26 / 04 / 2024

Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalesi iptal edildi!

Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalesi iptal edildi!

Ankara 18. İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesini iptal etti.



28 Ocak ve 29 Ocak 2014’te Toplu Konut İdaresi’nce gerçekleşen ihalelerin iptaline gerekçe olarak, stat yapılacak arazilerdeki mülkiyet sorunu, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmaması gösterildi. Ancak ihalelerin ardından geçen 2 yıllık süreçte  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri’ndeki arazi içindeki 1406 metrekare, Karşıyaka Belediyesi de Karşıyaka İlçe Stadı’ndaki 2770 metrekarelik paylarını bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devretmişti.


Devir işlemleri sonrası arazilerdeki mülkiyet sorunları çözülüp parsel birleştirme işlemleri tamamlanırken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve  TOKİ  ile ihaleleri alan Ali Acar İnşaat ve DOYAP Yapı’nın bu belgelerle birlikte iptal kararını temyize taşıyacağı belirtildi. Son gelişmelerin ardından, yılan hikayesine dönen yeni statların inşaat sürecinin yeniden uzaması bekleniyor. İnşaat ruhsatı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı beklenen Karşıyaka Stadı’nda zemin iyileştirme çalışmaları yapılırken, Göztepe Stadı için Gürsel Aksel Tesisleri’ndeki yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu arada İzmir Şehir Plancıları Odası’nın ihalelerin iptaliyle ilgili davası ise sürüyor.


Sözcü




Haber Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ankara 18'inci İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesini iptal etti. 28 Ocak ve 29 Ocak 2014'te Toplu Konut İdaresi'nce gerçekleşen ihalelerin iptaline gerekçe olarak, stat yapılacak arazilerdeki mülkiyet sorunu, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmaması gösterildi. İlk tepki AK Partili Hamza Dağ'dan geldi.


Ankara 18'inci İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesini iptal etti. 28 Ocak ve 29 Ocak 2014'te Toplu Konut İdaresi'nce gerçekleşen ihalelerin iptaline gerekçe olarak, stat yapılacak arazilerdeki mülkiyet sorunu, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmaması gösterildi. Ancak ihalelerin ardından geçen 2 yıllık süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki arazi içindeki 1406 metrekare, Karşıyaka Belediyesi de Karşıyaka İlçe Stadı'ndaki 2770 metrekarelik paylarını bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devretmişti.


Devir işlemleri sonrası arazilerdeki mülkiyet sorunları çözülüp parsel birleştirme işlemleri tamamlanırken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ ile ihaleleri alan Ali Acar İnşaat ve DOYAP Yapı'nın bu belgelerle birlikte iptal kararını temyize taşıyacağı belirtildi. Son gelişmelerin ardından, yılan hikayesine dönen yeni statların inşaat sürecinin yeniden uzaması bekleniyor. İnşaat ruhsatı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı beklenen Karşıyaka Stadı'nda zemin iyileştirme çalışmaları yapılırken, Göztepe Stadı için Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu arada  İzmir Şehir Plancıları Odası'nın ihalelerin iptaliyle ilgili davası ise sürüyor. 


Yaşanan gelişme sonrası Ak Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, yazılı bir açıklama yaparak Büyükşehir'e tepki gösterdi.


Dağ şu açıklamayı yaptı; İzmir’in ve Karşıyaka’nın gerek futbolda gerekse de diğer spor dallarında daha başarılı olması ve bu şehrin şampiyonluklarla anılması için tüm vekillerimiz ve yerel yöneticilerimizle var gücümüzle mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bu bağlamda İzmir’e yeni statlar kazandırmak için kolları sıvadık ve 2014 yılında yapılan ihale ile ilgili ilk önemli adımı atmış. olduk. Ne yazık ki belediyelerin takınmış oldukları, ne bizim ne de İzmirlilerin anlam veremediği bu yaklaşım neticesinde iğneyle kuyu kazar hale gelinmiştir.


“TEMYİZ YOLU AÇIK OLMAK ÜZERE ...”


