19 / 04 / 2024

Kars'a yeni konutlar inşa ediliyor!

Kars'a yeni konutlar inşa ediliyor!

Kars’ta alt yapı sorunu tamamlanan cadde ve sokaklarda çok katlı konutlar yapılıyor. Kentte cadde ve sokakların alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte tek katlı evler yerini sitelere ve konutlara bırakıyor.



Kars’ta alt yapı sorunu tamamlanan cadde ve sokaklarda çok katlı konutlar yapılıyor. Kentte cadde ve sokakların alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte tek katlı evler yerini sitelere ve konutlara bırakıyor. Çok sayıda vatandaş ise evlerini müteahhitlere vererek değerlendiriyor.

Kars’ta Cadde ve sokaklarda yolların asfalt yapılması vatandaşların ev arsalarının değerlenmesine neden oldu. Birçok vatandaş kendi ev ve arsalarını müteahhitlere vererek eski gece kondu evlerinin yerine çok katlı modern binalar yaptırıyor. Hemen hemen bütün cadde ve sokaklarda yükselen binalar kentin görünümünde olumlu şekilde etkiliyor.

Kars Belediye Başkanlığı’nca kent merkezinde ve kenar mahallelerde yapılan kanalizasyon, içme suyu şebekesi, asfalt ve kaldırımın ardından vatandaşlar da gece kondu evleriyle boş arsalarını değerlendiriyor. Çok sayıda vatandaş evlerini ve arsalarını müteahhitlere vererek kentin gelişimine katkı sağlıyor.

Kars Belediye Başkanlığı’nca 2013 inşaat sezonunda şehir merkezinde yaklaşık 172 binaya inşaat izni verilmişken, bu sayı 2015 yılında 350’yi buldu.

Öte yandan Kars Belediyesi İmar Müdürlüğü, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek adına, bina yaptırmak için müracaat eden vatandaşlara her türlü kolaylığı sağladığı kaydedildi.



Hürriyet 


Geri Dön