20 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadı ne zaman yapılacak?

Karşıyaka Stadı ne zaman yapılacak?

Karşıyaka Stadı henüz yapılmadı. Proje ortaya kondu, yeriyle ilgili karşı çıkışlar, tartışmalar, davalar, iptaller yaşandı. Peki stad ne zaman yapılacak?



Karşıyaka Stadı henüz yapılmadı. Proje ortaya kondu, yeriyle ilgili karşı çıkışlar, tartışmalar, davalar, iptaller yaşandı. Peki stad ne zaman yapılacak? 

Milliyet Gazetesi köşeyazarı Onur Çakır, bugünkü köşesinde Karşıyaka Stadı'nı kaleme aldı. 

İşte Onur Çakır'ın 'Karşıyaka Stadı artık yapılsın' başlıklı yazısı...

Göztepe’nin stat projesi ilk ortaya atıldığında herkes heyecanlandı. Yapılır mı, yapılmaz mı? derken stat inşaatı bitti, maçlar oynanmaya başladı.
Peki ya Karşıyaka stadı? Proje ortaya kondu, yeriyle ilgili karşı çıkışlar, tartışmalar, davalar, iptaller… Gelinen noktada elde var sıfır! Şu anda herkes topu birbirine atar halde. Özellikle Karşıyaka’nın stat konusunda tek yumruk olma zamanı geldi ve geçiyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan tam da bu süreçten kritik bir çağrı geldi. “Stadı yapılacak alanı belediyeye devredin, biz yapalım” dedi Başkan Tugay.

Ben de kendisine, “Stadı belediye olarak tek başınıza yapmanız mümkün değil” hatırlatmasında bulundum. Başkan Tugay, bu konuyu enine boyuna düşünmüş. “Sadece Karşıyaka Belediyesi olarak biz elimizi taşın altına koymayacağız. Büyükşehir Belediyesi, iş insanları, sivil toplum kuruluşları en önemlisi ise Karşıyakalılarla birlikte bunu başarırız” değerlendirmesinde bulundu.

Sizce bu mümkün mü? Bana kalırsa mümkün. Tabi Başkan Tugay’ın da dediği gibi herkesin taşın altına eline koyması şartıyla… Tugay’ın bu çağrısına/talebine CHP örgütünden de destek geldi. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç da, “Üzerimize düşen ne varsa yaparız” dedi.

Bundan sonra yaşanacakları merak ediyorum ve şu soruyu önemsiyorum: “Karşıyaka stadı ne zaman yapılacak?”

Vaka arttı çünkü…

Hatay'ın yeni stadının inşaatında son durum ne?


Geri Dön