2014 Yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ile açılmış olan Karşıyaka ve Göztepe stadının ihalesinin iptaline ilişkin dava sonuçlandı. Ve büyükşehir temyiz yolu açık olmak üzere davayı kazanmış oldu. Karar sonrası Büyükşehir belediyesi bu başarısını kutlarken, Karşıyakalıların tarihi statlarına kavuşması ve kulübün buradan elde edeceği gelir de ertelenmiş oldu. Her fırsatta dile getirdiğimiz ama asla karşılık bulamadığımız “Söz Konusu İzmir’e hizmet ise gerisi teferruattır” yaklaşımı ne acı ki yine karşılıksız kaldı. Oysa çok değil daha 5 ay önce yapmış olduğumuz açıklamada aynen şunları söylemiştik;


“Bu statlar birlik beraberlik içerisinde yapılmalı. Birlikte ürettiğimiz hizmetlerle bu kenti kalkındırır sorunlarını çözeriz. Statlar, belediyeler ve hükümet işbirliği içerisinde tamamlanmış olacak. Bunun için tahsise de bu gözle bakılmalı. Bunun sonucunda da İzmir kazanacak. Belediyenin de bu güzel hizmete katkı sunmasını bekliyoruz. Kulüplerin ve taraftarların isteği de bu doğrultudadır. İşin içinde hizmet olduğu için kimsenin engel olacağını düşünmüyoruz.”


STATLARIN YAPIMI DURDU


Ne yazık ki yapılan bu çağrılar, bütün iyi niyet tutumları karşılıksız kalmıştır. Büyükşehir belediye başkanını tebrik ediyorum, İzmir’e yeni bir hizmet daha kazandırmış ve Karşıyaka ve Göztepe stadının yapımını şu an itibariyle durdurmayı başarmıştır. Büyükşehir belediye başkanı her ne kadar İzmir’in ve İzmirlilerin hizmete ulaşımını engelleme noktasında mücadele etse de bizler burada söz veriyoruz. Her türlü engellemelere rağmen Karşıyaka ve Göztepe’nin hak ettiği ve kulüplerin de kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak, Karşıyaka ve Göztepe’nin tarihini yaşatacak olan, Karşıyaka ve Göztepe stadı er yada geç bitirilecek ve hizmete açılacaktır. Ama hizmetlerin engellenmesi için dava üstüne dava açan Büyükşehir belediye başkanı o stat yaşadığı sürece unutulmayacak ve her zaman hak ettiği gibi anılacaktır.  



Yenigün


Haber Anadolu Ajansı'ndan şu şekilde servis edildi; 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Göztepe ve Karşıyaka statlarının ihalelerine iptal kararı veren  Ankara  18. İdare Mahkemesinin stat yapılacak alana ilişkin mülkiyetin ihdas, ifraz ve tevhit işlemlerinin tamamlanmadığı için bu kararı verdiğini bildirdi.


İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Karşıyaka ve Göztepe'de stat yapılmak istenen parselin bulunduğu alanın, konutların yoğun olarak yer aldığı, etrafında hiçbir açık alanın bulunmadığı bir bölgede yer aldığı belirtildi.


Bu alanların bölgelerindeki tek büyük açık alan niteliğinde olması nedeniyle, afet sonrası çadır kurulacak alan olarak hizmet vermesinin planlandığının bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


 "Stadyum ile projede yer alan ticari kullanımların yapımı ile bölgedeki mevcut trafik yükü ciddi bir artış gösterecek ve bu durum özellikle maç günlerinde kentin yaşamının kilitlenmesine yol açacak. Otopark yönetmeliğine göre 15 bin seyirci kapasiteli bir stadyumun 500 araçlık otoparka sahip olması gerekirken, Göztepe Stadı'nda 195 araçlık otoparka yer verildiği, Karşıyaka Stadı projesinde ise otopark alanına hiç yer verilmediği görülmüştür."


Tüm bu hususların 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 3. maddesine aykırı olduğunun belirtildiği açıklamada, "Mahkeme kararında stadyum yapılacak alana ilişkin mülkiyet ihdas, ifraz ve tevhit işlemlerinin tamamlanmadığı, bu hususlar tamamlanmaksızın yapılan ihalelerde hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçesi ile ihale işlemlerine yönelik iptal kararı verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.


