 / 04 / 2024

Kardiyum AVM'de herkes kendi kuklasını yaptırabilecek

Kardiyum AVM'de herkes kendi kuklasını yaptırabilecek

Türkiye'nin ilk Kukla Müzesi ve Kukla Tiyatrosu bulunan alışveriş merkezi Kardiyum, İstanbul Taşdelen'de Nisan 2010'da kapılarını açıyor



Obama'ya kukla gönderen Kukla Merkezi'yle birlikte hareket ettiklerini söyleyen MRT Danışmanlık'ın Kurucu Ortağı Murat Döker, Fransızların bile konsepti ithal etmek için geldiğini açıkladı.

Alışveriş merkezlerinin sayısındaki artış farklı konsept arayışlarını da beraberinde getirirken akvaryumlu, kayak merkezli, oyun parklı alışveriş merkezlerine şimdi de 'Kukla Müze'lisi ekleniyor. Türkiye'nin ilk Kukla Müzesi ve Kukla Tiyatrosu'na ev sahipliği yapacak olan ve İstanbul Taşdelen'de inşaatı devam eden Kardiyum AVM, Nisan 2010'da kapılarını açıyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaretinden sonra onun kuklasını yaparak başkana gönderen Kukla Merkezi, siyasetçilerden sporculara, çizgi film kahramanlarından sanatçılara kadar yüzlerce ismin kuklasını Kardiyum AVM'de kurulacak müzede sergilemeye başlayacak. İlk aşamada müzede 300'e yakın kuklanın sergilenmesi planlanırken bu sayı yakın zamanda 1.000'e kadar çıkacak. Kuklalar aynı zamanda satışa sunulacak ve isteyen kendi kuklasını da yaptırabilecek.

Kukla müzesi de olacak

Yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek olan alışveriş merkezinin yönetimini üstlenen MRT Danışmanlık'ın Kurucu Ortağı Murat Döker, "Sadece İstanbul'da 110 AVM var. Önümüzdeki günlerde bu sayının 2'ye katlanması bekleniyor. Böyle bir ortamda yeni yapılacak yatırımların mutlaka farklı konseptlerle hayata geçirilmesi gerekiyor. Kardiyum da 'Kukla Müzesi've 'Kukla Tiyatrosu'yla farklılaşıyor. 300 bin nüfusun olduğu bir alana inşa edilen AVM'deki bu konsept Fransızların bile ilgisini çekti ve yerinde incelemek, kendi ülkelerinde de uygulamak için geldiler" dedi. Kadıköy Şifa Hastanesi'nin ve Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nin işletmeciliğini de yapan Gülderen İnşaat'ın AVM sektöründe ilk yatırımı olan Kardiyum'un mimarisini de Mango'nun iç tasarımcılarının yaptığını aktaran Döker, "Perakendeciler artık sadece `Ne kadar kira ödeyeceğim?' diye sormuyor. Bir AVM'ye girmek için sordukları ilk sorular lokasyon ve metrekare büyüklüğü. Ağırlıklı olarak 10 bin metrekarenin üzerindeki AVM'ler tercih ediliyor" diye konuştu.

Hem nikah hem alışveriş

Murat Döker, Kadıköy Belediyesi'nin arsa sahibi olduğu Ataşehir'de 25 bin metrekarelik bir alanda 6 nikah salonunun da olduğu 7 katlı bir alışveriş ve yaşam merkezi yatırımının daha yönetim ve kiralamasını da üstlendiklerini aktardı. Döker, 50 milyon dolara malolacak projede nikah salonları ile yılda 2 milyon nüfusa hitap edeceklerine dikkat çekti.

Fi-Side'ye Türkiye'de hiç olmayan markalar gelecek

MRT Danışmanlık olarak Anadolu'nun ilk aquaparklı AVM'si Sakarya'da kiralamasının yüzde 70'i daha açılmadan biten Sangarium AVM ile Fi-Yapı'nın 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceği Bahçeşehir'deki alışveriş ve yaşam merkezine de danışmanlık yaptıklarını belirten kurucu ortak llkin Mert Küçük, "Fi-Yapı'yla farklı bir iş ortaklığı yaptık. Bundan sonra Fi-Yapı'nın inşaat yaptığı tüm alanlardaki ticari alan ile ünitelerin konseptini biz hazırlayacağız. Bunun ilk örneği de Fi-Side'de olacak. 20 bin metrekarelik alanda ev tekstili, mobilya, yapı malzemesi konularında Türkiye'ye ilk kez gelecek markaları biraraya getireceğiz. Şu anda 3-4 markayla görüşmeler bitmek üzere" dedi. Fi-Side'daki projenin 3 bin 160 Fi-Yapı konutunun yanı sıra Bahçeşehir ve çevre ilçelerden de müşteri çekeceğini aktaran Küçük, merkezin 2012'de açılacağını sözlerine ekledi.

Obama'nın da kuklasını yaptı

- Kukla Merkezi, Barack Obama'nın Türkiye ziyareti sonrası Obama'nın bir kuklasını yapmış, daha sonra bu kuklayı ABD'ye göndermişti. Kardiyum AVM'deki Kukla Müzesi'ne de Kukla Merkezi imza atacak.

Hale Tüzün / Vatan

 


Geri Dön