29 / 03 / 2024

Karşıyaka Stadı için gözler ruhsat sürecinde!

Karşıyaka Stadı için gözler ruhsat sürecinde!

Danıştay 13'üncü Dairesi'nin Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak 2 yeni stadın ihalesini iptal eden Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı bozmasından sonra gözler, ruhsat sürecine çevrildi.




Danıştay 13'üncü Dairesi'nin Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak 2 yeni stadın ihalesini iptal eden  Ankara  18'inci İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı bozmasından sonra gözler, ruhsat sürecine çevrildi.

Danıştay'ın mahkeme kararını, davanın süresinde açılmadığı gerekçesiyle bozduğu, kararın yazılıp imzalandıktan sonra taraflara resmi olarak tebliğ edileceği öğrenildi. Kararın ulaşmasından sonra, Yalı'daki eski Karşıyaka İlçe Stadı'nın bulunduğu araziye yapılacak yeni stat inşaatının kaldığı yerden başlaması için yüklenici firma ruhsat için harekete geçecek. 28 Ocak 2014'te yapılan ihaleyi 54 milyon 88 bin TL bedelle kazanan Ali Acar İnşaat, ruhsat için önce belediyeye başvuracak.

Belediyeden ruhsat konusunda engel çıkması durumunda firma bu kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yönelecek. Geçen yıl stat arazisinde ruhsata tabi olmayan yıkım ve hafriyat işlemlerini yaparak tribün temelleri için altyapı dolgusu ile kazıklama çalışmalarını tamamlayan müteahhit firmanın tribün inşaatına başlayabilmesi için inşaat ruhsatı alması gerekiyor. Ancak inşaat ruhsatı konusunda bazı sivil toplum kuruluşlarının dava açma tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Firma, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Ankara 18. İdare Mahkemesi'nin kararı üzerine hak ediş ödemesi yapmayı durdurmasından sonra geçtiğimiz şubat ayında stat arazisindeki çalışanlarını ve ekipmanlarını çekip, inşaatı durdurmuştu.

GÖZTEPE'YE YENİ İHALE

Göztepe'de Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine yapılacak stat konusunda gözler yeni ihaleye çevrildi. Stadın 29 Ocak 2014'te yapılan ilk ihalesinin sözleşmesi, Ankara 1'inci İdare Mahkemesi'nin ihale iptal kararının ardından feshedildi. Göztepe yönetimi, geçen ekim ayında 20 bin kişilik yeni bir stat projesi çizdirip, ocak ayında yapılması planlanan ihaleyi beklemeye başladı. Geride bıraktığımız süreçte 37 bin metrekarelik arazide Büyükşehir Belediyesi'nin 1406 metrekarelik payı 2015'te Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi. Arazideki 150 metrekarelik şahıs arsası da Bakanlar Kurulu kararıyla ekim ayında acele kamulaştırılıp, karar Resmi Gazete'de yayınlandı.



Hürriyet


Geri Dön