AA




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesi, Ankara 18'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davayı değerlendiren mahkeme, 28 Ocak ve 29 Ocak 2014'te TOKİ tarafından gerçekleşen ihalelerin iptaline gerekçe olarak, stat yapılacak arazilerdeki mülkiyet sorunu, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmamasını gösterdi. 


Zaman




Haber Ege Telgraf  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ankara 18'inci İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesini iptal etti. İptale gerekçe olarak, stat yapılacak arazilerdeki mülkiyet sorunu, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmaması gösterildi. Ancak arazilerdeki mülkiyet sorunları çözülüp parsel birleştirme işlemleri tamamlanırken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ ile ihaleleri alan Ali Acar İnşaat ve DOYAP Yapı'nın bu belgelerle birlikte iptal kararını temyize taşıyacağı belirtildi. Son gelişmelerin ardından, statların inşaat sürecinin uzaması bekleniyor. İnşaat ruhsatı için Çevre Bakanlığı kararı beklenen Karşıyaka Stadı'nda zemin iyileştirme çalışması yapılırken, Göztepe Stadı için Gürsel Aksel Tesislerindeki yıkım çalışmaları sürüyor.



Ege Telgraf 


Haber İzmir Haber Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ankara 18'inci İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesini iptal etti.


AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nu eleştirip, "Karşıyaka ve Göztepe'nin tarihini yaşatacak statlar er ya da geç bitirilecek ve hizmete açılacaktır. Ama hizmetlerin engellenmesi için dava üstüne dava açan Büyükşehir Belediye Başkanı unutulmayacak ve her zaman hak ettiği gibi anılacaktır" dedi.


28 Ocak ve 29 Ocak 2014'te Toplu Konut İdaresi'nce gerçekleşen ihalelerin iptaline gerekçe olarak, stat yapılacak arazilerdeki mülkiyet sorunu, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmaması gösterildi. Ancak ihalelerin ardından geçen 2 yıllık süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki arazi içindeki 1406 metrekare, Karşıyaka Belediyesi de Karşıyaka İlçe Stadı'ndaki 2770 metrekarelik paylarını bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devretmişti.


Devir işlemleri sonrası arazilerdeki mülkiyet sorunları çözülüp parsel birleştirme işlemleri tamamlanırken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ ile ihaleleri alan Ali Acar İnşaat ve DOYAP Yapı'nın bu belgelerle birlikte iptal kararını temyize taşıyacağı belirtildi. 


Son gelişmelerin ardından, yılan hikayesine dönen yeni statların inşaat sürecinin yeniden uzaması bekleniyor. İnşaat ruhsatı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı beklenen Karşıyaka Stadı'nda zemin iyileştirme çalışmaları yapılırken, Göztepe Stadı için Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu arada İzmir Şehir Plancıları Odası'nın ihalelerin iptaliyle ilgili davası ise sürüyor.


AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu'na tepki


AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalesinin iptali sonrası yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nu sert bir dille eleştirdi. Kocaoğlu'nu 'İzmir ve İzmirlilere yapılan hizmetleri engellemek'le suçlayan Dağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatı ile açılmış olan Karşıyaka ve Göztepe stadının ihalesinin iptaline ilişkin dava sonuçlandı ve Büyükşehir, temyiz yolu açık olmak üzere davayı kazanmış oldu. Karar sonrası Büyükşehir Belediyesi bu başarısını kutlarken, Karşıyakalıların tarihi statlarına kavuşması ve kulübün buradan elde edeceği gelir de ertelenmiş oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı her ne kadar İzmir'in ve İzmirlilerin hizmete ulaşımını engelleme noktasında mücadele etse de, bizler burada söz veriyoruz; her türlü engellemelere rağmen kulüplerin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak, Karşıyaka ve Göztepe'nin tarihini yaşatacak statlar er ya da geç bitirilecek ve hizmete açılacaktır. Ama hizmetlerin engellenmesi için dava üstüne dava açan Büyükşehir Belediye Başkanı o stat yaşadığı sürece unutulmayacak ve her zaman hak ettiği gibi anılacaktır."


