20 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadı inşaatında ortaklık! 

Karşıyaka Stadı inşaatında ortaklık! 

İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka'nın taraftarı yıllardır statlarının inşa edileceği günü bekliyor. Peki Karşıyaka stat inşaatında son durum ne? İşte son gelişmeler...



İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka'nın taraftarı yıllardır statlarının inşa edileceği günü bekliyor. Milliyet'ten Onur Çakır bugünkü köşesinde söz konusu inşaat için yaşanan gelişmeleri kaleme aldı. İşte Onur Çakır'ın bugünkü yazısı...


3. Lig ekiplerinden, İzmir’in köklü kulübü Karşıyaka’nın yıllardır yolunu gözlediği stadı için yeni bir gelişme yaşandı, taraflar Ankara’da buluştu.

Karşıyaka stadı inşaatının yapımına ilişkin sevindiren örnek bir adım atıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı,  İzmir  Milletvekili Hamza Dağ’la birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’yla Ankara’da görüştü. Başkan Cemil Tugay, eylül ayının başında Milliyet Ege’ye yaptığı açıklamada, “Bakanlığın burayı stat yapma gibi amacı yok. Israr ederek dile getiriyorum. Lütfen araziyi Karşıyaka Belediyesi’ne dolayısıyla Karşıyaka halkına verin ve de biz buraya kendi stadımızı yapalım. Bu olayda dahil olması gereken fakat olmayan isimler var. Bu konu hakkında bir an önce ellerini taşın altına koymaları gerekiyor. Yoksa sonuç alamayız” diye konuşmuştu.

Başkan Tugay’ın açıklamalarını aktardığımız AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da, “Eğer böyle bir talepleri varsa bakanlıkla görüşülmesi konusunda gerekli adımların atılması için gerekeni yaparız” yanıtını vermişti.

Ve önceki gün de AK Partili Dağ’ın girişimiyle Ankara’da “stat zirvesi” gerçekleşti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıya Dağ, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükarcı katıldı.

Buluşmada yıkılan Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri’nin yerine yapılacak statla ilgili sürecin Gençlik Spor Bakanlığı, İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyesi’nin dahil olduğu bir konsorsiyumla yürütülmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi. Taraflar, stat inşaatıyla ilgili ön çalışma yapacak. Projede bazı revizyonlara da gidilecek.

‘İşbölümü yapacağız’ 

Gelişmelerden dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Cemil Tugay, “Stat için somut bir adım atıldı. Yapımıyla ilgili hukuki engel olmadığı konusunda fikir birliğine vardık. Projenin gerçekleşmesi için finansal altyapının oluşturulması gerekiyor. Bunu da ‘Bakanlık, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyeleri yürütebilir’ dedik. Bir işbölümü yapacağız. Şehir içinde yapılacak stat için şehir yaşamını etkileyemeyecek bir proje olmalı. Görüşmeyi Büyükşehir Başkanımız Tunç Bey’e aktardım, olumlu yaklaştı. Oluşturulan kurul çalışma yapacak. Çalışma üzerinden uzlaşı sağlamaya çalışacağız” dedi.

Karşıyaka Stadı ne zaman yapılacak?


Geri Dön