İzmir Büyükşehir Belediyesi: Sorun sadece mülkiyet problemi değil


Ankara 18. İdare Mahkemesi, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak yeni statların ihalelerini, tesis yapılacak ariziye ilişkin mülkiyet işlemleri tamamlanmadığı gerekçesiyle iptal ederken, davayı açan İzmir Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açılan davanın sadece mülkiyet işlemleriyle ilgili olmadığı belirtilen açıklamada, afet toplanma bölgesi, trafik yoğunluğu ve otopark sorununun da dava konusu olduğu belirtildi. Büyükşehir konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce açılan iptal davasında; stadyum yapılmak istenen parselin bulunduğu alanın konutların yoğun olarak yer aldığı, etrafında hiçbir açık alanın bulunmadığı, bu alanların bölgelerindeki tek büyük açık alan niteliğinde olması nedeniyle hem kentin nefes aldığı bir alan olarak, hem de 1. derece deprem bölgesi olan kentimizde Afet Sonrası Çadır Kurulacak Alan olarak hizmet vermesi planlandığı, stadyum ile birlikte projede yer alan ticari kullanımların yapımı ile bölgedeki mevcut trafik yükü ciddi bir artış gösterecek ve bu durum özellikle maç günlerinde kentin yaşamının kilitlenmesine yol açacağı, otopark yönetmeliğine göre 15 bin kapasiteli bir stadyumun 500 araçlık otoparka sahip olması gerekirken, Göztepe Stadı'nda 195 araçlık otoparka yer verildiği, Karşıyaka Stadı projesinde ise otopark alanına hiç yer verilmediği, bu durumun bölgeye ayrıca bir otopark yükü de getirdiği, tüm bu hususların 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 3. maddesinde düzenlenen 'Herhangi bir saha, her ölçekteki plan esaslarına, bulunduğu bölgenin şartlarına ve yönetmelik hükümlerine aykırı maksatlar için kullanılamaz' hükmüne aykırı olduğu hususlarına dikkat çekildi."


Haber Ekspres (İzmir)




Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan iki stadın ihalesi, mülkiyet sorunu, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmaması gerekçe gösterilerek iptal edildi.


Ankara 18. İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesini iptal etti. 28 Ocak ve '29 Ocak 2014'te Toplu Konut İdaresi'nce yapılan ihalelerin iptaline gerekçe olarak, stat yapılacak arazilerdeki mülkiyet sorunu, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmaması gösterildi. 

Ancak ihalelerin ardından geçen 2 yıllık süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki arazi içindeki 1406 metrekare, Karşıyaka Belediyesi de Karşıyaka İlçe Stadı'ndaki 2770 metrekarelik paylarını bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devretmişti. Devir işlemleri sonrası arazilerdeki mülkiyet sorunları çözülüp parsel birleştirme işlemleri tamamlanırken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ ile ihaleleri alan Ali Acar İnşaat ve DOYAP Yapı'nın bu belgelerle birlikte iptal kararını temyize taşıyacağı belirtildi. 


Süreç uzayacak 

Son gelişmelerin ardından, yılan hikâyesine dönen yeni statların inşaat sürecinin yeniden uzaması bekleniyor. İnşaat ruhsatı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı beklenen Karşıyaka Stadı'nda zemin iyileştirme çalışmaları yapılırken, Göztepe Stadı için Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu arada, İzmir Şehir Plancıları Odası'nın ihalelerin iptaliyle ilgili davası ise sürüyor. 


'Başkan unutulmayacak' 

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nu eleştirerek, "Karşıyaka ve Göztepe'nin tarihini yaşatacak statlar er ya da geç bitirilecek ve hizmete açılacaktır. Ama hizmetlerin engellenmesi için dava üstüne dava açan Büyükşehir Belediye Başkanı unutulmayacak ve her zaman hak ettiği gibi anılacaktır" dedi. 



Milliyet Ege




Haber Birgün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İzmir'de, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki stadın ihalesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara 18. İdare Mahkemesi'nde açtığı dava üzerine iptal edildi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itirazı üzerine stat projelerini iptal eden mahkemenin kararı özellikle yapımı planlanan statların çevresinde oturanları sevindirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itirazı ile iptal edilen Karşıyaka ve Göztepe statlan askıya alınırken, şehirdeki stat problemi futbol takımlarının çalışmalarına büyük zarar veriyor. TOKİ tarafından 28 ve 29 Ocak 2014'te yapılan ihalelerin iptaline gerekçe olarak, stat yapılacak arazilerdeki mülkiyet anlaşmazlıkları, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmaması gösterildi. 



Birgün



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


GÖZTEPE Başkanı Mehmet Sepil ve Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, iki kulübe yapılacak yeni statların ihalesinin Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'nin kararıyla iptal edilmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kapısını çaldı. Kocaoğlu, önce dün akşam saatlerinde Mehmet Sepil, ardından da bugün Fatih Diniz'i kabul etti. Başkanlar, Kocaoğlu'na İzmir'in stat ihtiyacını iletip, gelir, seyirci ve sponsorlar açısından yeni stadyumlara acilen kavuşmaları gerektiğini söyledi.


Sepil ve Diniz'i sıcak bir şekilde ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun, statlar için kapıyı kapatmayıp, "Mahkeme sürecinde eksiklikler olduğu için bu karar çıkmış. Toplu Konut İdaresi'nin Konak ve Karşıyaka Belediyesi'ne bazı evrakları göndermesi gerekiyor. Bu evraklar tamamlanınca sorun kalmaz" dediği öğrenildi. Mahkeme, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine stat arazilerindeki mülkiyet sorunu çözülmediği gerekçesiyle ihaleleri iptal etmişti.


BAKAN KILIÇ'TAN GÜVENCE

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir'e yapılacak Karşıyaka ve Göztepe statları ile yenilenecek Aysancak Stadı'yla ilgili güvence verdi. Antalya'daki bir organizasyonda TRT'ye röportaj veren Kılıç, "İzmir için yeterince çalışma yapılmadığıyla ilgili bir iddia var. Kentte yeni bir spor salonuyla ilgili süreci devam ettiriyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel isteği ve ilgisi var. Olimpik yüzme havuzu ihtiyacını karşılamak için yer tespiti çalışması yapıyoruz" dedi. Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak Stadı'yla ilgili de çalışmaları olduğunu söyleyen Bakan Kılıç şöyle konuştu:

"TOKİ 2 sene önce Karşıyaka ve Göztepe statları için ihale yapmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ihaleler için dava açtı ve mahkeme durdurma kararı aldı. Hem kulüpler, hem yükleniciler hem de bakanlığımız karara itiraz edeceğiz. Kararlılığımızdan birşey kaybetmedik. İzmir'in spor altyapısını çok daha iyi yerlere getirmek için kararlılıkla yola devam edeceğiz. Bu noktada geri dönüşümüz yok. Alsancak Stadı'yla ilgili de sürekli duyum alıyoruz. Stadın hiç sevmediğimiz bir kelime olan AVM yapılacağıyla ilgili bir tartışma olmuş İzmir'de. Böyle bir niyetimiz olmadığını ilk ağızdan tekrar söylüyorum. Orası yine tarihine ve dokusuna yakışır şekilde stat olacak. Bunun projesiyle ilgili çalışma sürüyor."


Bugün


Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Ankara 18. İdari Mahkemesi'nin Karşıyaka ve Gözetepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki stadın ihalesini iptal etmesine taraftarlar ortak tepki gösterdi. Göztepeliler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda devam eden kıyı tasarım çalışmalarını kapatan bariyerlere spreyle 'O stat olacak. Kocaoğlu sözünü tut.' yazarken, Karşıyakalılar da Bostanlı Sahili'ndeki duvarlara tepkilerini dile getiren yazılar yazdı. Sosyal medyada da "İzmir'i her yağmurda sel basarken sesi çıkmayan Kocaoğlu, stadımız söz konusu olduğunda gürlüyor. O statlar tüm engellemelere karşı yapılacak. Göz Göz, Kaf Kaf omuz omuza verip statlarını alacak." ifadeleri kullanıldı. Öte yandan Gürsel Aksel Stadı'nı yıkan DOYAP Yapı Sanayi Enerji Mühendislik A.Ş. yetkilileri kendilerine bir tebligat gelmediği için yıkıma devam ettiklerini söyledi. 


Posta Ege


Geri Dön